Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (164)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Hudba nebude tak úplně od Gustava. Nevím jak jiné, ale skladbu Ecstasy of Gold pana Božsky Geniálního jsem slyšela v býčí aréně docela zřetelně. Animace ve formě dřevěných panáčků mi příliš nevyhovovala, i když musím uznat, že působila originálně a provedena byla precizně. Příběhově se mi ale film moc líbil. Je naplněn láskou, smíchem, množstvím vtipných hlášek, hudbou a dobrodružstvím. Hlavně ta Země vzpomínek se moc povedla. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku me film sral, proc to nerict narovinu. Porad jsem premejslel, proc proboha nekdo dela "remake" Coco s o stupen horsi animaci a prakticky stejnym pribehem. Pak jsem zjistil, ze tohle bylo natoceny 3 roky pred Coco, coz trochu zmenilo muj pohled na film. No a pak se dej zacal ubirat trosku jinym smerem a to uz jsem zacal bejt spokojenej. Animace je dost silena, preplacana, ale zaroven naprosto neokoukana a extra stylova. Dej svizne odsejpa, hudba je super, i kdyz textove jsou pisnicky krapet slabsi. Navic film nejak zbytecne nepoucuje a zaroven je napinavej, takze jsem si tu jidzu zacal uzivat, smat se u foru a tohle mi vydrzelo az do konce. Takze nakonec i pres pocatecni rozpaky naprosta spokojenost. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Mexicky šílená a rádoby tradiční animace mi hodně sedla, postavy jsou opravdu originální (i když občasná podoba s Mrtvou nevěstou tu samozřejmě je), extrémně barevné, jen možná vzhledem k dění příliš málo "hororové". Příběhově je Kniha života vlastně také tradiční, dá se totiž nazvat telenovelou, která je navíc plná "poselství dnešní doby". Co se hudby týče, samozřejmě potěšil odkaz na Ennia Morriconeho, zbytek je hudebně fajn, za to textově opět přeslazen. Zaráží mě jediné, to si Joaquin při své dokonalosti opravdu nevšiml, že se k němu příšerná Maria vůbec nehodí? 45% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď je animácia sofistikovaná, s jej sympatičnosťou by sa dalo polemizovať. Neviem, či autori sa nechali inšpirovať Felliniho filmami, kde beží neoficálna súťaž "Nájdi aspoň jednu sympatickú postavu", alebo sa nechali inšpirovať niečím iným. Každopádne, kubistiký morpho-nápad pri macho postavičkách je trochu bizardný. Príbeh ale pre deti asi nebude. Oni nie sú veľmi zvedavé na klišé kecy o láske, dôkazoch o láske a myslím, že toto asi neocenia. Má sa vôbec oceňovať to, čo je v každej druhej americkej puberťáckej komédii?? Inak, animák pôsobí trochu ako galimatiáš, zbytočne veľa postáv. Bôžikov by som jednoducho odstránil a ponechal zápletku s banditmi. Hlášky a sem-tam nápady ale pobavili. Z tohoto pohľadu sa to Reel FX Creative štúdio podarilo. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Příjemné animované osvěžení v netradičním stylu i vzhledu. Kniha života vystupuje z davu hlavně svým vizuálem, který může být pro někoho nehezký, ale když se divák opravdu zadívá a přijme vlnu, na které film jede, všechno se hned zdá hezčí. Hlavním pilířem je však zajímavý příběh o lásce s výraznými postavami, který byl okořeněn nemrtvými, mexickými tradicemi, několika dobrými vtípky a pár skvělými písněmi. /75%/ ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Xibalba je v majskom jazyku podsvetie. (megajalec)
  • Na konci filmu povie Sviečkár (Candle man), ktorého nahovoril Ice Cube, vetu: "Today was a good day," čo je aj názov jednej z jeho piesní. (megajalec)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama