Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadšenec pro elektroniku a počítače Martin se vsadí s kamarády, že se nabourá do ministerského serveru a stáhne zadání maturitních otázek. A protože často není zcela v realitě, vsadí se evidentně dřív, než domyslí, jak to chce udělat. A tak krátící se čas před maturitou sledujeme partičku maturantů chystající se pokořit otázky, jejich učitele bojující s byrokracií i povedeného ministra školství a suitu kolem něj. Představy maturantů dokresluje jejich fantazie, která leckdy nepřekoná absurditu skutečných okolností. Nejsou totiž jediní, kdo se snaží server nabourat. Chvílemi přestává být úplně jasné, kdo je tady lump a kdo udělá vlastně docela záslužný skutek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (74)

Maila87 odpad!

všechny recenze uživatele

Žánrově bych to spíš zařadil jako tragédii. Naštěstí pan "producent" a "režisér" nedostal žádnou podporu na tento film. Jen lituji paní Mirku Spáčilovou, že tento film musela pro hodnocení vidět a navrhuji na vyznamenání prezidenta, protože se vážně musela obětovat a nechápu, že se nepozvracela, nebo nebyla poté hospitalována do bohnic. Jeden z mála filmů u kterých divák by ocenil jejich kratší stopáž. I trailer, který jsem viděl bohužel až po shlédnutí filmu je moc dlouhý! ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Na Maturitu jsem se podíval hlavně proto, abych se přesvědčil, jestli je opravdu tak špatná. Není, ale moc nechybí. Kamera je na film tohohle ražení docela slušná a do první reklamy jsem se i bavil (poměry ve školství jsou sice vyobrazeny značně přehnaně, je ovšem pravdou, že pro učitele je ministerstvo školství opravdu nepřítelem číslo jedna), ale když došlo na šílené vize protagonistů o přepadení ministerstva a bláznivých zkouškách, šel celý film do sraček. A zůstal v nich až do hořkého konce. (1 008., 18. X. 2014) ()

Reklama

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Za snove obrazy davam 1*. A asi i za Maternu a Doubravovou, ty delali, co mohli, ale zachranit to neslo.Kdo toto srovnava s Kamenaky, Magnuskem ci Babovreskama,tak to nema v hlave v poradku. Magnusfilm byl mimochodem jen distributor, s realizaci tohoto dila nema nic spolecne. Jinak pan Houška by se měl zamyslet nad dalším natáčením filmů, protože tento film je přivedl do dluhů a nezaplatil ani herce, tak by se měl realizovat raději jinak. ()

Gekacuk odpad!

všechny recenze uživatele

Šílený, hloupý, ubohý, trapný film. Ale proč vlastně kometovat film, který se odrovnal sám? Protože vyjadřuje neúctu k lidem, vztahům, společnosti. Je to oslava podvodníků, nemakačenků, závisláků a feťáků všeho druhu. Těmi je ostatně naše země po převratu prolezlá. Kritika současných společenských zlořádů je úplně jalová. Banda lůzrů se rozhodla udělat si film. Najala si rádoby „tvůrce“ bez myšlenky, inteligence, smyslu pro humor a realitu. Jedině snad autor hudby si nezaslouží odpad. Partička „filmařů“ pak provedla jak vidno „úspěšný megakásting“ a vybrala ty nejstrašnější herecká individua, která by neuspěla ani mezi ochotníky někde v Tanzánii. Nechyběla jim však touha exhibovat. Tahle grupa neherců a přehrávajících ubožáků dokonala dílo zkázy. Jediným kladem filmu je, že v něm nehraje žádný NORMÁLNÍ herec. Kdo mohl financovat takový brak a proč to vlastně udělal? Vždyť o peníze se dá přijít mnohem jednoduššími způsoby. Takže prosím autory: vemte všechny kopie tohoto paskvilu a použijte drtičku nebo plamenomet. Přece nechcete, aby tahle sračka zabírala místo v katalogu českých filmů. ()

mh.mail odpad!

všechny recenze uživatele

0% — Hrůza v krystalické podobě. Ne nadarmo se mezi producenty v titulcích objevil Magnusfilm. Moje první reakce byla — studenti dostali k dispozici profi kameru, tak natočili svoji představu ztřeštěného filmu o studentech a učitelích. Je to sice blbé, ale taky jsme v jejich letech natočili „film“ (na Admiru osmičku). Jenže pak jsem s hrůzou zjistil, že autorovi filmu bylo v době jeho spáchání bezmála 50 let a navíc je to prý původem učitel. To už ukazuje spíš na nějakou diagnózu. Docela by se tento film dal srovnat s filmem Hroch, který jsem shodou okolností také nedávno viděl. V Hrochovi si režisér Steklý vyřizoval účty s představiteli Pražského jara 68, asi mu něco ošklivého udělali, v Maturitě si režisér Houška vyřizuje účty s bývalými kolegy učiteli a celým školským systémem, asi mu také udělali něco ošklivého. Kvalitativně je na tom asi o 3,2% lépe Hroch. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Tomáš Houška je sám původně středoškolský učitel, školní prostředí tak dobře poznal i z "druhé strany barikády". (ČSFD)
  • Školní scény se natáčely na Základní škole Strossmayerovo náměstí. (ČSFD)
  • Autor hudby k filmu Tomáš Cibor hraje v kapele s vítězkou SuperStar 2013 (od r. 2013) Sabinou Křovákovou. (ČSFD)

Související novinky

Juniorfest 2013 se blíží

Juniorfest 2013 se blíží

28.10.2013

Termín VI. ročníku mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2013 se neúprosně blíží. Horšovský Týn, Plzeň a Dobřany se stanou od 9. do 13. listopadu 2013 dějištěm tohoto stále… (více)

Reklama

Reklama