Reklama

Reklama

Camp X-ray

(festivalový název)
  • USA Camp X-Ray
Trailer

Obsahy(1)

Poté, co Cole utekla z dusivého maloměsta do armády, doufala v to, že bude odvelena do Iráku. Místo toho je ale poslána do Guantanama. Setkává se s nenávistí a násilím od muslimských mužů, nad kterými má dohled. Cole naváže zvláštní přátelství s Alim, který je ve věznici na osm let. (Ajjinka)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Drama s výborně vystavěnou atmosférou, které pro mě bohužel strádalo trochu šťávy a nebýt pár nudnějších pasáží, asi bych se nebál jít na pět hvězdiček. Kristen je výborná, nikdy jsem nechápal, v čem teda tak byly strašné její výkony v Twilight, že dostávala i Zlaté maliny. Upřímně si myslím, že to byla zaujatost vůči sérii, protože nijak špatně nikdy nehrála a ani nehraje. Mám radost, že však objevuje ovšem i filmové vody mimo mainstream. Z Camp X-Ray, Sils Maria i Still Alice s Kristen jsem měl velkou radost. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Docela odvaha si udělat film postavený především na jedné vězeňské místnosti a scénář na rozmluvě s jedním vězněm. Bylo to dost ospalé. Drama na které se asi časem zapomene. Když už nic, aspoň jsem se něco nového dozvěděl o vězeňských podmínkách Guantanama (ikdyž asi cenzurované). Výstižný komentář od sochoking, s kterým souhlasím. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Bella je sice rozhodně ta nejvhodnější kandidátka na to, aby děsila svým zjevem fundamentalistické tenoristy a nutila je oduševnělými „hereckými“ výkony k sebevraždě, avšak pokud to v Guantanámu opravdu vypadá tak, jak tu bylo prezentováno, divím se, že ti islámští fanatici neorganizují vyhlídkové lety nad Ňu Jorkem s detailními prohlídkami mrakodrapích interiérů jako na běžícím pásu a jen proto, aby se z pekla perských holobytů dostali do toho luxusního Holidej In na Varaderu. Samozřejmě si dělám legraci!! Nutit totiž někoho číst furt dokola Heryho Potrata, přičemž mu dle krutých vojenských předpisů musí co deset sekund do cely okýnkem nakukovat ta tragická tvajlajtí pizda s ochrnutou držkou, protože tam určitě nemají kamery, to je opravdové dno humanity, vrchol nelidského zacházení a bezskrupulózní porušování Ženevské konvence. Ten dement, co tuhle přiblblou a nudnou žvanivku splácal, mohl na takové top sekretenální informace narazit pouze v případě, že si zadal do gůglu „O čem mám natočit opravdu debilní a otravný film, abych se i já angažovaně vyjádřil k potlačování lidských práv?“ a vyhodilo ho to na wykydpédii. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím, že z tohto filmu vzniklo niečo celkom pozerateľné a zaujímavé, no nie je to nič perfektné. V prvom rade si povedzme o Kristen Stewart. Myslím, že ako herečka nie je zlá, ale stále mám s ňou problém, že vidím v jej postave hrať seba samú. A nie je to zlé, ale mohlo byť lepšie. Horšie však je, že film často niečo načne, a nedopovie nám, viete odhadnúť jednotlivé scénky a ako to bude pokračovať a záver filmu je skoro nekonečný. Trebalo vyhodiť aspoň štvrtinu dialógov, ktoré boli dokopy o tom istom, skrátiť film a radšej viac sa venovať iným miestam, ktoré boli rovnako dôležité. Aspoň pre mňa. Čakal som oveľa viac od tohto filmu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Za obranu svobody!" Nechci být negativní, ale tady to nejde jinak. Já totiž nemám rád odpalující se Alibaby a už vůbec nemám rád, když se ve jménu svobody porušuje svoboda jiného. Guantánamo budiž skvělým případem, protože v něm nejsou vůbec žádní vězni, kteří by měli nějaká práva, ale pouze zadržení, kteří mohou být zadržováni nekonečně dlouho. A až nějaký světový paragraf dá zadržovaným nějaké to právo, tak budou přejmenováni třeba na uložené a bude vše při starém. Tady končí můj vztek a začíná vnímání pohádky o drsné dozorkyni a německém Alim, které sblížil jeden výkalový koktejl a Harry Potter. Mě to tedy moc nebavilo, ale tohle téma je potřebné občas provětrat, aby daňoví poplatníci viděli, že jejich peníze byly vynaloženy smysluplně. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Ve skutečném Guantanamo Bay je prý Twilight sága velmi populární. (Zdroj: kristenstewart.blog.cz)
  • Režisér Peter Sattler, který napsal i scénář, původně zamýšlel, že postava Amy Cole (Kristen Stewart) bude muž. Hlavní postavu změnil v ženu v době, kdy jeho manželka čekala jejich prvorozenou dceru. (Ajjinka)

Reklama

Reklama