Reklama

Reklama

Vzkříšení démona

  • USA The Lazarus Effect (více)
Trailer 2

Skupina vědců se snaží se posunout poznání až na samou hranici božství a získat nepředstavitelnou možnost přivést zpět k životu mrtvé tělo. Zatímco Ježíš si vzkříšením Lazara vydobyl víru svých následovníků, vědecký experiment narazí na úplně opačné síly a jeho následky se ponesou ve znamení zkázy. První pokus skupiny mladých vědců oživil mrtvého psa, při jeho opakování se ale věci zvrtnou a po zásahu elektřinou jedna z členek týmu zemře. V okamžitém šoku se ostatní rozhodnou pro vyzkoušení svého zázraku na lidském těle.. (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (268)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pekne nakrútený hororík s niekoľkými ľakačkami, biednejšími zamordovaniami (čo sa pri PG-13 dalo čakať), celkom solídnymi démonickými zjaveniami, fajn postavami a v rámci žánru slušným príbehom, ktorý už síce nie je nijako originálny, ale aspoň to má zmysluplný dej, ktorý pekne plynie od začiatku do konca a pozeralo sa mi na to dobre. Nebolo to síce až také dobré, aby si to "zaslúžilo" ísť do kín, ale toto radšej neriešim, lebo keby v kinách hrali horory, ktoré oceňujem ja, tak by tam už nikto nechodil. Nečakal som veľa od tohto snímku, možno akurát to, že sa možno párkrát zľaknem a uvidím nejakého démona, to je asi tak všetko. Lazarus je podceňovaný, čo už je na tejto stránke zvykom, z niektorých komentárov už ostáva pomaly rozum stáť. Vydesiť možno nevydesí, aj keď niekoľko dobrých momentov sa nájde, ale ja som sa rozhodne nenudil a lepší priemer si určite zaslúži. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to tak, že hororový žáner tohto roku dostáva jednu facku za druhou. Musím priznať, že som od "The Lazarus Effect" nečakal nič špeciálne a s tým za nami môžem iba dodať, že to úplne naplnilo moje očakávania. Mali sme tu proste jeden nie veľmi dobre spracovaný hororový film, ktorý má pár dobrých nápadov, no vôbec ich nevie správne využiť a výsledne len tápa v nezmysloch, ktoré v minulosti boli spracované lepšie. Myslím si, že film mohol ísť trošku pomalejšou atmosféru a vedieť nám trochu viac vysvetliť. No miesto toho urobí pár náznakov, ktoré po chvíli absolútne zlyhávajú a jediné čoho sa pri tomto filme bojím je, že k tomu urobia sequel. Najhorší je však koniec, ktorý len film dorazí obrovským K.O. útokom na podlahu lebo v tom momente už skutočne nič nedávalo zmysel a stratilo to aj to málo, čo to malo. Plus potom porovnania s "Lucy" sa tu človek nevyhne a hoci mám stále problémy s tým filmom, tak bol jednoznačne spracovaný lepšie. "The Lazarus Effect" nevie ako dosiahnuť atmosféru a ako povedať čo chce a tak to skúša všetkými možnými spôsobmi. Mimo iným - lacnými klišé. Potenciál bol, ale film absolútne nevie komunikovať s obecenstvom a vychádza z toho len veľký bordel. Hodnotenie: D+ ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Shlédnuto v kině. Tak jsem se na film docela těšil. Čekal jsem ale, že mi to sedne podstatně hůře. Obával jsem se, aby to nakonec nebyla úplná blbost. Naštěstí se tak nestalo a film byl brán velice vážně. Ani náznak trapnosti jsem nepocítil a to se cení. Snímek je v PG-13, je to trochu škoda, ale velký problém to pro mě neznamená. Zaujal mě příběh, čekal jsem, že se půjde hned na věc a bude se obživovat. A ono to plynulo pozvolně, pomalu – rozhodně mi to nevadilo, zaujala mě příjemná herecká sestava, stejně jako jejich zajímavé a dobré role. Je tu dost zajímavých scén. Samozřejmě od doby, kdy obživějí hlavní postavu, tak to bude už jen zajímavé a zajímavé. Máme tu i pár lekaček, což mě o to víc potěšilo (lekačky mám moc rád). Hudba je celkem dobrá. Tak co bych vlastně vytknul ? Rozhodně mohl být film delší, aspon o 20 minut. Konec není úplně špatný. Právě naopak mě bavil, i technická stránka, jen jak to skončilo, tak to bylo dost urychlené a byla tu jedna menší nelogická chyba. Závěr neskončil happyendem, což je na jednu stránku dobře, jen to nebylo moc dobře udělané. Takže to trochu pokazilo závěr a jedna nelogická chybička + nějaký ten detail mohl být vypilován. Ke konci jsem teda váhal mezi 3 a 4 hvězdou. Nakonec jsem zvolil tu lepší pač mě to bavilo, jako celek to vidím jasně nadprůměrně, takže nemá cenu, abych byl zbytečně kritický. Ještě se k tomu někdy vrátím. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Když nemáte na pořádné kulisy a chcete ušetřit, natočte film za dva měsíce v jedné místnosti. Můžete ho taky hodně točit ve tmě, protože divákovi přeci stačí, že slyší, vidět nic nemusí. Abyste to dotáhli do hororového finále, hodněkrát během natáčení zhasněte a rozsviťte, je to děsivé. Bohužel na základě těchto věcí je snímek další úspěšnou hovadinou, která aspiruje na zbytečný horor roku. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla ale děsivá hovadina! Pokud jsem měl někdy strach z hororů, tak tohle byla spíše komedie a to né zrovna špatná. Téma, ne náhodou podobné filmu Hráči se smrtí, bylo v tomhle případě naprosto nedotažené, dialogy spíše k smíchu, stejně jako celé obsazení a o děsu nemohla být ani řeč. To u Hráčů se smrtí, jsem se opravdu bál, tohle byla parodie na horory, jelikož ženská s uhelnejma očkama a všudypřítomná tma, opravdu horor nedělá. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Film bol dokončený v roku 2013 a následne mal byť distribuovaný spoločnosťou Lionsgate. Nakoniec si diváci na jeho uvedenie museli počkať ďalšie 2 roky a za ten čas sa zmenila aj spoločnosť zodpovedná za distribúciu v USA, stala sa ňou Relativity Media. Spoločnosti Lionsgate zostali len distribučné práva do zahraničia. (beso74)
  • Tvrdenie, že ľudia používajú iba 10 % svojho mozgu, je bežný mýtus, ktorý by vedci s kapacitou uvedenou vo filme určite vedeli. Moderné výskumy dokázali, že celý náš mozog je v neustálej činnosti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama