Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Válka

  • USA Justice League: War
Trailer

Mimozemšťané útočí na Zemi, a tak se partička těch největších superhrdinů - Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lanterna, Flash, Shazam a Cyborg - rozhodne spojit své jedinečné schopnosti v konečném boji za záchranu planety. Mimozemšťané útočí na Zemi a hrozí katastrofickou likvidací celého světa. Ve filmu Justice League: War se poprvé v historii schází partička těch největších hrdinů planety, kteří jsou odhodlaní bojovat za její záchranu. Když mocný Darkseid napadne se svou obří a nezdolnou armádou Zemi, skupina vykořeněných superhrdinů dříve narážejících na nepochopení a - v některých případech - i na pronásledování úřady, spatřuje jediný způsob, jak mimozemské invazi zabránit, v sestavení jednotného týmu. Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Flash, Shazam a Cyborg spojí své jedinečné schopnosti v konečném boji za záchranu planety. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

"Sleduj tohle Smrtaku, nebo jak si rikas ve World of Warcraft!" :-))) Dejove ani myslenkou nijak vyjimecny prispevek do serie JLA, coz je zvlastni u rezisera skveleho "Flashpoint Paradox" nebo "DKR" (2013). Ale co teda musim uznat, je to asi nejvtipnejsi dil, co zatim Warneri vyrobili :) Jedna se o uplny zrod Justice League, hrdinove se jeste vubec neznaji a potkavaji se casto poprve. Vpodstate uz tento "origin" toci Warneri podruhe - poprve to bylo ve velmi slusne "New Frontier" (2008), ktera byla zajimava svym retro prostredim. "War" cerpa graficky i postavami (novy hrdina Cyborg) ze zcela predelane serie "New 52", coz je od r. 2011 absolutni relaunch veskereho DC universa - predloha pro tento film od autoru Johns/Lee byla u nas vydana nakl. BB Art pod nazvem "Liga Spravedlnosti - Pocatek". Proti knize je zde rozdil v postave Shazama (ktery je tu misto Aquamana). Styl tvari (hl. Batmana a Supermana) mi uplne nesedi, ale da se na nej zvyknout. Co me ale fakt dostalo - jak uz jsem zminil - ty vtipne hlasky. Predevsim popichovani Green Lanterna a Batmana bylo jak ze skvele komedie. A i kdyz prvni pulka byla trochu prazdna - dokonce i hudba v akcnich scenach mi tu prisla mdla - druha polovina je opravdu jednou dlouhou "valecnou" vravou...a musim rict, ze se mi to libilo. Spousta efektu, vybuchu - ono taky tezke vybrat nejakeho vhodneho padoucha, ktery by byl rovnocennym protivnikem JLA, takze Darkseid byl celkem dobrou volbou. I kdyz jsem v samem zaveru nejak nechapal tu "zachranu" rukojmich, kterou si mohli uplne odpustit, za ty hlasky a napaditou akci tu ctvrtou hvezdu dam. P.S. Je to myslim prvni DC animak, ktery ma v titulcich dotacku - odkaz na prime pokracovani: "Throne of Atlantis" (2015). ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Kupodivu zde platí, čím je ve scéně méně akce, tím líp. A to je u film s názvem WAR je trochu problém. Nejedná se však o špatný film. Ve zkratce je to něco mezi The Flashpoint Paradox (*4) a Zánikem (*3). Do invaze film šlape výborně, je tam skvělá akce, vtipné gagy i dialogy a celé se to velmi zajímavě rozbíhá, ale postupně se dostaneme do takové rutiny, která už tolik nebaví. Film má JENOM 79 minut a soubojů s Darkseidem je tam několik a všechny jsou prakticky stejné a svým opakováním nezajímavé. PS: Batman rulles! ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dalo se to zkousnout. Skalní fandové vyřvávali cosi o sračkách, ale faktem je, že přesně takhle to má vypadat. Green Lantern a jeho pitomé fórky, za všech okolností hardcore Batman, puberťácký Flash, emancipovaná Amazonka a nesmělý übermensch v červenomodrém. Látá se to tam hlava nehlava, akce střídá akci, tohle je zkrátka mainstream, který se s něčím jako je hlubší poselství dvakrát nesere. A Darkseidův nájezd je boží, takovou řež bych moc rád viděl v hraném filmu. Tuctová animace mi však nedovolí jít výše než nad mírný nadprůměr. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Obrovský offtopic, ale stejně to napíšu: Doufám, že někdo někdy napíše nebo natočí komiks, který bude něco jako Marvels (Zázraky) sledovat superhrdiny z pohledu obyčejných lidí. Jedním z těchto lidí by měl být nějaký stavař, třeba rovnou majitel stavební firmy. Vždyť on ty superhrdiny musí milovat! V každém filmu, hraném nebo animovaném, superhrdinové zničí obrovskou část (v tom lepším případě jenom) města. Ta destrukce je sama o sobě už skoro až vtipná... kdy se dostaneme do stavu, že už destrukce nebude moct být balast/výplň/odraz ničivé síly hrdinů a jejich protivníků? Ne, že bych chtěl, aby Flash probíhal mezi kytkami na zahradě, aby nějakou omylem nezašlápl, ale všeho moc škodí. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Takovéto zklamání jsem u animáků z dílny DC nezažil už hodně dlouho. Po nabušených snímcích jako Dark Knight Returns I a II nebo Flashpoint Paradox přišlo toto velmi slabé převyprávění původu Justice League. Kromě klasických členů tady máme i Cyborga a Kapitána Marvela, tedy postavy, které příliš v lásce nemám. Celý film se točí víceméně kolem nich. Trošku mě srala Wonder Woman, která právě přijela do Washingtonu a zmrzlinu si vynucuje mečem. Bohužel celý film je jen o tom, že naši známí superhrdinové v různých sestavách a různých městech likvidují obrněná monstra, která seslal na zem Darkseid, aby unášela lidi. Hlavním problémem je tedy špatný záporák a nevýrazný nenápaditý děj. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Cyborg je spíše znám jako zakládající člen Teen Titans v předchozím universu. Naproti tomu v komiksu "New 52" je zakládajícím členem Justice League a nahradil tak Martian Manhuntera, který byl sedmým zakládajícím členem v předchozím příběhu o vzniku Ligy spravedlivých. (Caszidy)
  • Kostým Wonder Woman byl pro film výrazně upraven. V komiksové předloze "New 52" totiž odhaluje opravdu hodně a nechává jen malý prostor pro fantazii. (Caszidy)
  • V čase 45:30 se Shazam představí a řekne svoje jméno Shazam, ale přitom se nepromění zpět na Billyho. (nedvva)

Reklama

Reklama