Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 12

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 12

Recenze (328)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že sa mi to nebude páčiť, no predpokladal som, že aspoň farebná kompozícia vizuálnej časti ma nejako zaujme. No, a nie. Kontrast farieb ako balzam na oči v tejto snímke zbytočne hľadať, skôr ma z nepodarených efektov a zlého nasvietenia tieňov boleli oči. Príbeh prázdny ako pohár od piva tomu grády tiež nedodal. Pre deti sa mi to zdalo moc "gulášovité" s tými prechodmi v čase, a pre dospeláka zase zbytočne naťahovaná nuda. Predlohu som nečítal, tak neviem ako sa toho držali, ale predpokladám, že nijako.. Inak by to nebolo tak slávne. Skutočne nepodarený kúsok. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut se neděje nic než, že Alenka obhajuje myšlenku říši divů. Aneb, že nic není nemožné pokud v to člověk věří. Jenže jakmile se Alenka ocitne v samotné říši divů (v ŘÍŠI DIVŮ!) najednou jde její přesvědčení, že nic není nemožné, stranou. Helena Bonham Carter nechala hraní a jen křičí, Anne Hathaway spoléhá až moc na nesmyslném mávání rukama, ze kterého bolí oči (a to nemluvě o tom, že i svou postavu hraje tak nějak nijak), Johnn Depp podle mě už neví jestli hraje Kloboučníka nebo Jacka Sparrowa... nebo jestli vůbec hraje.. Kdo by to byl řekl, že jeden z nejlepších ve filmu bude Sacha Baron Cohen? Jeho Pán Času se povedl a byl uvěřitelný, i když jeho uvedení na scénu by se bez onoho pádu určitě obešlo. Děj má spoustu, ale spoustu trhlin, Alenka si silně protiřečí, finální zápas "s časem" a rzí je sice hezkou podívanou, ale rozhodně to není uvěřitelná scéna - aneb scéna u které by se divák nějak bál o hrdiny ve filmu. Nedotažený scénář krásné efekty prostě nezachrání. Říše divů za zrcadlem mohla přitom být mnohem lepší, kdyby se na tom líp zapracovalo. Člověk by řekl, že když na to měli šest let vychytají mouchy... Nemohu jinak jak dvě hvězdy. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KLOBOUČNÍKU, TVOJE RODINA PŘECE UMŘELA. UŽ DÁVNO. SÁM JSI MI TO ŘEKL. NIKDO TI JE NEVRÁTÍ.“ … „ALE TY BYS MOHLA…" /// Alenka na cestě do minulosti (Kloboučníkovi). Začalo to dobrodružně, pak šup – zrcadlo a …. něco tomu kurva chybí…(nu což, aspoň mám víc prostoru o bloumání o svým dnu Naprdlajs…). Film spíš pro ty mladší, který pobaví barevnost, záplava CGI (3D) a rozličnost postaviček. Zřejmě tak bezelstně chroupnou hozenou udičku s „dramatickou“ zápletkou o odpuštění. Já už (dávno) vím, že každej den je dar, takže je mi celkem líto, že jsem projebal dvě hodiny času u pohádky, která vůbec nemusela bejt vo Alence, ale vo komkoliv (kdo se chce usmířit). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1872 napsal Lewis Carroll, číst nebudu. 2.) Všechno sežeru a svádím to na ségru. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Od předchozího dílu, který jsem viděl před dlouhými 6 lety, kdy jsem ještě míval malé přirození a nebyl jsem ani z poloviny tak dokonalý, jak jsem nyní, se toho v tomto pokračování dost zlepšilo. Parta retardovaných Alenčiných přátel bohužel zůstala, ale naštěstí se kolem nic děj příliš nemotá. Trošku mě mrzí, že nemohu napsat, že by se z Alenky stala nějaká kráska. Je bohužel pořád stejně šeredná. Když se k ní přidaly její čínské šaty, tak už mě neiritovala pouze Alenka, ale i její oděv. Animace byla čarokrásná, z množství barev jsem měl téměř erekci a humor už není situován výhradně pro 3 až 6leté děti, ale s chutí jsem se zasmál i já. Původně jsem zamýšlel dát 4 hvězdy, ale bylo mi to zakázáno, že prý jsem ovlivněn účastí Sacha Baron Cohena, což jsem skutečně byl. V tomto snímku si střihl krásnou roličku, která mu prostě musela sednout, neboť zde hrál svoji typicky arogantní postavu a v tom je nejlepší na světě. Ve fázi rozhodování, či mi stojí s tímto snímkem ztratit část svého drahoceného času byl rozhodujícím faktorem Johnny Depp, který mě rovněž potěšil. Myšlenka s cestováním časem byla moc fajn, ale příběh točící se kolem záchrany několika zrzků byl fajn trošku méně. Závěr mě dost zaskočil. Vše nasvědčovalo tomu, že svět za zrcadlem kvůli pár vteřinám zanikne a už jsem vytahoval kapesníčky, že se po 15 letech rozpláču, ale nakonec přeci jen vše dobře dopadlo a nikdo nepřišel k újmě na zdraví. Lepší 3 kousky. Musím poslouchat. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem první Alenku viděl ve 3D, tak jsme u druhého dílu přešel o level víc, a proto jsem na film zašel ve 4DX. Byl to skutečně výborný zážitek, který mohu doporučit. Jinak k samotnému filmu. Je na něm vidět, že se s dvojkou tak nějak nepočítalo, a tak základní pohnutky postav někdy trochu skřípou. Ovšem musím uznat, že tempo má film opravdu dobré a celkový vizuál je neodolatelný. Postav jsou stejně jako v minulém díle fajn a celkem baví. Efekty zvládnuty na výbornou, takže člověka nudit nebudou, i když zobrazují někdy trošku skřípající scénář. Slušné pokračování. 9/10 ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Ako prví potvrdili účasť Johnny Depp a Mia Wasikowska. (kacer4)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama