Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 2

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (328)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Tahle Alenka mi přijde dějovější a přece jen už nemám z Miy tak nepatřičný pocit, protože jsem s ní už pár filmů zhlédla. Co mi ale na Alence začíná hodně vadit - a nevěřila bych, že to kdy řeknu - je Johnny Depp. Pehrává, ksichtí se, má nepřirozený gesta a začíná vypadat, ač nalíčený zcela jinak, jak parodie na Jacka Sparrowa. Achjo, asi jsem už moc stará. Nesedla mi tu ani Helena Bonham Carter, která je příliš expresivní a její postava je plochá. Naproti tomu Sacha Baron Cohen tu má svou životní roli a jeho postava je propracovaná a zajímavá. Jak asi vypadá knižní předloha.. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Po příběhové stránce je na tom pokračování Alenky výborně. Cestování v čase je zajímavé a prakticky pořád se něco děje. S režíí si taky jakýysi James Bobin popral vcelku dobře, hezky se na to všechno kouká. No a Johny Depp je jako vždy boží. Takže abych to shrnul, určitě vyrazte s celou rodinou do kina.. Jsem spokojen.. HELE, ČAS LETÍÍ.:-)))) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se jeví jako občasné dětské dobrodrůžo. Koukat se na to rozhodně dalo víc než první díl, který měl na svědomí velký Tim. Johnny Depp stále neopouští maskérnu a zřejmě to už bude nějaká jeho závislost na silných vrstvách makeupu, co ho vede k tomu neustále přijímat tyhle role ve vyumělkovaných pohádkách. 50% ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Recyklace šíleně dobrých nápadů Burtona pro na můj vkus trochu překombinovaný sequel a prequel v jednom. Scenáristicky není Alenka za zrcadlem úplně silná, ale Carollův osobitý humor atypický pro pohádky zabaví diváky všeho věku. Lahoda je to aspoň pro oči, přestože místy moc přeplácána, ale nemohl jsem si pomoct cítit, že ten film je zbytečný. Odpovídá na zbytečné otázky a celý se točí jen kolem hledání Kloboučníkovy rodiny. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl první Alenku, muselo mu být jasné do čeho u tohoto pokračování. Další digitální halucinogenní jízda s oblíbenými hrdiny, kde se však nově objevuje i Sacha Baron Cohen v podobě samotného času. A jelikjož se zde s časem mocně čaruje a ten se co chvíli zastavuje či dokonce posouvá do minulosti, nejsem si jist, že je tohle pohádka pro ty menší... I vtipů tam bylo tak nějak minimálně... Depp mi čím dál více připadal divný až odporný a marně jsem si namlouval, že je to těmi marsmallowými barvami co měl na obličeji...Jediný přínos vidím v oné větě, kterou si snad omladina při sledování zapamatuje. ,,Minulost nejde změnit, ale jde se z ní poučit''. Dávám za tři hodinová závaží. * * * ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Ako prví potvrdili účasť Johnny Depp a Mia Wasikowska. (kacer4)
  • Alenka v říši divů: Za zrcadlem byla natočena po šesti letech od natočení prvního dílu - Alenky v říši divů (2010). Kniha, podle které byl tento film natočen, byla vydaná po šesti letech od vydání knihy první, stejně jako u filmu. (ElleK)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama