Reklama

Reklama

Evropa ve středověku

(seriál)
  • Německo Wege aus der Finsternis (více)

Obsahy(1)

Středověk znamenal rytířské turnaje, šlechtu, opevněné hrady a křížové výpravy. Podívejte se na nejdůležitější momenty tohoto období. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Snaha pojmout aspekty čtyř složek středověké společnosti, šlechty, duchovenstva, rolnictva a měšťanstva, tady příliš nevyšel. Informační hodnota pro někoho, kdo se středověkem trošku zabývá, je téměř nulová a naopak pro někoho, kdo kdo se chce s danou dobou seznámit, je dokument příliš nudný. A to i přes hrané sekvence, které měly za úkol dějiny zpopularizovat. Zaujme snad jen první díl a to ne kvůli tomu, že by ty ostatní kvalitou nějak výrazně převyšoval, nýbrž proto, že jednou z hlavní postav je český král Jan Lucemburský. 30% ()

subic 

všechny recenze uživatele

Němci - vizuálně strohé, ale informačně docela zajímavé. Jeden hrad a hradního pána uživilo 7 vesnic a naopak hradní pán si tyto svoje vesnice dokázal ochránit. K tomu celá řada českých seriálových herců v hraných pasážích. ()

Reklama

janesX 

všechny recenze uživatele

Kto nemá ani potuchy o tom, ako sa žilo v stredoveku tu v Európe, že asi tretina obyvatelstva boli nevolníci (poddaný/rolníci), tí sa nesmeli farebne obliekať, že pán hradu (rytier) mal "právo prvej noci" s mladomanželkou poddaného, alebo že na uživenie jedného hradu bola potreba asi siedmych dedín alebo ako si Švajčiari ako prví vybojovali slobodu, mal by si pozrieť aspoň tretí diel - Šľachta a poddaní. Je to celkom podarene hraný dokument v akejsi zábavnejšej forme s hercom - sprevádzačom, dobovo ošateným komparzom, stredovekými rekvizitami s malou vybudovanou dedinkou, vhodný pre základné školy na hodinu dejepisu. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní seriál je vhodný nejen do hodin dějepisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o středověku. Jedná se o spíše nezáživný dokumentární projekt. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama