Reklama

Reklama

Penny Dreadful

(seriál)
  • USA Penny Dreadful
Trailer 2
USA / Velká Británie / Irsko, (2014–2016), 25 h 21 min (Minutáž: 47–60 min)

Tvůrci:

John Logan

Hrají:

Eva Green, Josh Hartnett, Timothy Dalton, Rory Kinnear, Billie Piper, Harry Treadaway, Reeve Carney, Helen McCrory, Danny Sapani, Alun Armstrong, Stephen Lord (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(27)

Výpravné seriálové zpracování původně hrůzostrašných povídek vydávaných v Londýně na začátku 19. století, jimž dal název fakt, že výtisk stál právě jednu penny. Týden co týden čekali dychtiví čtenáři převážně z řad chudiny na známé hororové postavy v podobě Frankensteina, Doriana Graye nebo hrdinů z románu Drákula. Všechny nestvůry jsou zasazeny do temného viktoriánského Londýna a kromě krásně strašidelného původního příběhu nabízí jejich seriálové zpracování i kvalitní dramatickou podívanou. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (370)

togaf 

všechny recenze uživatele

Temný viktoriánský Londýn a všechny jeho literární postavy hezky pohromadě. Mňam. Výběr herců byl opravdu podařený, Dorian byl k nakousnutí, moc se těším na jeho obraz. A konečně někde hraje hlavní ženskou postavu herečka, kterou se nesnaží prezentovat jako šestnáctiletou a dovolí jí sem tam nějakou tu vrásku. Mé stárnou já to opravu ocenilo. Snad jen toho vymýtání bylo na můj vkus hodně. ()

hellstruck

všechny recenze uživatele

Vítejte v prohnilém temném Londýně, ve kterém se střetává náš svět se světem nadpřirozeným. Hororům se vyhýbám jako upír kříži, ale viktoriánské éře jednoduše nikdy nemohu odolat. Zdejší kombinace tmy, špíny a deště vyvolává příjemně hororovou atmosféru, jaká padne viktoriánskému období jako ulitá. Eva Green se do podobného žánru hodí a Josh Hartnett mě poprvé příjemně překvapil. Těším se na tolik legendárních monster v jednom seriálu. Avšak zatím to na mě nepůsobí jako nějaká pecka a obvykle se se mnou pocity z pilotu vezou po celý seriál - tak uvidíme, jestli Penny Dreadful překvapí. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se k Penny Dreadful přeci jen vrátil a seriál dokoukal. Věděl jsem do čeho jdu, ale i tak to byl místy docela boj. Poetický styl vyprávění mi zkrátka nesedl. Má to však jedno eso v rukávu. Eva Green je se svým fyzickým pojetím herectví naprosto strhující a epizody věnované její postavě jsou i díky tomu vždy nejlepší v sérii. Samotný vrchol pak přijde v té druhé, kde jeden díl vypadá spíše jako film a svou temnou atmosférou se značně vymyká. Každá série se snaží být trochu jiná, ale kvalitativně všechny splývají. S1 - S2: 60% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je z produkce Sama Mendese. Sice je to trochu jiné, než jsem čekal, ale líbí se mi to. Atmosféra Londýna z konce 19. století je naprosto úžasná. Objevují se tu fiktivní postavy té doby, jako jsou: Viktor Frankenstein, Drakula, Van Helsing, Dorian Gray, Dr. Jakkyl, Renfield nebo Mina Harker. Taky nechybí upíři a vlkodlaci. Výběr herců se taky docela povedl. Eva Green tu v roli Vanessy Ives podává naprosto strhující výkon. :) Timothy Dalton jako sir Malcolm Murray taky není špatný. A Josh Hartnett se jako vlkodlak nenechává zahanbit. Děj se věnuje hned několika liniím. Jednotlivé postavy se mezi nimi různě proplétají. Asi tak nějak si lidi dřív představovali horor. Jinak je vidět, že si na tom seriálu dali opravdu záležet. Spoiler: V 1. sérii bojují proti upírům a ty úspěšně poráží. Ve 2. sérii stojí proti čarodějnicím. Ty jim ve spojení s ďáblem pěkně zatápí. Dozvíme se i hodně o Vanessině minulosti. Některé postavy děj opustí. Nakonec čarodějnice porazí a každý se vydávají svou cestou. Ve 3. sérii se objevuje nový záporák v podobě Drakuly. Všichni musí spojit své síly, aby ho společně porazili. Neobejde se to ale bez obětí... "Co se stalo vaší ženě? Propíchl jsem jí srdce dřevěným kůlem." ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hrozně dobrej námět, hrozně dobrý herci (Timothy Dalton!), dost vysoký rozpočet, aby hororě-duchařský viktoriánský Londýn (a posléze i jiná místa) vypadal náležitě děsivě a atmosfericky, většina dílů je zábavná, příběh když už ne skvělý, tak je alespoň "docela fajn," jenže pak vždycky přijde finále děje, které je většinou uboze odfláklé a hrozně, hrozně iritující a nevyužívající plný potenciál. Ten mimochodem ani nevyčerpali tvůrci při tvorbě a absorbování postav, kdy do svého "superhrdinského" světa s démony a tajemnem zapojili pouze to notoricky nejznámější, což je obrovská škoda, přeci jen, sem tam přihodit neco třeba z bratrů Bennsonových. Viktoriánskej sešitovej/povídkovej horror je zábavně rozsáhlej. Prostě je to celé nevyužitý potenciál, který ovšem sám o sobě obstojí. ()

Galerie (978)

Zajímavosti (18)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Seriál Penny Dreadful se vrací

Seriál Penny Dreadful se vrací

04.11.2018

Po překvapivém zrušení před dvěma lety se populární seriál Penny Dreadful vrací zpátky k životu. Alespoň částečně. Stanice Showtime totiž oznámila chystaný spin-off s podtitulem Penny Dreadful: City… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama