Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když policejní detektiv z Baton Rouge, Bud Carter (Dafoe), zatkne nájemného vraha Jesse Weilanda (Dillon), přesvědčí ho, aby se stal informátorem a donášel na nejmocnější zločinecký gang celého jihu. Podsvětí ale odhalí Weilandovu pravou totožnost a nařídí Carterovu smrt. Oba musí spojit své síly, aby gang rozprášili a dostali za mříže nejvyššího šéfa (Berenger), který má vše na svědomí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Moc rád bych přidal třetí hvězdu, protože z filmu jde cítit snaha, nějaké to řemeslo nebo námět mající potenciál. Bohužel výsledný dojem je velice nevyrovnaný, dobré momenty jsou střídány, těmi slabšími a nemalá část stopáže je zcela hluchá a nudná. Mrzí to dvojnásob vzhledem k poměrně zajímavému obsazení. Z letargie mě dokázaly probudit dvě osamocené akční scény, jinak podprůměrný film. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Chris Brinker si kdysi zahrál v průměrné kriminálce Pokrevní bratři, ve které se ze známějších ksichtů představil Willem Dafoe. Pak tu a tam něco produkoval, vybral si látku pro svou režii. A loni ve dvaačtyřiceti letech zemřel. Pro svůj jediný režisérský zářez znovu oslovil Dafoea a vyšel nám z toho skrz naskrz průměrný thriller s odfláknutým příběhem, kterému silně schází punc nevyhnutelné osudovosti: jako by tvůrci filmu jen naplňovali zadání. Vznáší se nad ním opar zbytečnosti a podezření, že asi dlouho a hluboko ležel kdesi v zaprášené polici. Zůstane nám tak přehledné odvyprávění klišovitého příběhu, jehož tvůrci museli hned po první projekci dobře vědět, že zaútočit na osvědčený thrillerový žánr vyžaduje mnohem zkušenějšího scenáristu. Tady máme jen tradiční koncept, založený na „samozřejmých“ sympatiích k hrdinům, kteří stojí na hraně zákona, nebo už ji dávno překročili. Slabé tři hvězdy!! ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Film možno nemá úplne konzistentný príbeh, ale ak máte radi policajné i gangsterské filmy dokáže uspokojiť (minimálne na takých šesťdesiatpäť percent :-)). Možno sa dalo viac popracovať na vzťahoch medzi hlavnými protagonistami, ale Dillon a Dafoe (aj Berenger) sú skrátka turbo charizmatickí herci. JOHN WICK bol určite čistejšia (a svojim spôsobom aj zábavnejšia) žánrovka ale mňa v celkovom súčte bodov bavil asi rovnako ako Bad Country. Celkom ma bavilo aj to, že tvorcova sa v akciách snažia o realistický handycam feeling, aký majú Mannove filmy... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tento film v sebe skĺbil všetko, čo sme už tisíckrát videli inde a často krát oveľa lepšie. Matt Dillon síce hrá jednu zo svojich najlepších postáv, ale stále mi to prišlo nevyužité a trochu odfláknuté. W. Dafoe herecky nikdy nesklame, hrá o dušu, ale režisér to celé pojal dosť vlažne. Akčné scény sú iba rutina, bez nejakej adrenalínovej scény a príbeh je dosť predvídateľný bez výraznejšieho prekvapenia či zvratu v príbehu. Je to škoda, potenciál tu bol a celý čas som si vravel, že teraz niečo príde a film v mojich očiach poskočí na štyri hviezdy, ale nestalo sa. Priemer, ale pozrieť sa oplatí. 60%. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Krimithriller z kategorie celkem zbytečných.Byly tam úvodní titulky, závěrečné titulky a něco mezi tím. A to něco bylo, že člověk pracující pro místního bosse se za příslib klidného života spojí s poldou, aby dostali na kolena právě tohoto bosse a jeho partu. Ono to mohlo být dobré, ale ne nudným způsobem, jakým to bylo natočeno. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama