Reklama

Reklama

Krásy divokého Německa

(TV film)
  • Česko Divoké Německo (více)
Německo, 2012, 50 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Vznešená horstva, malebná údolí řek, mystické lesy a pobřeží nádherné jako ve snu... -- neboť Německo, to není jen průmyslová společnost, ale i kus přírody s vzácnými druhy fauny i flóry, táhnoucí se od Wattova moře na šlesvicko-holštýnském severu až po Berchtesgadenské Alpy. Čtyři díly tohoto seriálu se zaměřují na divokou zvěř obývající německou přírodu -- na vlky, černé čápy, lesní jeleny a šedé tuleně. Jejich prostřednictvím nám jednotlivé epizody přiblíží krásy německé divočiny, plné okouzlujících přírodních darů. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (4)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry divokého německého pobřeží, hlubokých lesů, vysokých hor a hlavně jeho obyvatel jak v moři, tak na souši i ve vzduchu, dává zachovat jedinečná rezervace a přírodní památka zapsaná na listině UNESCO tzv. Waddenzee (wattové moře) a jeho okolí, ale i další chráněné oblasti v okolí Pomořanska, Helgolandu a dalších lokalit. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Po obrazové stránce opravdu krásné a zajímavé záběry. Z hlediska naučného také velmi dobré. Avšak výsledný dojem z mého hlediska bohužel snižuje CZ dabing televize Prima ZOOM. Hlas komentátora je průměrný, nevýrazný a intonací plochý na rozdíl přijatelnějšího komentáře dokumentu "Krásy divokého Ruska" (zde na ČSFD pod názvem "Ruská divočina". Inu, TV Prima ZOOM prostě není ČT2, kde komentování dokumentů věnují více uvážlivosti a profesionality. Hodnocení intonace a zabarvení CZ dabingu: 2 hvězdy. .... Jednotlivé části dokumentu. Část první: Pobřeží, ... část druhá: Lesy, část třetí: Hory, ... část čtvrtá: Řeky a jezera. ()

Attta

všechny recenze uživatele

Musím uznat že se na to fakt pěkně koukalo. Kdo se rád kouká na přírodu, tak vřele doporučuju. Často vidíme přírodopisné dokumenty hlavně z ciziny, nebo prostředí nám méně známého, ale tady je na tom pěkné to, že dokáže překvapit a udivit i středoevproská krajina ve které žijeme. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Jedná se o dokument, který k nám vítr zavál od sousedů, aby okořenil exotiku jiných snímků o něco, co je nám blízké a přece neskutečně nádherné. Člověku se až tají dech na té cestě od mravkolva, přes jeleny a sovy až k vrcholkům Alp. Dokument obohacuje o nečekané informace (třeba že muflon je předkem ovce domácí) a vysvětluje nová slova. Haluzník je starší ptačí mládě, které ještě neumí létat. A vy skoro víte, jaké to je, když vzlétne poprvé... ()

Reklama

Reklama