Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 1
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (218)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První řadu jsem nedokoukal, nicméně druhou jsem z pracovních důvodů viděl celou. Je to nesnesitelně fádní, je to směšně umělé, něco jako Deník Dity P. mínus vaření plus snaha o to vypadat trochu jako Sex and the City. Všichni zúčastnění mají na víc a nechápu, proč to zastřešuje zrovna HBO. Prý to mají lidi rádi... no to potěš. ()

LittleMonste 

všechny recenze uživatele

Propletená hra vztahů, kdy každý zná, nebo postupem času pozná, každého. Sympatické herecké obsazení mezi kterým si nedokáži vybrat oblíbence, protože každý má něco do sebe - ať už je to zakomplexovaná Polívková, její zakulacený ctitel v sandálích s ponožkama, jako "správný Čech" nebo super-duo Havelka/Geislerová. Všechny zápletky se navíc odehrávají v krásném prostředí Prahy a na chvíli jsme se mohli podívat i na prosluněnou Moravu s nekončícími vinohrady...na českou tvorbu je to neskutečná paráda ! Doporučuji (90%) ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velmi příjemný seriálový objev, na který jsem narazil až po dlouhých letech od jeho vzniku, přesto to ani v roce 2021 neztrácí na vtipu, jak jsem mohl poznat. Hodně mě nadchlo obsazení a herecké výkony, byť bohužel ne bezvýhradně - k těm skvělým složkám castu počítám Geislerovou, Čermáka, Polívkovou, Kolesárovou, Krobotovou, Holuba, a především fantastickou Čvančarovou, která mě zde dostala ze všech nejvíc - mimořádně krásná žena a úchvatný herecký zjev. Naopak u Havelky jsem nedokázal pochopit, jak se může tak neuvěřitelně špatný a nepřesvědčivý herec živit hraním - z každé scény, ve které se ten totální amatér vyskytuje, bych si rval vlasy na hlavě, jak děsivě hrozná je, a hodně se tomu blíží i moje pocity z hereckého výskytu Majera ve druhé sérii, který mi tam taky přišel jako špatný vtip. Naopak velmi zajímavá Šulajová to naštěstí vyvažuje do kladného dojmu. A zajímavou hereckou kreaci zde ještě na stará kolena předvedli Němec se Švandovou, které jsem jinak oba nikdy nemusel. Asi by tomu taky šlo vyčítat značnou odtrženost od reality - všechny ty dokonale stylové interiéry, notoricky známé pražské lokace, a problémy, které postavy řeší, to všechno na mě působilo mimořádně neživotně, přesto mi to nijak extra nevadilo, protože ta celková zábavnost podle mě přebíjí vše - minimálně alespoň v případě výrazně lepší první série. U té druhé bych byl snad i radši, kdyby nikdy nevznikla, protože ten propad v zábavnosti a celkové úrovni mi přišel takřka šokující, ale přesto mi zvědavost nedala, abych nezhlédl i tu. A přesto - když to celé doběhlo do konce, jsem skoro v pokušení dát si to celé ještě jednou. Protože ty první díly jsou podle mě prostě fakt hodně povedené - a osobně miluju i tu písničku, která hraje na začátku a konci každého dílu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Takto keby vypadala všetka česká seriálová tvorba, a všetka filmová by sa jej aspoň priblížila, smeknú pred nami aj žabožrúti. A ja si kúpim svoju prvú telku. Randenie, osamelosť, potreby, mindráky a situácie smutné i veselé, podané s nevídanou hereckou a režijnou gráciou. Farebné postavami i pocitmi, osobné krásnou Prahou. A najlepšia lezbická masáž v dejinách kinematografie! Až takto dobrý je ten Honza Hřebejk? Rád dám piatu hviezdu, ale až po zhliadnutí zvyšných desiatich epizód. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Až po koule! Akorát si příště musíš sundat kalhoty, Honzo. Celou dobu jen sledujeme Pražáky, kteří exhibují na náplavce s vínem v ruce, brainstormují v reklamce samozřejmě s vínem v ruce, hrozně trpí v bytech za deset mega, neustále vyhazují jídlo do koše a občas vylijí i ten alkohol. V době doznívající recese to byl naprostý výsměch střední třídě. Hřebejk tak může být rád za Čermákovo charisma a kůzlata Čvančarové. Kolesárové se zase podařilo ztvárnit sympatickou lesbu. První série díky nim nabízí několik slibných momentů. Naprosto ujetá titulní píseň zase stylově navozuje náladu pražské kavárny. Není tedy překvapením, že videoklip natočili v kavárně a nechybí ani žid s vínem v ruce. Druhá série chce být hrozně jiná a zábavnější, ale ve finále jsou všichni ještě otravnější. Nové postavy jsou úplně zbytečné, celé to stagnuje a ke konci dokonce připosraně zařadí zpátečku. Taková lépe natočená Ordinace v Ulici. S1: 50% S2: 40% ()

Galerie (184)

Zajímavosti (6)

  • Seriál se měl původně jmenovat V objetí. (Waternoose)
  • Natáčení seriálu, jehož tvůrci využijí vizuálně vděčných prostředí i malebných exteriérů české metropole, probíhalo 68 dnů. Poslední klapka má padla v listopadu 2013. (Zdroj: HBO)
  • Byt ve věži, který ukazuje pan Jiří (Jaromír Hanzlík) Šárce (Aňa Geislerová), a ze kterého se v 6.díle dívá na Šárka na všechny věže Prahy, je v Mostecké ulici na Praze 1. Tento byt užíval ve druhé polovině 20. století režisér Zdeněk Podskalský. (Nefra)

Reklama

Reklama