Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 3
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (218)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Nepovažujem za šťastné napchať do seriálu všetky možné vzťahové kombinácie, iba preto, aby sa v ňom každý divák zhliadol. Takýto multi storytelling, nutne musí byť kompenzovaný menšou rozpracovanosťou jednotlivých vzťahov. Ale dve hviezdy dávam preto, lebo mi už neprídu zaujímavé scenáre tipu ona hľadá jeho/ju. Ježkovy voči, kedy už konečne príde do filmovej módy scenár Nikoho nehľadám a som spokojný? ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Potěšilo, velice potěšilo. Vkusný humor, dobrá zápletka. Excelentní Čermák, příjemně vtipný Havelka, zamindrákovaná Polívková, Holub v ponožkách a sandálích, naprosto šílená stíhací Krobotová, pro mě překvapující Ańa s Janou Švandovou a v neposlední řadě lesbický vztah mezi Kolesárovou a Čvančarovou. Takový Sex ve městě po Česku. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak dokoukáno a po pomalejším rozjezdu, kdy je pochopitelné, že se člověk musí se všemi seznámit i s jejich životními osudy se to rozjelo celkem hodně zajímavě. Hřebejk tyhle moderní vztahovky umí dobře a děj skvěle odsýpá. Navíc je to celé v takovém moderním aktuálním outfitu, takže se příběh odehrává v hodně zajímavých interiérech i exteriérech. Velice mně potěšila letní Praha a četné scény na náplavce, kde to mám rád a kde jsem strávil v dětství spoustu času... Velice mi sedí to obsazení. Z koho fakt nemůžu je ,,Káčko'' Hynek Čermák, to je fakt božan. Překvapila mne Čvančarová, kterou moc jinak nemusím a skvělá je i Anna Polívková. Geislerová to je takový standard, ale z koho jsem paf je Jana Kolesárová.... Od té bych si tedy sakra rád nechal otevřít čakry ! Je to takový podobný typ jako Lucie Siposová a já musím jen závistivě uznat, že bratři Slováci mají opravdu krásné herečky. No a v závěru nelze opomenout stíhačku Lenku Krobotovou, která jde tedy hodně drsně na věc :-). Uvidíme co dál, zatím velká spokojenost. Mimochodem při čtení zdejších komentů se divím, proč si někdo myslí, že by HBO mělo točit jen drsná dramata? * * * * ()

xHarryx 

všechny recenze uživatele

Člověk by čekal nějakou hezkou hlubší vztahovku, ale nakonec mu naservírujou zase takové to klasické prcáníčko. Ono to je vlastně trošičku ze života. Aničku nechce pr*at nikdo. Hynekl chce pr*at všechny krome Jitky. Ta prozměnu nep*cá s nikým, ale absenci této činnosti nahrazuje střídavě ublíženým a střídavě protivným chováním. Do toho se tam tak nějak poflakuje další Anička, která zase neví co a koho chce. V rámci genderové korektnosti jí v nerozhodnosti zdatně sekunduje Jiřík. I když sekunduje možná není to správné slovo, protože nerozhodnějšáí frajer se pravděpodobně v perimetru nevyskyruje. Né, že bych si chtěl stěžovat. Natočené je to hezky a hudebni podkres opravdu stojí za to. K nedělnímu žehlení ideální volba. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (75 %): Někdy by mě zajímalo hodnotící měřítko těch, kteří tomuto počinu dali jednu hvězdičku a míň - to když si pak představím, že tento seriál kvalitativně zařadily ke všem těm českým seriálovým brakům typu Ordinace, tak mi to trošku přijde jako nevděčnost level 999. Jasně že to má svý mouchy a můžeme tu polemizovat o tom, že postavy jsou až příliš prvoplánové a ne každý díl je dotáhlej k dokonalosti, ale minimálně jako oddechovka to funguje skvěle a v rámci české televizní tvorby je to dost svěží vítr a velmi zdařilý pokus o to naservírovat divákovi alespoň trošku něco inteligentního. Herecké výkony jsou navíc v drtivé většině výborné a ty záběry Prahy je vyloženě radost sledovat. // 2. SÉRIE (60 %): Tohle už byla vlastně jen vata odnikud nikam bez pořádně zapamatovatelného dílu. Pořád jsem teda jel na takové té fajn oddychové vlně asi ještě z první řady, ale scénář byl zde prostě nijaký, zbytečné nové postavy, dialogy o ničem a ani komediální linka už se příliš nedařila. Určitě o třídu níž než první řada, která nepřinesla absolutně nic nového, škoda. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (6)

  • Seriál se měl původně jmenovat V objetí. (Waternoose)
  • Natáčení seriálu, jehož tvůrci využijí vizuálně vděčných prostředí i malebných exteriérů české metropole, probíhalo 68 dnů. Poslední klapka má padla v listopadu 2013. (Zdroj: HBO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno