Reklama

Reklama

Jako malý kluk byl Louis pěkný sígr, jeho výhodou bylo, že před následky svých činů dokázal skoro vždycky utéct. Toho si všiml jeho starší bratr Pete, kterého napadlo, že by běžecký talent mohl využít na závodní dráze. Dotáhl to až do amerického olympijského týmu na hry v Berlíně v roce 1936, kde mimo jiných ohromil i Hitlera. O pár let později ohromoval jeho spojence jako člen posádky amerického bombardéru operujícího v jižním Pacifiku. Když během jedné záchranné operace jeho stroj spadl do oceánu, byl Louis jedním ze tří členů posádky, kteří havárii přežili. Víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila kolem plující loď. Bohužel, ta loď byla japonská. Zamperini se ocitl v zajateckém táboře, který připomínal peklo na zemi. Už tak těžké podmínky k životu se Louisovi ještě zhoršily, když se jeho věznitelé dozvěděli, že je to slavný sportovec. Chtěli ho zničit, chtěli ho zlomit. Jenže on byl prostě nezlomný. (CinemArt)

(více)

Videa (44)

Trailer 2

Recenze (478)

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Ani se nedivím, že to Coenové nechtěli sami režírovat. Příběhů o nezničitelném hrdinovi je plný Hollywood. Jenže v těch onomu bájnému rekovi alespoň o něco jde, o záchranu rodiny, města, nebo rovnou celé planety. Ale zde? Hlavní hrdina si jen tak bezúčelně vzdoruje, aby si zavzdoroval. A nakonec se zachrání. Tím pohádka o pánovi s nadpřirozenými schopnostmi končí. Škoda, že mu v mezičase nenarostla křídla, mohl se laškovně vznášet nad zajateckým táborem. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak už i Královna Všehomíra se nám válečně vyjádřila, kdo bude další? V době, kdy se střílí ve školách, v kavárnách, divadlech, kinech, hospodách, metrech, na ulicích...v takové době nepotřebuju vidět válku ještě navíc ve filmu. Nezlomný mě zlomil zhruba v polovině; i když hezky natočeno, k čemu to? ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, který by ale v rukou zkušenějšího režiséra dopadl mnohem lépe. Ze začátku mi vadilo nechronologické vyprávění, část na moři byla značně (i přes všechny ty žraloky) nezáživná, teprve v japonském zajetí to začalo být zajímavé. Chyběly mi emocionálně vypjaté scény (dostalo mě snad jen zobrazení vyhublého těla Zamperiniho kamaráda v džungli a samotný konec s fotkami) a naprosto mi neseděl herecký představitel krutého japonského dozorce - vypadal spíše jako vystrašená ženská než jako sadistické zvíře. Trošku mě to tedy zklamalo, ale už se těším na knižní předlohu, kterou mi naložil Ježíšek. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Knihu neznám, ale věřím, že asi bude dechberoucí, tedy úplně jiná (čti mnohem lepší) než tento film AJ. Formální stránka nemá větších problémů, bohužel už mě začíná srát forma flashbacků, kór v situaci, kdy tvůrce nedokáže řádně chytit diváka za gágor. Obecně jsou skoky dále či blíže do minulosti vhodné pouze v případech, kde audience dostává neúprosný emociolání világoš, čímž mu tvůrce nechává vydechnout. Bohužel AJ se daří budovat atmosféru tíhy událostí jen obtížně, přičemž zmíněná strukturalizace příběhu k tomu přispívá měrou vrchovatou. A ona je to vlastně největší výtka. Jak by to bylo krásný a vyšponovaný, kdybychom byli svědky lineárního příběhu od dětštví, přes Olympiádu, leteckou válku, námořní survival, až po zajetí? Bohužel, nedá sa. Na přes dvou hodinách jsem netrpěl, ale díky podmáčenému střelnému prachu Unbroken doporučit moc nemůžu. 65% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Od Angeliny Jolie jsem viděl zatim jenom U moře (2015), což bylo úplně o ničem, takže jsem se na tohle původně ani dívat nechtěl. Ale když jsem si přečet, že je to podle skutečnosti, tak jsem si ze zvědavosti vyhledal něco o životě Louise Zamperiniho a zaujalo mě to natolik, že jsem se nakonec odhodlal podívat i na film. První půlka se mi opravdu líbila. Hlavně scény přímo z letadla byly opravdu výborný a ani následující pasáž na moři nebyla vůbec špatná. Ale od chvíle, kdy se hlavní postava dostane do zajetí, je to trochu zdlouhavý a ke konci na můj vkus dost patetický. Celkově průměr. Asi se z takovýho námětu dalo vyždímat víc. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (29)

  • Režisérka filmu Angelina Jolie musela v listopadu 2014 přerušit svou účast na propagačních akcích filmu, protože onemocněla planými neštovicemi. (Patw)
  • Zatiaľ čo Zamperini (Jack O'Connell) a Phil (Domhnall Gleeson) plávajú po mori na plti, obrázok ženy, na ktorú sa Phil pozerá, je skutočnou fotkou jeho milej a neskoršej manželky, ktorú počas natáčania poskytla jeho dcéra Angeline Jolie. (Arsenal83)
  • Vo všetkých scénach odohrávajúcich sa na palube lietadla B-24 si môžeme všimnúť úplný nedostatok padákov vyžadovaných predpismi. (Arsenal83)

Související novinky

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama