Reklama

Reklama

SpongeBob ve filmu: Houba na suchu

  • USA SpongeBob SquarePants 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

SpongeBob je mořská houba, která nosí kalhoty, bydlí v ananasu a dělá úžasné krabí hambáče u Křupavého kraba. Jeho dalším poznávacím znamením je, že ho milují děti na celém světě, protože je tělem i duší dobrodruh, který ke všemu přistupuje s humorem, někdy pořádně svérázným. Jak napovídá název, v tomhle filmu ho patrně humor přejde, protože se ocitne v pro něj naprosto šokujícím prostředí – tedy na souši. A přitom vše začalo tak idylicky, dalším báječným ránem v podmořském městečku Zátiší Bikin, kde u Křupavého kraba stála dlouhatánská fronta na mňamózní krabí Burgery připravované podle tajného receptu. U konkurenčního podniku, Kamarádského kyblíku, zase tradičně nikdo nebyl a jeho majitel Sheldon Plankton se, rovněž tradičně, pokoušel tenhle tajný recept ukrást, aby se fronta přesunula k němu. Idyla skončila ve chvíli, kdy se magickým trikem zmocnil návodu na ty nejlepší hambáče pirát Hambivous (Antonio Banderas), zaparkoval svoji kocábku na pláži a proměnil ji ve stylový stánek s rychlým občerstvením. SpongeBobovi a jeho kámošům nezbyde než rozpumpovat svaly, vynořit se, trochu oschnout a vybojovat si recept zpátky. Jejich spravedlivý boj bude komplikovat fakt, že souš je pro ně vážně nepřátelské prostředí, na druhou stranu získají nevídané superschopnosti. Takže se těš, piráte! (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (225)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Děcka byla nadšená, na záchodě jsme byli jen 3x, já i moje žena jsme se také bavili, a to nejsme Brian. Byl to Spongebob na jakého jsem zvyklý, vídám ho docela často a je to jedna z mých oblíbenějších věčných odrhovaček mého potomstva, kino tedy bylo jasná volba a jo, povedlo se. Rozhodně lepší než filmový Oggy. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Seriálem jsem téměř nepolíbený. Viděl jsem přibližně 2 díly a mírně se mi to zalíbilo, takže jsem se rozhodl hopsnout do rizika a zkusit celovečerák. Zpětně tohoto rozhodnutí začínám litovat. Příběh stál totiž absolutně za hovno a zbylo tedy pouze několik málo vtipných gagů. Asi tak dva. Většinou stopáže mě provázela šeredná nuda a scénky s Banderasem byly vyloženým průserem. Nejvíce jsem se těšil na přechod z kresleného podvodního světa do toho lidského. Bohužel na souši to bylo ještě horší až nekoukatelné. Dávám maximálně jednoho retardovaného Patricka. ()

Reklama

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Já nejsem velký příznivec seriálu, a příliš ho nesleduji, ale tento film mě jako nezaujatého fanouška celkem příjemně překvapil! Není to žádná salva suprového humoru, ale myslím, že nížší věkové kategorie (pro ně je to určené) spolehlivě zabaví. Antonio Banderas se perfektně vcítil a i celkové animované orgie se celkem vydařily. Závěr: Spolehlivě zabaví. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dočkal a i Spongebob mě dokázal zklamat. Mám docela rád absurdní a šílený humor, ale tady ho bylo a celkově humoru vůbec, jako šafránu. Jistě pár dobrých vtípku jsem tam našel, třeba když měl Plankton uspat pohádkou Patricka, nebo když Spongebob tvrdil, že je Patrick platný člen pro tým, protože je loajální, ale celkově jsem se bavil opravdu jen místy a na to u Spongeboba prostě nejsem zvyklý. Ani ten příběh neměl takové grády, jako třeba předchozí film, nebo seriál a celá pasáž na souši, zkrátka ta 3D animace mi k tomuto dílku vůbec nesedla. Jistě bylo fajn mít jako jednu z postav Antonia Banderase, ale upřímně David Hasselhoff a jeho pět minut v životní roli v prvním filmu strčilo celého Hambivouse s přehledem do kapsy. Ani se nekonala žádná šílená písnička (třeba zase něco o blbém Burákovi), nebo nějaký moment, který by mě nějak silně vtáhl, nebo oslnil. Takže když to shrnu rozhodně zatím nejslabší vystoupení houby ze Zátiší Bikin, za které si ode mě poprvé vysloužila jen průměrné hodnocení, protože tohle podle mě ani u skalních fanoušků na víc jak na 5/10 mít nemůže... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak hele. Film jsem viděl z donucení a Houboboba jsem nikdy rád neměl. Vadí mi ta úchylná animace a celkem často morbidní výjevy. Jo, humor občas o nějaký zakopnete, ale že bych se lámal v pase celý film? Ani omylem. Nejsmutnější je, že ani nevím komu je určen. Dětem? Tak to celkem nechápu přítomnost cca půl tuctu ryze dospěláckých vtipů (sad-maso obleček kraba jako jeden za všechny). Dospělým? To snad ne... Každopádně dospělí v kině spali... děti okolo 5 let zírali na plátno a jediný kdo občas vybuchl smíchy byl hlouček cca devítiletých holek co seděl za mnou (ach bože, to bylo trauma). Paradoxně nejméně nudná pasáž nastala jakmile Houbobob vylezl z vody a vstoupil do třetího rozměru. No... možná, že je to logické. Zmizela ta úchylná animace. Jenže to je právě moment (a to se vsadím) kdy pravověrní houbomilové začali trpět. Zabralo to ale jen cca 1/4 filmu :/. Takže obrázek si každý může udělat sám. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (6)

  • Delfín Bubbles bol kompletne vytvorený technikou stop-motion. (mckika)
  • Film měl být původně uveden už v roce 2014, nakonec ale Paramount Pictures premiéru přesunulo na únor 2015. (JORDY)
  • Když se natáčelo, musel Antonio Banderas jako Alameda Jack mluvit k tenisovým míčkum a ne k ptákům, jak je pak vidět ve filmu. (BOSSTFK)

Související novinky

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama