Reklama

Reklama

Nirvana: Lithium

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 1992, 4 min

Obsahy(1)

Lithium je třetím singlem Nirvany z ikonického alba Nevermind. Co se týče videoklipu, jednalo se již o druhou spolupráci kapely s režisérem Kevinem Kerslakem (dále také Come As You Are, In Bloom a Sliver). Kurt Cobain měl nejprve v úmyslu skladbu doprovodit animovaným klipem s příběhem, nicméně jeho výroba se ukázala být příliš časově náročnou. Režisér Kerslake pak vytvořil video pouze jako mix záběrů z koncertů Nirvany. (J.Connor)

(více)

Recenze (16)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Deprese jsem nikdy neměl, takže mi Lithia dosud nebylo třeba, ale taky jsem nikdy na koncertě neskákal skok plavmo za rukama přímo do bicích. To je ovšem Kurtova parádní disciplína, kterou jen podtrhuje vynikající skladbu, ale jinak toho ten zpomalený koncertní klípek zase až tak moc nenabízí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa že genialita a šialenstvo majú len tenkú hranicu. Kurt Cobain je toho príkladom. A príkladom toho je práve tento videoklip. ()

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Asi tomu nerozumiem. 74% za klip? Pesnička ma neoslovila a klip vonkoncom. V tom budú tie drogy. Vrana k vrane sadá! ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Ve videoklipu nemůžete hledat žádný hlubší smysl, nicméně je to jednoduchý čtyřminutový průvodce Nirvanou. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Klípek jako sestřih z live vystoupení, kde vzduchem kromě vlasů lítaly ruce, nohy, kytary, bicí a často i Kurt Cobain, kterej se toho nebál a po hlavě skočil např. do bicích. Yeaaah yeah yeaaaah yeaaa yeaaaaaah. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Pro mou osobu legendární a nezapomenutelné video. A Cobainův skok do bicích.. https://www.youtube.com/watch?v=pkcJEvMcnEg --- Když už se tu dají hodnotit a komentovat i hudební klipy, musím podotknout, že první myšlenka byla, že to je už zbytečné... Ale vzápětí jsem si řekl - proč ne? Sice jich bude hodně a nejedná se o film, ale je to každopádně zfilmované hudební video, takže vlastně splňuje určité podmínky databáze. Ale hlavně, podle mě, hudba spojuje a i tady na ČSFD to má tenhle efekt. Už se mi to stalo několikrát... A tak jsem vyloženě pro! Spřízněnost filmového vkusu může spojovat a spojuje, ale u hudby je to snad ještě lepší a intenzivnější... ()

Pibi(kus) 

všechny recenze uživatele

K písni nemám výhrady, ale klip je poze pro zabavení očí, zatím co uši poslouchají. Nepřináší nic navíc...Moment, kdy skočí Cobain do bubnů má styl. ()

Longview1994 

všechny recenze uživatele

Kaposlav ty si normálny, radčej by si chcel počúvať lil pumpa a podobné sračky. Výborná hudba od Nirvany, text super, spev nemam o čom a videoklip je ok. ()

Reklama

Reklama