Reklama

Reklama

Monsters - Temný kontinent

  • Velká Británie Monsters: Dark Continent
Trailer 1

V tomto akcí nabitém pokračování, které se odehrává deset let po událostech úspěšného sci-fi Zakázaná zóna od režiséra Garetha Edwardse, se mimozemské příšery rozšiřují na Střední východ. Ve snaze snížit jejich počty byla do jedné nejmenované blízkovýchodní země umístěna americká armáda, která odtamtud pravidelně provádí kobercové bombardování pouště. Kromě velkého množství obřích mimozemských mrtvol má jejich počínání za následek také děsivé ztráty na životech obyčejných lidí. Armáda proto vede válku na dvou frontách - bojuje proti povstalcům vyzbrojeným pancéřovkami a improvizovanými výbušninami, ale i proti monstrům, která se prohánějí kolem pouště. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (62)

tron 

všechny recenze uživatele

Po jednotke, ktorá neukázala nič, prišla dvojka... ktorá ukázala všetko. Je prekvapivo ambiciózna a po vizuálnej stránke vyzerá miestami veľmi dobre. Je to nečakané, nakoľko najmonumentálnejšou scénou nízkorozpočtovej jednotky bola pasáž, v ktorej sa dvaja ľudia plavili po nočnej rieke. Dvojka je vojnový film, v ktorom raz za čas prebehnú príšery rôznych druhov, veľkostí a záujmov. A treba povedať, že... bohužiaľ. Vojnové časti scenára sú totiž o ničom. Nezaujímavé, nudné, nezáživné, štandardne nakrútené a plné klišé, predvídateľných zvratov a brutálne nelogického konania vojakov (neskutočná scéna, v ktorej sa X minút hádajú so sedliakom a ignorujú fakt, že sa k nim približuje gigantická, krvilačná obluda). Herecké výkony nestoja za zmienku, snáď len s výnimkou bradatého veliteľa tímu (Johnny Harris). Filmu škodí aj prehnaná dĺžka dvoch hodín, čo je na takýto druh filmu ozaj veľa. Našťastie, v scénach s príšerami snímka chytá dych a stáva sa pôsobivou. Sledovať, ako sa svet (ne)vyrovnal s inváziou gigantov je mrazivé. Môže byť zaujímavé sledovať, akým (teda ak vôbec nejakým) smerom sa bude séria uberať. Každý diel môže diametrálne iný, s novými postavami a odohrávať sa bude v odlišnom prostredí. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

S původními Monsters to nemá nic společného, a jestli to něco - ale hodně, hodně vzdáleně - připomíná, tak Apocalypse Now. Prostě vojenský film s partičkou mladých rekrutů z amerického slumu, a jeden velitel, kterému hrabe. Místo Jižní Ameriky Střední východ. Nic víc. Zklamání. První díl stál na nejistotě a všedních situacích, do nichž zasahuje nevšední prvek. Tohle je o ničem a monstra jsou zde v podstatě jen do počtu. ()

Reklama

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Ani nie je treba vidiet prvy diel, coho som ja svedkom. Uceleny nepribeh o neuveritelnom zbytocnom boji proti neviem komu. Nestaci uz moslimsky stat, v tej pusti je vsetko uz. (Ze im nevadi nedostatok vody). Opatovne je do popredia vysunuta partia vrcholne nesympatickych luzrov este k tomu z Detroitu, ktorym zelate skoru smrt. Iba zhulenec moze nastupit dobrovolne do armady a iba sebastredny reziser im vtlaca pecat ochrancov a vykupitelov. Otravne nudny material sa taha a taha bez vyraznejsieho rukopisu s nadychom extremnej amaterciny. Film nema vyznam ani z vojenskeho, ani osudoveho ani ineho hladiska. Len plynie bez toho, aby odtrhnute nohy davali zmysel, aby rozsievanie malych emzakov bolo potrebne. Film ubieha priserne pomaly a divak aj pri tom mnozstve casu nema cas a hlavne chut premyslat hlbsie nez je nedojedeny pondelkovy hrniec polievky co ostal po nedelnom obede. Vyslovene trapna vec. (Videne 18.3.2021, Filmplus archiv) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Trápna, až senilná vojačikovská agitka okorenená niekoľkými fajnovými zábermi na nezúčastnené „Monsters“. Sila i neobvyklosť predchádzajúceho filmu odišli s režisérom a ostala len bezduchá spatlanina, ktorú nehodnotím ešte nižšie len pre výzor monštier, ktorý sa mi stále páčil. Ináč podobná konina ako nedávny "Outpost 37" či iné filmy (najčastejšie z oblasti hororu a sci-fi), kde divák NIEČO čaká a namiesto toho NIEČOho mu tam behajú iba iritujúci army-assholes s ich umelými pištoľkami a vygumovanými hlavami. To neznášam. ()

Omnibus odpad!

všechny recenze uživatele

"Četa z ghetta." Další pracovní názvy filmu: Black Hawkoctopus Down, Dimbecilstrict 9, The Hurt Lollocker, Warm War of the Worlds, Copak je to za čur... vojáka? This film is based on true events. Během natáčení nezahynul žádný pes ani hlavonožec. Většinu islámských civilistů i komparzistů se Lékařům bez hranic podařilo resuscitovat. Nebo alespoň identifikovat, za využití testů DNA. Bohajeho... Fakt nerad fušuju do řemesla režisérovi, ani profesionálním zabijákům slonochobotnic a islámských teroristů, ale nedá mi to. Rada první: nestrkat do té země americký, jako obvykle dobroserský, ale po zuby ozbrojený čumák, resp. ne hned. Počkat, až se ta ochapadlovaná monstra a výbušnými vestami obtěžkaní poutníci do ráje pomlátí mezi sebou, teprve pak "vyčistit" ring, dočista do čista. Možnost druhá: vojáky přezbrojit! Místo pušek M16 a rotačáků jim dát výkonné megafony, kterými by vykřikovali do éteru ty svoje kydy - stupidní, chlapácky namaštěné hlášky vymaštěných mariňáků. Slzopudný úspěch zaručen. Nervové zhroucení mimozemských slonobotnic, pocení, třas chapadel, oční tik (to vše způsobil film i mně)... a už by se vrhaly naše chobotnice z druhého patra do záhuby z útesu, nebo by se (v poušti útesu nemaje) ze zoufalství navzájem umlátily chapadly. Dtto teroristi, ti movitější by radši emigrovali na Guantanámo a chudí by složili zbraně a konvertovali ke křesťanstí, jen aby konečně zmlky ty lůzrmariňácké namachrované huby! Nevím, možná kdybych to zhlédnul např. v perštině a bez titulků, užil bych si aspoň tu válečnou vřavu a střílečky a byl v poho. Jenže nejsem. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Gareth Edwards, režisér prvního dílu, nebyl spokojen s tím, jakým směrem se tento film vydal. Mimozemšťané v původním filmu splynuli s přírodou, zatímco v tomto se spíše snaží ovládnout svět, což je úplný opak. (Johnny.ARN)
  • Když seržant ke konci filmu ohrožuje rodinu, vojín ho zezadu střelí do pravé dolní části zad. Po několika výstřelech rána zmizí. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama