Reklama

Reklama

Černá listina

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2023), 156 h 23 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Jon Bokenkamp

Režie:

Joe Carnahan, Nick Gomez, Vincent Misiano, Michael Waxman, Bill Roe (více)

Hrají:

James Spader, Megan Boone, Ryan Eggold, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Annet Mahendru, Parminder Nagra, William Sadler, Aja Naomi King, Alan Alda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(10) / Epizody(218)

Geniální uprchlík se sám udá a nabídne FBI pomoc s hledáním dalších padouchů. Ale jen když jeho partnerem bude nováček Elizabeth Keen. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (183)

phoebe.h2 

všechny recenze uživatele

Blacklist byla novinka, na kterou jsem se nejvíc těšila. Přitáhl mě k tomu samozřejmě James Spader, na kterého nedám od filmu Sekretářka dopustit. Pilotní díl byl pořádně nabušený. Úvodní sekvence měla grády, které z velké části pomohla dobrá doprovodná hudba. Sice jsou díly spíš epizodní, tak lze zpozorovat, že v každém díle odkrýváme kousek ze skládanky hlavní linie seriálu. Co se týče herců, tak nikdo Spaderovi nesahá po kotníky, ale neberu to jako výtku, protože i tak podávají dobré výkony. Poprvé mám pocit, že konečně vybrali tu správnou ženskou do policejní role. A na tomhle se právě ukazuje, že je Blacklist po scénáristické stránce velice kvalitní. Scénáristi totiž většinou nedokážou tyto ženské role pořádně napsat. Pak z toho vznikají takové karikatury, které jsme třeba mohli vidět v loňské sezóně u seriálu Deception. Naštěstí tady tomu tak není, takže kdykoliv se Liz objeví na scéně, netrpíte. U ostatních vedlejších rolí člověk předpokládal, že tam budou jen tak do počtu. Ale například u agenta Resslera jde vidět, že s ním mají větší plány. Jediný z castu, kdo mě silně irituje, je manžel. Hercovi to prostě nežeru a kdykoliv se objeví na obrazovce, tak mám chuť po něm něco hodit. Ale ve výsledku převažují plusy nad mínusy a můžu tenhle seriál jedině doporučit. + James Spader + uvěřitelné herecké výkony + dobrá hudba + dobrý scénář - manžel ()

viviak 

všechny recenze uživatele

Velmi zaujimavy serial. Ono zaciatky vobec neboli ruzove a epizody a celkova pointa serialu vobec nedavali zmysel, ale postupom casu, sa vsetko zacalo menit k lepsiemu, pripady zacali byt zaujimave, veci okol Reda(a jeho umysle) sa zacali vyjasnovat a zapadat do deja. Druha linka Liz+Tom sa tiez rozbehla naplno, a nakoniec je z toho velmi prijemna serialova novinka. Dufam , že bude tento serial obnoveny pre druhu seriu. Spader-a som toteraz nepoznal, ale skvely herec a urcite rola pre neho ako sita, to je vidiet uz na prvy pohlad ;-) ()

Reklama

Murphy123 

všechny recenze uživatele

Blacklist může pár první epizod působit jako lehce nadprůměrný seriál, kterých je tisíc a jeden. Avšak kdo mu dá čas, pochopí, že RED má brilantní plán, a že až v desáté epizodě pochopíte co sledoval v epizodě druhé...Bezesporu je alfou omegou tohoto seriálu RED, který předvádí charakterního přesto chladnokrevného záporáka jehož taktice, strategii, metodám , se zatím žádný padouch nevyrovnal....v průběhu seriálu se vyprofiluje víc zajímavých postav a tak druhá hlavní postava Lizz je spíše na obtíž a trochu mi lezla na nervy (asi hlavně tím, jak se veze a jak je naivní...určitý progress byl vidět i u ní. V období jejího těhotenství byla ale děsně ukňouraná..))) ) ale vše ostatní je jinak perfektní a tedy každý Lizz vytrpí a vezme jako nutné zlo.....v každé sérii se našla jedna nebo dvě slabší epizody avšak jako celek, není co vytknout. Kdo trochu sleduje dění ve světě uvědomí si, že seriál i nenápadně upozorňuje na skutečnost toho co se děje za oponou, kdy plány a činy KABALu by se mohli shodovat s některými plány a událostmi jež se pomalu a plíživě stávají realitou.....Ostatně co řekl FITCH? Čím blíže se budeme blížit roku 2017, tím agresivnější se stane postup KABALu....realita kroků ve světě by mohla být jistá paralela podobného plánu...Existuje i skutečný RED? doufejme že ano... ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Platí pro I. a II.sérii Co vše se může skrývat pod slupkami rádoby spořádaných lidí aneb čím jste výše,tím více se zašpiníte. Základní premisa seriálu,kdy se člověk,(Reddington)který pronikne do nejvyšších pater zločinu,spřahne s FBI,ale přitom si dál hraje svoji hru (obchody se nesmí zastavit),která je postavena na jeho soukromém Blacklistu (osoby, s kterými se chce vypořádat),je velmi chytlavá. Navíc se dočkáme další dramatické linie,dotýkající se jeho rodinných poměrů a přitom se odhaluje jeho vlastní minulost,což je jak otevírání Pandořiny skříňky. Všudypřítomné intriky pak vyžadují zdatné hráče a těch je tady několik,ovšem všichni mají jedno společné,špínu za nehty (spíše krev). To vyvolává spoustu otázek, které nemají jednoduché odpovědi,ale spíše jednoduchá řešení,takže akční scény nechybí,byť zajímavější jsou ty méně akční a více komorní,které se nebojí jít na hranu brutality,čímž umocňují vnímání světa zločinu. Světa,kde není vítěz,jsou jen poraženi. K dokonalosti seriálu občas něco chybí (třeba logika),ale v hlavní roli J.Spader to vyváží. Technické zpracování pak patří k tomu lepšímu a tak výsledná kvalita je nadprůměrná. III.série.....Nová zápletka v rámci známého schématu nijak zvlášť nefunguje. Ale svůj standard si seriál zachovává. IV.série...Pořád se na to dá dívat,byť kvalita jednotlivých epizod více kolísá ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Po pěti dílech zavládlo nadšení!! Zatím to má hlavu a patu a sympaticky se to liší od zaběhnutého krimi konceptu. James Spader nám trošku zestárnul a trošku přibral, ale pořád je téměř dokonalý! Role mu perfektně sedí a vypadá to že si roli neuvěřitelně užívá a hraje královsky! Všichni ostatní jsou v jeho velkém stínu... Megan Boone je sice šikulka, ale má ještě rezervy a chtělo by to, aby se víc chytla a byla Spaderovi alespoň rovnocennou hereckou partnerkou, i když je to v tomto případě fakt velice těžký úkol... Pokud se to nějakým záhadným způsobem nezvrtne, máme tady další velice povedený seriál... Zatím tomu dávám 84% a těším se na další díly. /// EDIT: Po ukončení první série zvyšuji hodnocení na 92% !!! Doufám, že to vydrží hodně dlouho... /// EDIT2: Mno... První cca dvě série byly luxusní... Ovšem zásadní zlom nastal když Elizabeth zastřelila prokurátora Toma Connollyho...Od této chvíle to jde se seriálem směrem dolů... Elizabeth na útěku, to byly fakt nudné díly... Taky díly s biologický otcem Alexanderem Kirkem nestály za moc... Trvalá výměna některých záporáků za klaďasy (Solomon dokonce dostal vlastní spin-off!!) a naopak a celkově se z té jednotky stal jen Reddingtonův nástroj, což byl vlastně už od začátku, ale nebylo to tak jednoznačné... Seriálu tedy v současném stavu snižuji hodnocení na 64% !! Pořád je to lehký nadprůměr, ale už to prostě není co to bylo v prvních dvou sériích... ()

Galerie (3 781)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku 19. epizody se coby město Krajlevo v Srbsku objevuje záběr Prahu, přesněji na kostel sv. Mikuláše na Malé Straně. (multiflexi)
  • Seriál se natáčel v New Yorku (Staten Island, Long Island, Pleasantville a na Pearl River). (Varan)
  • Když na začátku epizody uříznou ruku chlapovi v autě, potřebovali by daleko delší dobu na to, ruku odříznout nožem, ne jen jeden tah. (veronikajel)

Související novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama