Reklama

Reklama

Černá listina

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2023), 156 h 23 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Jon Bokenkamp

Režie:

Joe Carnahan, Nick Gomez, Vincent Misiano, Michael Waxman, Bill Roe (více)

Hrají:

James Spader, Megan Boone, Ryan Eggold, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Annet Mahendru, Parminder Nagra, William Sadler, Aja Naomi King, Alan Alda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(10) / Epizody(218)

Geniální uprchlík se sám udá a nabídne FBI pomoc s hledáním dalších padouchů. Ale jen když jeho partnerem bude nováček Elizabeth Keen. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (182)

papaguy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi nadhodnocený seriál. Viděl jsem čtyři epizody a vzdávám to. Nese se to stále ve stejném duchu: Celkem zajímavé zápletky, kvalitní zpracování a nehorázně vypráskaný scénář. FBI působí dojmem bandy idiotů, která jde panu důležitému, chytrému a tajemnému ve všem na ruku a skáče jak pan důležitý, chytrý a tajemný píská. Ten pokaždé vyloví ze své dokonalé paměti nějaké zásadní jméno a během minuty si vyjedná naprosto nehorázné podmínky. Pak následuje řetězec senzací, které jsou sice zručně natočené, ale nedávají smysl (pokud se tedy divák nechce spokojit s béčkovými zápletkami typu padouch někde umístí chemickou bombu - hlavně moc diváku nepřemýšlej proč - a hodlá zabít stovky dětí i s maminkami a zamořit půl Wahingtonu k tomu... ale bystrá agentka si vzpomene na razítko na ruce padoucha a běží do ZOO, pak se tam objeví rusky hovořící expert na bomby, přešmikne dva drátky, zajásá, sebere chemickou bombu a vypaří se jak kouzelník Zababa). Shruba tři vteřiny na to je ZOO obklíčená zmatenou FBI. A když naše naštvaná agentka propíchne panu důležitému, chytrému a tajemnému krk, nikdo se nad tím nepodivuje. A já už se ničemu nedivím také. Je to z lejna upletený bič a lobotomie inteligence diváka z toho čpí na sto honů. Škoda skvělého námětu. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Vidiac dalsi "cerveny" krimi serial, naviac so sympatickym opisom "Red-a", nemohol som neochutnat. Pilot bol vsak mimoriadne nemily. Posobil amatersky, naivne a totalne neautenticky. Myslel som, ze na dalsie casti nesiahnem. Ubehli nejake tyzdne a na sluzobke v case nudy som zacal sledovat dalsie casti. Nastiastie neboli az take chabe. Zial, kvalita az po 15ty diel stale kolise od 2-och ku 3-om hviezdam. Voci hercom nemam nejake vyhrady, az na to, ako su ich vystupy akceptovane samotnymi filmovymi postavami. Red sa v poslednych dieloch celkom ukazal, ale okrem svojej exoticnosti nema moc co ponuknut. Clenovia FBI su typickou vzorkou nizkoropoctovych hlupuckych masoviek z TV. Hlavna linia sa rozvija na pozadi pripadov velmi pomaly, az v poslednych par dieloch. Keby sa viac pritlacilo v hlavnej linii o "agentke" Eliske, bolo by to iste pozitivom. Obcas ma zaujme zaujimava hudba a tak si rozsirim svoju audiofilsku kniznicu. Tusim zo 2 diely stali skoro za 4-ovhviezdie...inak cajicek na zabitie nudy, ktoru Red svojimi hlaskami sem-tam rozozenie. ()

Reklama

Idahou

všechny recenze uživatele

Klasika pěkná slečna, první den u fbi a rovnou šoupne do kapsy celou top skvadru FBI. Mno, není se co divit, tenhle úřd má sice lidí dost, ale běhat očividně uměj jenom dva, jak se nám snaží tvrdit tenhle seriál - klasika, vrtulník, swat, policie a tlupa oblekářů pronásleduje padoucha, lup, padoucha pronásleduje jen hrdina. Takže hrají asi tři lidi a zbytek dělá křoví, jakkoliv je to pak na hlavu. To už jsme viděli v té ptákovině o seriovém vrahovi a jeho kultu, i tam to bylo debilní. Tady k tomu samozřejmě ještě přidaj tajemství [spoiler] manžílka, kterej je docela vometák, nechá se zajmout, zmlátit, pobodat od sedmdesátníka se syfilisem a na konec se zjistí, že je to špičkový špion... mno, asi ze stejný školy jak to křoví z fbi... Přitom nápad není až tak špatný, kamera, zvuk a střih klasicky dobré ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Kdyby scenáristé nerozředili zápletku do přehršle dílů, kdyby víc tlačili na pilu, kdyby měl James Spader k sobě rovnocenný protějšek, kdyby celková zápletka nebyla tak naivní a kdyby v sobě měly jednotlivé epizody alespoň trošku napětí a nepředvídavosti, tak by byl Blacklist výborný seriál. První tři díly to tak i vypadalo, ale pak začala kvalita zvolna upadat a tento dlouhý sestup se ještě nezastavil. A to navzdory tomu, že se pojící linie čím dál víc vynořuje na světlo a děj se začíná zamotávat. Mnohem víc mě bavil děj kolem jednotlivých specialistů na neobyčejné práce. Zvlášť Alchymista a Courier jsou parádně psychoidní postavy, které by se neztratily ani v lepších dílech Akt X. ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

S každou přibývající sérií je seriál lepší a lepší. Bohužel však se naprosto skvělé díly střídají s těmi průměrnými a nebýt oslnivého Jamese Spadera v hlavní roli, jednalo by se nejspíše o průměrný seriál. Jelikož si však pro sebe tento herec doslova "ukradne" každý díl svým oslnivým charismatem, nelze než seriál zařadit do lehkého nadprůměru. 70% ()

Galerie (3 781)

Zajímavosti (6)

  • Ve 20. epizodě 1. série se objevuje postava senátora České republiky, který ovšem v originálním znění nemluví česky, nýbrž lámanou česko-rusko-polštinou. (HectorHagman)
  • Když na začátku epizody uříznou ruku chlapovi v autě, potřebovali by daleko delší dobu na to, ruku odříznout nožem, ne jen jeden tah. (veronikajel)
  • Na začátku 19. epizody se coby město Krajlevo v Srbsku objevuje záběr Prahu, přesněji na kostel sv. Mikuláše na Malé Straně. (multiflexi)

Související novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama