Reklama

Reklama

Městečko Pines

(seriál)
  • USA Wayward Pines
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2016), 14 h 31 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Siobhan Fallon Hogan, Matt Dillon, Carla Gugino, Toby Jones, Shannyn Sossamon, Melissa Leo, Hope Davis, Reed Diamond, Terrence Howard, Tim Griffin (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Ethan Burke (Mat Dillon) je agentem tajné služby, který vyšetřuje, kam zmizeli dva jeho kolegové, rovněž federální agenti. Během pátrání utrpí náhle autonehodu, a když se probere z bezvědomí, vidí, že se nachází v idylickém městečku Wayward Pines. Nepamatuje si však, za jakých okolností se tam dostal. Místní lidé ho nejen chtějí přimět, aby u nich zůstal, ale Ethanovi se ani žádným způsobem nedaří navázat kontakt s okolním světem. Celé město je opředeno jakousi podivnou tajuplností a zdá se, že z něho není úniku. Ethan chce věci přijít na kloub, ale místo odpovědí naráží jen na stále nové a nové záhady. Brzy si začne uvědomovat tvrdou realitu: vypadá to, že z Wayward Pines už nikdy živý nevyvázne. (Film+)

(více)

Videa (41)

Trailer 1

Recenze (201)

zigíš 

všechny recenze uživatele

twin peaks meet under the dome meet stepford wives to všechno je wayward pines ..a cokoliv od shyamalana (jak by taky ne, když to produkuje) zatim slušné i nějakou tu TAM tu atmošku to má ..na soudy je brzo ..EDIT (6.8.15) tý žánrový odbočky někde kolem druhýho dílu jsem se dost obával, nakonec jsem byl zbytečně za plašila, protože zábavnost i dramatičnost spíš stoupala ..a závěr byl víc než uspokojující (80%) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý scifi seriál. 1) Spoiler. Hlavní postava uzavřená v prostoru, z něhož se nemůže dostat a netuší smysl celé věci - s takovými příběhy se jako fanoušek sci fi literatury setkávám často. Během seriálu jsem tedy sáhl do své bohaté studnice literárních znalostí a tipoval si, jak že to dopadne. Bylo to napínavé, protože chvilku to vypadalo, že tak, pak zase, že úplně jinak. Celou dobu jsem se domníval, že musí jít o nějaký podfuk, že útěkem přes hradby nebo tajuplným tunelem se prokáže spojení šéfa městečka s těmi, kteří tento podivný pokus řídí a financují. Mýlil jsem se a rozuzlení mě zaskočilo. Dovedná hra s časovými rovinami mě zmátla._____ 2) Spoiler. Druhá pointa mě překvapila v okamžiku, kdy už jsem čekal konec v hollywoodském střihu - a ono ne._____ 3) Spoiler. Ano, jsou zde okolnosti, které nesedí. S ohledem na použité technologie (kryonika např.) bych očekával, že pro kontrolu obyvatel použije Pilcher sofistikovanější metody, než vyoperovatelný čip. Totéž se týká úpravy paměti hibernizovaných. Právě tyto skutečnosti mě vedly k závěru, že jde o podfuk a nějaké testování a nikoli o skutečnost._____ 4) Seriál je příjemně napínavý. Za to, jak mě tvůrci dostali, přidávám jednu celou hvězdičku._____ 5) Prý se chystá druhá řada. Na rozdíl od neukonečných příběhů seriálů Revoluce, Firefly či třeba Terra Nova, kde bych pokračování uvítal, zde mi to nedává příliš smysl. Ale třeba budu příjemně překvapen... ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po pěti dílech: Wayward Pines by velmi slušelo nějaké osobitější, autorštější, "filmovější" režijní uchopení. Náladou a audiovizuálně totiž působí jako zaměnitelný televizní mysteriózní seriál, což je velká škoda, protože věci, které se v něm dějí, nejsou nezajímavé. Prvotní obava z prvoplánového vršení mysteriózních záhad, které nemají vysvětlení a nebudou nikdy objasněny, se začíná ukazovat jako lichá. Pátý díl totiž patrně odkrývá hlavní část tajemství (co je městečko Wayward Pines zač). Odhalený koncept je boží a pokud s ním pracují chytří tvůrci (týká se i autora knižní předlohy), potenciál na kvalitní dlouhodobou podívanou je přímo obří. Daný zvrat nicméně vzbuzuje další otazníky (zejména by mě zajímalo smysluplné objasnění toho, proč se ti, co vědí, chovají vůči těm, co nevědí, tak, jak se chovají ... a proč jim to vlastně neřeknou? Vždyť tenhle stav musí bejt mnohem nebezpečnější než potenciální odkrytí pravdy) a jsem velmi zvědavý, jak to tvůrci všechno obkecají. Celkový dojem ze seriálu se tak v podstatě může měnit každým dílem, každým zvratem, každou novou informací. Hodnocením si tedy zatím opravdu nejsem jist, může to být hodně dobrý, může to být horší ... ale sleduju dál, baví mě to. Po konci seriálu (nebo 1. série): Tak za mě někonec spíš "hodně dobrý" :) Mysteriózní záhada se v půlce seriálu překlopila do hard scifi, řešícího otázky podstaty lidské civilizace a společnosti, vzniku, vývoje a zániku totalitních zřízení, vzniku a fungování odboje, božského komplexu, školy jako zásadního ideologického aparátu atd. Lze sice rozporovat celkovou logiku chování "vedení", nicméně toto rozporování může probíhat v rámci debaty se seriálem (nemyslím si, že vaše vysvětlení je stoprocentně přesvědčivé), ne jako jednostranná výtka (wtf, vždyť to nedává smysl! A to se to ani nepokusíte vysvětlit?!). Jsem spokojen. Wayward Pines je uspokojivá podívaná, která toho za těch 10 dílů stihne až nečekaně hodně. Potěšil i poměrně nekompromisní závěr, který může fungovat jako cliffhanger před druhou sérií, ale i jako uspokojivé ukončení desetidílné minisérie. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Cosi shnilého se děje ve Wayward Pines. Přestože se mu nedá upřít parádní atmosféra ani trefné obsazení, po celou sérii jsem se nemohl zbavit dojmu, že je na tomto seriálu cosi divného. Možná to bylo prazvláštní jednání téměř všech postav, smysluplně překombinovaný příběh nebo nezvykle rychle se vyvíjející příběh, ale v průběhu jednotlivých epizod jsem na důkazy žádného z těchto výsledných dojmů nedokázal přímo ukázat. Přesto je to právě toto cosi, co u celé první série udrželo mou zvědavost, pozornost i napětí. Ostatně se právě díky překvapivě brzy přicházejícím zvratům nestihne okoukat twinpeaksová atmosféra začátku, ztracený nádech prostředku, ani neobvykle sci-fi finiš. Jen ten závěr v duchu zombie apokalypsy si mě příliš nezískal. Jinak se ale nemůžu ubránit rozpačitému nadšení. Městečko Wayward Pines je totiž svou neobvyklostí přinejmenším pozoruhodné. A těžko říct, zdali je pro něj zrušení po první sérii záchranou nebo promarněnou příležitostí. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál se dá rozdělit na několik částí. Základní rozdělení první a druhá série. Zatímco první, má skvělý nápad, krásný nádech mysteriózna, několik nečekaných zvratů a s každým dalším dílem se těšíte na nový + Matta Dillona a Tobyho Jonese. Tak druhá série, alespoň v první půlce série naprosto vše překope. Absolutně rozvrátí chování postav, na některé postavy se vykašle. Jiné přivede pouze proto aby byly popraveni a všichni se chovají jinak bez ohledu na to, jak se chovali v sérii první. To bohužel zabilo celý seriál. O to je to větší škoda, že když jsme se konečně začali dozvídat něco nového o Abíkách, tak vše skončilo a závěrečný "cliffhanger" mě docela navnadil na další sérii. Ale bohužel, nic z toho se konat nebude! Nebýt tolik nesmyslných chyb a ignorací druhé sérii, měl by tento seriál našlápnuto se dostat do výšin seriálových topek! ()

Galerie (235)

Zajímavosti (10)

  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné knihy Blakea Crouche. V ČR kniha vyšla pod názvem "Městečko Pines". (Kaufman)

Související novinky

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama