Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvě 13leté dívky Bobo a Klara vyrůstají ve Stockholmu 80. let a cítí se přehlížené vlastními rodiči. Jsou osamělé, naštvané, jen tak se potloukají po ulicích a rozhodnou se založit punkovou kapelu, i navzdory tomu, že neumí hrát na žádný hudební nástroj. V místním mládežnickém klubu "vymlátí" z nástrojů hrůznou píseň o hodinách tělesné výchovy a záchraně dětí v Africe, ale stále to není ono. Když se však k nim přidá slušná a věřící Hedvig s výjimečným hudebním talentem, jejich kapela i hudba náhle dávají smysl. Konečně mohou s punkovými účesy zvítězit nad sexistickými a nechutnými kluky, vyfintěnými koketními holkami a trapnými rodiči. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (27)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Ve všech směrech opravdu moderní (přestože se jedná o retropříběh z roku 1982) rodinný film, nejen pokud jde o dynamickou kameru a střih, ale hlavně o přirozené civilní herectví všech těch puberťáků, které se obejde bez infantilního pitvoření. Obzvlášť Mira Grosinová v roli Klary ukazuje, že je obrovský talent. Vůbec mě nepřekvapuje, že film po světě posbíral celkem 13 festivalových nebo výročních cen. -------- V titulcích filmu uvedeno: koprodukce Švédsko / Dánsko. ()

WillBlake 

všechny recenze uživatele

Možná to není Moodyssonův nejlepší film, ale kvůli mladým punkerkám, náboženským vtipům, retro atmosféře a „fuck off“ konci nemůžu jinak. Je to taková Škola rocku bez školy… a vlastně i bez rocku. Je to sever. Je to punk. Vi är bäst! Nejzábavnější kinozážitek poslední doby. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Punk is not dead, a to ani u tak mladých hrdinů, kteří se nám zde prezentují. Je to do jisté míry obraz o jedné době, o jedné generaci, ale na druhou stranu, nemůžu si pomoct, ti dětští hrdinové mě prostě nedostali, a to ani v kontrastu s hudbou, kterou poslouchají. Nějak jsem se pro film nedokázal nadchnout. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dievčatá čo vyzerajú úplne ako chalani a samčí pubertiaci s hárami, vyzerajúci ako Dunčovia z Vlka a zajaca. O tom, že šport je úchylná sračka niet pochýb, ani o tom, že puberta a pankové výstrelky k sebe patria. Fajn je, že sa nezabúda na idey, spočívajúce v spolčovaní sa vylúčených, nezdieľajúcich hodnoty kolektívov, v rámci ktorých sa denne pohybujú: školská trieda, športový tím, členovia klubu mládeže, rodina a jej známi. Všeobecné zamyslenia sa nad eko-problémami (tu: smrtiaca radiácia) a pomoc outsiderom (hoci motivovaná zištne) pri súčasnej snahe ukázať svetu, že v lúzerstve sme predsa najlepší! Vydarená puberťácka ľahká komédia, trochu dlhá na to, čo chcela ukázať. Variácie možností rebélie mladosti však nikdy nie sú márne, najmä ak sú spojené s tvorivým sebavyjadrením. Plusom je tiež trefné stvárnenie vzťahových väzieb tria kamošiek, ich pút, podpichovačiek i hádok. O vydarené ľahkonohé dielo je tak postarané. ()

hygienik odpad!

všechny recenze uživatele

Od tak vyhraneného a zručného režiséra by som ani vo sne nečakal tak "študentský" a plytký film. Viem, mal pôsobiť civilne, ale toto je regres priamo na plátne, lebo tá civilnosť prechádza do humoru, ktorý sa mi bridí ( -Keď spievaš, ukrižuj Boha, je to vlastne kresťanská pieseň, lebo to znamená, že veríš v Boha.-) A ten "humor" ústi do explicitne trápnych scén. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama