Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (308)

Mikita 

všechny recenze uživatele

Opravdu vizuálně povedené dílko s často velmi brutálními scénami. Celý nádech filmu je výborný. Myšlenka filmu je bez chybky. Bohužel mi vadilo přílišné zjednodušování, jak děje, tak propracovanosti psychiky postav. Občas stylizace není na škodu, musí se však dělat s citem. Některé scény jsou velmi povedené, jako celek mě to ale na zadek neposadilo. Myslím, že hodnocení 75% by bylo trefnější. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Upírské filmy jsou moje gusto, takže jsem si libovala. Navíc částečně horor, což připisuje další plus. Dokonce duchaplná zápletka, dialogy, rychlé plynutí děje a strhující závěr. Skoro ideální. Abych ale taky něco vytkla: nedá se říct, že by mi to přímo vadilo, ale trochu si protiřečili, protože D celou dobu šetřil slovy, moc výřečně se nechoval a pak v Barbarois mluvil jako o život. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Že jsou tu nadhodnocovány asijské snímky, toho jsem si všiml již dávno. Nepřekvapí mě ani nadsazené hodnocení u animáků. Ale účinek těchto sil při jejich spojení, ten mne opravdu nemile zaskočil. Horších 103 minut jsem u "červeného hororu" ještě nikdy nezažil. Dvě hvězdy, a to pouze tehdy, když zcela netradičně potlačím svoje ryze subjektivní mínění o daném filmu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré anime, které má sice hodně jednoduchý příběh, je však tak dobře uděláno (animace je opravdu moc pěkná), že nuda v nejmenším nehrozí. Postavy nejsou úplně jednoznačné, což je dobře, hlavní hrdina D je správně rozpolcený, drsný a vůbec cool a závěr je překvapivě velmi dojímavý, což bych v příběhu o nájemném lovci upírů rozhodně nečekal. Trošku mi vadila přílišná eklektičnost (míchá se tady opravdu všechno se vším), ale to jsou detaily... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jde o animák a na ten musí mít člověk prostě jiný měřítko než na hraný film. Jako hodnocení 87% je hodně mimo mísu. Samotná animace mi nepřijde nijak výjimečná, příběh je sice zajímavý, ale v zásadě kopíruje Bladea. Největším potěšením mi však byla překrásná hudba a inteligentní scénář. Takže 60%.......BTW: Nechápu, jak může být Pokémon v odpadu a tohle na vrcholu animovaných filmů. V animaci rozdíl takřka nenajdete a Pokémon je mnohem originálnější. Ale jak chcete :-) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Film byl na rozdíl od naprosté většiny ostatních japonských anime nejdříve namluven anglicky. Dalším jazykem byla kantonština, teprve potom následovala japonština. (Matty)
  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)
  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama