Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (308)

Mikita 

všechny recenze uživatele

Opravdu vizuálně povedené dílko s často velmi brutálními scénami. Celý nádech filmu je výborný. Myšlenka filmu je bez chybky. Bohužel mi vadilo přílišné zjednodušování, jak děje, tak propracovanosti psychiky postav. Občas stylizace není na škodu, musí se však dělat s citem. Některé scény jsou velmi povedené, jako celek mě to ale na zadek neposadilo. Myslím, že hodnocení 75% by bylo trefnější. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Snad nikdy nebyl nesoulad mezi formou a obsahem tak bolestný jako zde. Lapal-li jsem místy po dechu z úžasu nad dokonalou působivostí animovaných scén a jedinečného hudebního doprovodu (obzvlášť závěr je skutečně nádherný), chytal jsem se paralelně za hlavu pro všechny ty wtf momenty, kterých jde zde skutečně požehnaně. Snad je na vině má neseznámenost s literární předlohou, ale za sebe prostě nemám problém přiznat, že jsem se v prapodivném příběhu a výstředních postavách docela ztrácel, a stejně tak často jsem se pochechtával tomu, co nejspíš vůbec vtipné být nemělo. Celkově hodně slabý děj navíc hodnotím jako největší negativum tohoto filmu, který má třeba k filmům takového Mijazakiho fakt hodně daleko. Za největší úlet zde potom považuji výskyt upírky pojmenované Carmilla - J. T. S. Le Fanu se musí otáčet v hrobě jak gyros. Na tenhle film jsem se těšil z mnoha důvodů - třeba už jen pro svou náklonnost k filmům s upíří tematikou a k anime obecně, stejně jako pro dobrý dojem z traileru - ale nájezd závěrečných titulků jsem nakonec přivítal vysloveně s pochmurnou rozladěností. Tenhle film mi prostě nesedl. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Vysoké hodnocení na čsfd naznačuje, že Vampire Hunter je bomba. Není. Tedy pokud nejste fanoušek manga komiksů a ujeté japonské poetiky. Příběh je ve skutečnosti béčko, ale úspěšně to maskuje kupou tradičně skvělých nápadů (prakticky všechny příšerky), ale chvílemi už fantazie tvůrců zachází pro neznalého diváka moc daleko (mluvící parazit na dlani, píseční rejnoci). Opravdu, kdyby se zpoza rohu vynořila obří mechanická krysa, která by z tlamy vypouštěla paralyzující plyn a zvolala: "Konec světa se blíží!", tak mě to už nepřekvapí. Návštěva ve světě japonských pohádek je to ovšem fajn. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Japonská anime verze původního Stokerova příběhu, ve které se mísí hned několik motivů a dějových prvků, si mě získala zejména díky vampýrské tematice a svým vskutku okázalým audiovizuálním zpracováním, které si zaslouží obdiv. Přišlo mi to jako mix výše zmíněného Draculy (nejvýraznější motivy: vztah mezi upírem a člověkem + vanhelsingovský hlavní hrdina) a postapokalyptického sci-fi (napadá mě jistá podobnost se Šíleným Maxem: občasný vzhled krajiny + honička mezi lovci a "monstry"). Musím ocenit fantazii tvůrců, kteří přenesli na plátno krásnou podívanou, a rovněž nesmím opomenout líbivý a nepřeslechnutelný hudební doprovod. Zkrátka solidně udělaný a netradičně pojmutý animák z japonské produkce, který mě sice nedostal tak moc jako taková Cesta do fantazie nebo Zámek v oblacích, nicméně i tak jde o velice kvalitní snímek. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Pôsobivé. Niet pochýb, že Japonci sú v tomto smere najlepší a najoriginálnejší. Animáciu vedia urobiť pekelne vymakanú. Síce tam chýba plastickosť, v ktorej sa Američania doslova utápajú, ale o to lepšie. Pre mňa určite. Milujem takýto typ animácie, najmä z Miyazakiho tvorby, a vedel by som ju pozerať dookola. Fascinuje ma akým spôsobom ju vedia spraviť, ako ju dokážu vnímať a divákovi excelentne naservírovať. Američania tí môžu ticho závidieť. Americká produkcia sem tam ročne niečo nové ponúkne, ale na japonskú animovanú filmografiu to nemá ani z ďaleka. Aj Vampire Hunter D patrí medzi najlepšiu animovanú tvorbu krajiny vychádzajúceho Slnka, ktorá ma ozbrojila skvelou animáciou, svižnou hudbou, ktorá dodávala filmu správne tempo a impulz, vizuálnym a efektným prevedením. Po prvej projekcií zatiaľ zostávam pri 4*, lebo toľko skvelých momentov, čo film ponúkol som nemohol naraz monitorovať. Možno druhá, určite druhá projekcia to u mňa už vytiahne na konečným 5*. 85% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)
  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)
  • Film byl na rozdíl od naprosté většiny ostatních japonských anime nejdříve namluven anglicky. Dalším jazykem byla kantonština, teprve potom následovala japonština. (Matty)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno