Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (308)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zatím nemohu moc posuzovat kvalitu jednotlivých japonských animáčů, protože jsem kromě Úpířího lovce D viděl jen Cestu do Fantazie. A ta se mi jevila přecejen o něco lépe. Každopádně tohle rovněž nebyla špatná podívaná. Hudba pulzující jako krev v žilách a konec dojemnější než jsem čekal. Přesto je zdejší hodnocení dost nadhodnocené. 70% ()

erl 

všechny recenze uživatele

Blade je oproti dhampírovy D trapák a může se jít vycpat. Vampaia hantâ patří mezi nejlepší anime jaké jsem měl zatím možnost vidět. Příběh není sice nijak objevný a vyskytují se tu klasická klišé upířin ale jsou tu skvělý a sympatičtí hrdinové a velmi pěkná vizuální stránka která podtrhuje kvalitní režii a slušné budování napětí. Filmy o upírech mám rád a tento se může hrdě zařadit mezi mé favority. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Yoshiaki Kawajiri .. Vizuální orgie. Krásná kombinace futuristických a typicky upírských prvků. Pro oko tak krásné, že tenhle vjem přebil i celkem slabý scénář, který je zvláště pro mě, tématem a originalitou poutavý opravdu minimálně. Naštěstí je tajemný lovec D skutečně cool, atmosféra je velmi chytlavá a konec zahřeje u srdce. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ve vzdálené budoucnosti upíři vládnou noci, ale jejich počet klesá. Vysoké odměny za jejich hlavu dali vzejít novému druhu lovců : Bounty hunters. CITÁT - A teď se dusím............ Chtěl bych mít tak nerozlučného a ukecaného přítele na cestách, jako má Dhampir. Leila je kočka a má ráda to co já - CITUJI - Jedno pivo.......... Zajímavá Japonská vize postkatastrofického světa a života lidí, upírů a damphirů v něm. Spousta hrůzy, zničených životů, zdevastovaných rodin, zmařených nadějí, divných strojů, nebezpečných monster a .... velké lásky. CITÁT - .......až jeden z nás zemře, druhý musí přinést květiny na jeho hrob v den pohřbu......... Tak jsem se nechal unášet nádhernou hudbou a dobrodružnou cestou plnou krve a soubojů, cestou ke hvězdám a hledání Nočního Města. CITÁT - To není sen, brzy poletíme ke hvězdám............ Ke konci jsem uronil i slzu. Natočeno podle stejnojmenné novely Hideyuki Kokuchia. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Animácia je vysoko prepracovaná, príbeh je svižný a odsýpa. Je tu diabolsky znázornená temnota. Je tu velká podobnosť z x-menmi a neviem kto kopíroval koho, keď aj x-men bol natočený v tomto roku, ale príbeh mal tento animák celkom iný a dá sa povedať, že dosť originálny či forma alebo obsah. Príbeh sa točí okolo upírov, zombíkov a mutantov a hlavne tie mutácie boli dôkladne prepracované. Film je akčný, plný bojov a krásneho gotického vizuálu. Fascinujúci film, kde je veľkým plusom hudba, ktorá do tak silno gotickej snímky vnášala ešte väčšiu vznešenosť i strašidelnosť.Videné v rámci filmovej výzvy od PetrPana. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Postava Carmily je založena na románu stejného jména od Josepha Sheridana Le Fana, který byl poprvé publikován roku 1872. (HellFire)
  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)
  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama