Reklama

Reklama

Poté, co teroristé sestřelí letadlo Air Force One, prezident Spojených států (Samuel L. Jackson) zůstává napospas divočině. Je tu jediný člověk, který ho může zachránit – 13letý kluk jménem Oskari z domorodého kmene, který se chystá složit zkoušku dospělosti. Jeho úkol spočívá v přežití v nehostinné krajině Laponska. Chystá se vystopovat jelena, ale místo toho narazí na nejmocnějšího muže planety v dosti prekérní situaci. S teroristy v patách se musí nesourodé duo Oskariho a prezidenta USA spojit a uniknout svým lovcům. Je jen na prezidentovi a jeho novém pomocníkovi, aby přežili nejvypjatějších 24 hodin svého života. Hon na prezidenta právě začal... (Indigo Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (249)

castor 

všechny recenze uživatele

Raketa byla čínská, posádka letadla americká, skupina teroristů od prachatého šejka, krajina finská. Letadlo prezidenta Spojených států padá do nehostinné divočiny, on v záchranném modulu přežívá, aby pochopil, že tady nešlo o technickou závadu. A že mu pomůže snad jen na jelena nadržený kluk s lukem a bravurní angličtinou, zatímco v Ústředí Pentagonu pronášejí neuvěřitelné žvásty, že se pánové jako Jim Broadbent musí stydět. Ahoj, jmenuju se Samuel L. Jackson a v posledních letech střídám vedlejší role v blockbusterech a prokládám to hlavními rolemi v totálních průšvizích. Tentokrát znovu překročil tolerovanou mez a nepochopil (stejně jako ta tvůrčí banda neumětelů okolo), že i béčkové filmy mají své limity. Nadhled tu nikdo neprojevil, režie je nudná, akce pitomá, napětí nulové. Zatímco Renny Harlin, který s Jacksonem spolupracoval hned dvakrát, byl finským akčním specialistou devadesátých let, Jalmari Helander by se měl raději rychle vrátit k televizním reklamám. A ten dovětek s viceprezidentem měl znamenat co? Že se dočkáme dvojky? Těšil jsem se, teď jsem naštvanej.. Bože.. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Helander je ten největší zabiják výtečných námětů na světě.Svůj první film o mega velkém a ještě zlejším Santovi totálně vodesral a teď se mu úspěšně povedlo zabít námět na film, který se mohl stát doslova parádním a svěžím akčním dvd béčkem.Nečekám od těhle filmů, že u nich budete mrtě drtit své KvíKvé, ale když napíšete scénář, který by neďál problém ani dawnovi po lobotomii, máte zaděláno fakt na slušný průser.Postava prezidenta je tady zbytečně zdegenerovaná na úplného debila, retardovaný klučina s lukem vás co repliku přívádí k šílenství a celé to má vypravěčský um poloslepého dyslektika, co předčítá Babičku v domově důchodců a nevšímá si, že půlka jeho posluchačů už umřela.Akce je totálně fádní a jsou tu vlastně asi jen tři scény, které stojí za to, děj se prakticky neposune víc jak o pár metrů, kdy jde prezident s malým dawnem pár stovek metrů lesem, potkaj mrazák, potkaj zlý hošany, udělaj parkrát pif-paf a je konec.Čekal jsem průser, ale ne dementní sračku.Každý akčnák se Segalem za posledních 15 let má větší koule.Helander je prostě debil a kdyby natočil nabušenou honičku po drsný přírodě, kde prezident hází padouchy ze skály a klučina (spíš holčina) lukem provrtá hlavu nejednoho proradného agenta, mohlo tu být skvělé béčko.Bohužel jak jsem napsal asi už třikrát, Helander je prostě debil a každej, kdo jde na tohle do kina za dvě čenta je ještě větší debil.20%. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek,kdy kamera nalítává na krajinu za zvuku efektní hudby(hned mi na mysl přišel Cliffhanger),jsem větřil slušnou zábavu.Sice to nakonec dopadlo nijak,ten film prostě je natočenej se snahou nepodobat se ostatním podobnejm filmům,až je z toho taková naivní říkanka pro pozdní dopoledne,ale zase propadák to neni.A i když já budu smířlivější,a dám větší hodnocení,potenciál to má větší.50%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €8,5miliónaTržby USA $24,572Tržby Celosvetovo $5,102,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $490,928 //počet predaných kusov 35,110Tržby za predaj DVD v USA $704,077 //počet predaných kusov 57,382║ nevyužilo to svoj načrtnutý potenciál v plnom rozsahu ale aj tak celkom slušné béčko, ktoré aspoň miestami troška bavilo /50%/ ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Co jsem mohl sakra očekávat od akčního filmu, kde je hlavním hrdinou třináctiletý kluk? Nesoudnou, naivní, přihlouplou píčovinu. A taky se tak stalo. A já jsem v podstatě stejně naivní a přihlouplý, jako právě tento samotný film, když jsem to vše věděl a přesto jsem do něj nakonec šel. Tu jedinou hvězdičku každopádně dávám za překrásné záběry úchvatné přírody a samozřejmě za Samuela L. Jacksona, který sice nikterak onu celkovou dementnost snímku jakkoliv nezachraňuje, ale alespoň je to jako vždy cool sympaťák a výrazná figurka. Zbytek je ale skutečně nehorázná zhovadilost, překonávajíc i ty nejšílenější představy, co lze ve filmu snad ještě vymyslet a ukázat se jako tvůrce - tupec. Mě tyhle filmy prostě fakt uráží. Spravedlivý, hrdinný a samozřejmě neohrožený prezident USA, ustrašený chlapec, co nejdřív nevystřelí ze svého luku ani na dva metry, aby pak v tom nejdůležitějším, „zlomovém“ okamžiku, s výrazem Johna Ramba, svým šípem pomalu sestřelil vrtulník, pomalu nejzákeřnější a nejnebezpečnější teroristi světa jako vypadnuvší z grotesky Charlieho Chaplina, zápletka svou trapností a směšností by byla určitě vhodná tak akorát jako předloha po nějakou třeskutě vtipnou parodii, stejně tak jako všechny ty infantilní zvraty v ní použité, a happyendový závěr, sloužící čistě jen jako spolehlivý, očistný klystýr. Toť veškerá náplň této podívané, která je fakt nestravitelným kouskem, žánrovou zrůdností, nesoudným paskvilem, prostě na tento film bych doporučil svou pozornost skutečně nezaměřovat. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (9)

  • S rozpočtem 8 500 000 euro se jedná o do té doby nejnákladnější film v historii finské kinematografie. (oje)
  • Vonkajšie zábery sa natáčali v Alpách. (megajalec)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Reklama

Reklama