Reklama

Reklama

Smrtící nymfa

  • Srbsko Mamula (více)

Obsahy(1)

Kamarádky Kelly a Lucy přijíždějí strávit dovolenou s bývalým přítelem. Třetí den se navzdory varování starého námořníka rozhodnou vypravit na ostrov, kde se nachází stará habsburská pevnost, která za války sloužila jako koncentrační tábor a poté jako experimentální základna. Pro místní mořskou pannu lačnou po krvi je skupina mladých lidí vítaným zpestřením jídelníčku... (TV Prima)

(více)

Recenze (56)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nakonec se tenhle srbskej hororovej flick u mne na ty 3*** vydrápal ... Ale je to takový celkově "neatraktivní", levný prostory (i když začátek vypadá suprově), taková ta omáčka před, před předkrm, či předehra ... ta je ok. Takový to jak v USA plážovejch Béčkách, pěkný holky v maličkejch bikinách, vyrýsovaní týpci, nějaký ty nedořešený vztahy, tak se vyřešej sexem žejo .... Ale jak se doplave na "prokletej" ostrov a začne ten horor o kterej tady má v zásadě jít, je to pobíhání semo tamo, sem tam kotva do zad nebo do hlavy, pak teda se ukáže ona !! Mořská panna, neukáže ani "důůdledůů", protože má přes ně samozřejmě přehozený vlasy ... no někoho naláká, někoho nenaláká (spletli si tvůrci trapně mořskou pannu se sirénou ... no co už ...). Konec souboje a několikeré krvavé zabodnutí harpuny do tý děvky, teda ... mořské panny, je fajne ... To asi zachránilo celej film ...Radši koukat v noci ... ;) ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Než přišla zhruba někde ve 3/4 filmu na scénu mořská panna a než se z toho stalo fantasy, uvažoval bych klidně o větším hodnocení. Letní vyvražďovačka zasazená do Černohorské Boky Kotorské měla své kouzlo. Z té staré pevnosti se dalo vymyslet něco lepšího. Kór, když si evropská scéna nemohla dovolit triky jako Hollywood. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Letná dovolenka na odľahlom ostrove nedopadne pre partiu mladých dobre, po tom ako sa rozhodnú navštíviť aj starú vojenskú časť, ktorá pre nich ukrýva malé prekvapenie... Nebyť jasného názvu a posteru, mohol sa film s divákom hrať kľudne aj dlhšie, pretože vyše polovice stopáže buduje záhadu, atmosféru, neistotu a pôsobí skôr ako mysteriózny slasher z krásneho ostrovného prostredia, než ako právoplatný "sea monster" horor, na ktorý sa to neskôr preklopí. Tak či onak to všetko pekne funguje, chytľavo sa to pozerá, zvodná Nympha / Siréna je spracovaná na úrovni (až na pár odfláknutých CGI momentov) a tak tu máme príjemný, srbský letný horor. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Očekávat od Mamuly už vzhledem k známým faktům velkou filmovou podívanou by asi byla chyba. Nicméně těšit se na relativně zábavný snímek zasazený do překrásných černohorských lokací smysl má. Z hlediska přístupu se Mamula asi nejvíce podobá populární sérii Pevnost Boyard. Paklíče se sice nedočkáme, ale pobíhání po pevnosti, plnění zábavných úkolů či Franka Nera v roli otce Fury si užijeme až až. Pokud něco opravdu „funguje“, je to temporytmus (na úkor snahy o atmosféru). Zejména neobeznámený divák si ve snímku dokáže najít několik pasáží, které „dramaticky“ mění situaci a díky tomu posouvají hranici tzv. filmové nudy zase o kousek dál. Nejsme tedy svědky přílišného natahování (to pravé „drama“ trvá něco málo přes 50 minut). Jako fantasy příběh z opuštěného ostrova je to docela příjemné, v rámci hororového žánru zamrzí držení se klasických schémat. Ok, sledovat stárnoucího Krstovice, který vypadá, že omdlí po dvou krocích s brokovnicí v ruce či roztomile hloupé scénáristické kličky nebude asi pro každého. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Kde se v takovém filmu bere Franco Nero? No, i jiné legendy si někdy neodpustí úlet. Film má každopádně světlejší chvilky, ale jinak je to šmíra. Natahovaný děj, halda hluchých míst, kdy všichni jen tak koukají. A navíc už je zábavné jak Boban a spol. utíkají před více než 70ti letým námořníkem. Ale nymfu a vůbec holky mají jihoslované pěkné. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama