Reklama

Reklama

Malá smrt

  • Austrálie The Little Death
Trailer

The Little Death – „Malá smrt" jako idiom pro orgasmus. Kolem sexuality se točí celá mozaika příběhů pěti párů z jedné ulice a jejich souseda, který se nedávno přistěhoval. V duchu hesla „kolik lidí, tolik chutí" je v tomto filmu vtipně i dramaticky ztvárněna celá škála sexuálních odchylek od relativně běžných typu sex po telefonu a role playing přes foot fetišismus a masochismus až po somnofilii a dakryfilii. (tereez)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Komedie, kterou člověk prostě nevymyslí. Žena, kterou vzrušují slzy, a tak svého manžela neustále dohání k pláči přemýšlením o smrti jeho rodičů či krájením cibule. Manželé zkoušející role play, kdy se do toho muž tak zažere, že už nechce zpátky svou identitu. Žena toužící po znásilnění od svého manžela a operátorka pro hluchoněmé, která mu má přes znakovou řeč tlumočit erotickou linku. Zábavné až do nebe a ke konci i pěkně citlivé, takový odpočinkový feel-good movie, u kterého člověk ani nechce, ať skončí. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Režisér debutant Josh Lawson nám servíruje více či méně vtipný náhled do partnerských vztahů. Zezačátku to opravdu působí jako komedie, ale už po necelé půlhodině vám začne být jasné, že rejža umí zahrát i na dramatickou notu. Nejlepší je samozřejmě ta část s překladatelkou. Hluchoněmý panic využije služeb převelice sympatické slečny spojovatelky a nechá se spojit s prostitutkou přes telefon. Chudák operátorka musí překládat, jaké prasárny klukovy paní na telefonu sděluje, a vy se budete neskutečně bavit. Alespoň chvíli. Pak vám ukápne slza, jak vás to dojme. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Romantická sprostoto! Jak teď zjistím, co mám za úchylku, ať se taky můžu realizovat? Patrně jich existuje nepřeberné množství (co úchyl, to originál) a najít tu svou je dílem šťastné ná(e)hody. Nezbývá, než vzít zavděk malou inspirací - třeba, že i velké důkazy lásky mohou proběhnout zcela neromanticky - řekněme znásilněním? Neuškodí ani trochu divadýlka v předehře, ovšem, nesmíte se zase do své role příliš položit, aby vás nevypískali... A stejně i vliv pláče pro dosažení orgasmu ve snaze o početí by se mohl lehce podcenit, ale to by nebyla žena, aby vás ve své prohnanosti nedohnala k slzám a nedosáhla tak svého... Pokud poslední dobou hodně a dobře spíte, možná není na vině úprava životního stylu, ale fakt, že jste hnusná na manžela... Že to nedává smysl? Ale dává. No a že lásku lze najít při sexu po telefonu, přestože jste úplně hluší? Nevěříte? Věřte. Vskutku originálně vymyšlená sexuální motanice, kde si každý svou úchylku parádně užije - jen ne ten, co ji má úředně potvrzenou :-) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Lidé jsou čeládka různá... šukavá, zvídavá, hrůzná." Názorně naučný manuál pro začínající úchyly, jakož i pro manželské páry před rozvodem, protože základem každého zdravě úchylného (tedy jinak než potmě v misionáři) fungujícího vztahu je komunikace. Potvrdí vám každý manželský poradce. I já. Footfetish vs. sexual masochism: Paul & Maeve. Hračky - plačky. Paul jako ideální partner, gentleman a romantik. Koupil prsten s diamantem, aby tu krásku hned poté, co ji v podzemních garážích přepadne a znásilní, mohl požádat o ruku. Kdy taky jindy, že. Tak aspoň Maeve (spolu s diváky) poznala, jaký je rozdíl mezi erotickou fantazií a hnusnou kriminální, smrdutou a upocenou realitou. Teď už si imho vystačí jen s fantaziemi (možná okořeněnými reálnou vzpomínkou). Roleplay fetishism: Dan & Evie. Kdo si hraje, nezlobí. Ale všeho s mírou, i hraní rolí, taky žít v realitě je třeba. Ovšem scéna s obuškem "ve vězení" s gumovými mřížemi, ta mě úplně rozsekala! Dacryphilia: Richard & Rowena. Vzácná a nevinná úchylka, Rowenou naprosto nezvládnutá. Jednou ji to klepající se koleno prozradí, manžel prokoukne její lži (např. tu o těhotenství) a opustí ji. Zůstanou jí jen oči pro pláč [sic!]. V zrcadle bude pozorovat už jen svoje vlastní slzy. Jestli jí budou stačit k plnohodnotnému orgasmu nevím, odborná literatura neuvádí. Somnofilie: Phil & Mauren. Ve spánku krásná a žádoucí éterická Sirael, v bdělém stavu hrozná semetrika a studená čůza. Bohužel, Philův problém nebyl primárně v sexu, potažmo v nedostatku komunikace o něm, ale spíš v obecně špatném výběru partnerky. Dobrou noc, Phile. Odsouzený sexuální delikvent: Steve (co asi provedl?). Gooliwogs dal zdarma, přejela ho karma. Škoda ho, já čekal, že ho scenárista pošle "ohodnotit" Maeve. Jak tomu říkal nedoslýchavý a nedůvtipný Paul (rate/rape, běžný omyl :-). Telephone scatalogia: Sam & Monica. Obscénní telefonáty s cizími lidmi mi nic neříkají (ale na csfd diskuzích se takhle pár uživatelů ukájí, řekl bych), zde navíc vytuněno o level výš třemi účastníky placené linky pro dospělé, při tlumočení vulgarit a popisu konkrétních čuňačinek znakovou řečí. Aneb romantika v opačném pořadí - napřed prasárničky, potom přijde i láska :-). ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film ma vyliečil z pôvodnej naivnej predstavy, že na filme o orgazme a neškodných sexuálnych deviáciách sa nedá nič pokaziť. A jeho zaradenie aj medzi komédie som bral ako čerešničku na torte. Neuplynula ani polhodina a nadobudol som presvedčenie, že populárno-vedecký alebo akýkoľvek iný dokumentárny film by ma bavil viac. Prerušil som sledovanie a v komentároch som sa dozvedel o fantastickom konci, ktorý zvráti dovtedajší dojem. Nezvrátil. V Amores perros a mnohých ďalších filmoch sa s tým vyrovnali lepšie. Takže štandardné dve hviezdičky, ktorými režisérovi oznamujem, že mohol peniaze producentov minúť rozumnejším spôsobom. Inak ten režisér sa volá Lawson. A lawson je jedno z farbív, o ktorom som vedel tak málo, že som si skúšku z organickej chémie musel zopakovať. Takže na juglon, lawson, lapachol a ftiokol nikdy nezabudnem. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu pochází z eufemismu pro orgasmus z 19. století, původně francouzského „la petite Morte“. (KGBelik)
  • Na otázku, na jaký nejšílenější fetiš narazil při svém výzkumu, režisér Josh Lawson odpověděl, že je to fetiš, který ve filmu není, ale je to fetiš olizování oční bulvy. (KGBelik)
  • Režisér Josh Lawson v rozhovoru řekl, že chtěl, aby posledních 20 minut působilo téměř jako sexuální zážitek, aby diváci při vyvrcholení filmu téměř dosáhli orgasmu a odešli s potřebou dát si cigaretu a studenou sprchu. (KGBelik)

Reklama

Reklama