Reklama

Reklama

V bolestech

  • Kanada Afflicted
Trailer

VOD (1)

Hrůzu nahánějící hororový thriller nabízí příběh dvou nejlepších kamarádů, kteří se vydávají na životní cestu kolem světa. Jejich putování, které si krok po kroku natáčejí, ale brzy nabere nečekaný a zlověstný směr. Po pařížském setkání s neznámou kráskou jednoho z nich zasáhne tajemný virus. Tvůrci filmu si odnesli z Fantastic Festu ceny za nejlepší hororový film, nejlepší scénář i nejlepší režii a obdrželi čestná uznání na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu a na Mezinárodním festivalu fantastických filmů v Sitges. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (165)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. V první řadě konečně jiný a zároveň zajímavý námět pro found footage horor. V té druhé nelze než neocenit tvůrce za to, co dokázali s tak nepatrným rozpočtem. Zejména zaujaly vynikající gore efekty, na něž se obvykle nezmohou ani hollywoodští tvůrci s milionovými rozpočty. Z filmu zkrátka čpí láska k žánru, která u spousty hororů s klasickou produkcí často nápadně chybí. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Že ide o FF projekt som zisti až v tedy,keď som začal pozerať tento film,tak som ho stopol a hneď som išiel na Čsfd a tam kamarát George Stobbart mi to troška ozrejmil a tak spokojný čo som sa dozvedel dal som play.Nepatrím medzi obdivovateľov.FF projektov a preto ešte raz ďakujem George Stobbartovi lebo o tomto filme napísal že je natočený krajšie ako bežná pasová FF produkcia a to ma zaujalo.Lebo každý štýl točený nejak inak mi vyhovuje tak veľké Ď.Začalo to ako veľká šou za dobrodružstvom.Po vizuálnej stránke krásne pláže,prostredie snímané s vtačej perspektívy,chrámy,pohľad na prístav no proste paráda.Tento film ma zaujal hlavne nadupaným príbehom lebo stále sa tam niečo dialo.Má to napätie,atmosféru a aj dynamický príbeh ako z bravčového masa dostane chuť na ľudský steak.Je to o nemocnom chalanovi,ktorý po jednej noci s dievčaťom nájdu zakrvaveného a aj do hryzeného a od tej chvíle sa začína meniť a aj práve preto je tento film dobrý,lebo všetko čo sa tam deje je dobre znázornené a ako divák pozerám zo zatajeným dychom ako z hlavného hrdinu sa stáva monštrum.A ohromila ma aj akcia,keď išli po hlavnom hrdinovi malo to grády.Jeden s najlepších FF projektov,ktoré som videl ale hlavne neopozeraný príbeh ma dostal a aj čisto adrenalínová jazda.No aj tak nedám plný počet a to s princípu lebo pri každom FF projekte ma nasiera tá roztrasená kamera. ()

Reklama

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Tak do poloviny to bylo debilní, ale člověk si v tom zmatku dokázal alespoň jakž takž udržovat pozornost, protože i přes "autentickou" kameru bylo sem tam něco vidět. Pak to ale začalo bejt ultradebilní a tvůrci už se ani nesnažili, aby bylo něco vidět. Možná, že námět zase nebyl tak úplně špatný, ačkoliv rozhodně se nejednalo o nějakou pecku, každopádně ti dva kokoti ho totálně zvojtili. Jestliže si tohle odneslo ceny z různých festivalů, tak bych chtěl vidět filmy, se kterými to tam soutěžilo. Nebo radši nechtěl. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Našlápnutý found footage, který rozumí tématům, se kterými chce točit, včetně současné popularity nejrůznějších youtube show o čemkoli, v tomto případě o cestování. Je to napínavé, velmi přirozené a taky je to i nečekaně překvapivé a v některých momentech, na rozdíl od něčeho jako Paranormal Activity, je to i strašidelné :). Překvapuje mě, že to má tak nízké hodnocení. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Je tu prítomná istá snaha a talent a bude ma zaujímať, s čím ďalším príde režisérska dvojica, ale inak dosť veľká a rutinná nuda. taká "found footage klasika", akurát že táto je zaujímavá tým, že je tu dosť silný motív priateľstva. Chlapík sa postupne mení na upíra a kamoš ho pri tom nahráva, prípadne, keď kamoš nemôže, ho nahrávajú iné kamery, napríklad bezpečnostné. Masky, triky a gore nie sú najhoršie, ale faktom je, že sa to začína dosť pomaly a horor to začne pripomínať až ku koncu. A to už je jednak neskoro a jednak to nie je príliš hororové. Potešia rôzne drobnosti, napríklad finále s policajnou jednotkou zlikvidovanou upírom (scéna je nasnímaná práve očami vraha), ale nestačí to obávam sa ani na priemerný filmový zážitok. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Derek (Derek Lee) a Clif (Clif Prowse) zveřejní vysoce usvědčující video, na kterém se vloupají do krevní banky a ukradnou sanitku, aniž by si uvědomili, že to k nim přivede policii. Později Derek živě přenáší své mučení Maurice (Benjamin Zeitoun), aby přilákal Audrey (Baya Rehaz), aniž by si uvědomil, že policie bude moci záznam použít k jeho nalezení. (Johnny.ARN)
  • V roce 2013 měl film premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, kde získal Cenu poroty za nejlepší kanadský celovečerní debut. (Terva)

Reklama

Reklama