Reklama

Reklama

V bolestech

  • Kanada Afflicted
Trailer

VOD (1)

Hrůzu nahánějící hororový thriller nabízí příběh dvou nejlepších kamarádů, kteří se vydávají na životní cestu kolem světa. Jejich putování, které si krok po kroku natáčejí, ale brzy nabere nečekaný a zlověstný směr. Po pařížském setkání s neznámou kráskou jednoho z nich zasáhne tajemný virus. Tvůrci filmu si odnesli z Fantastic Festu ceny za nejlepší hororový film, nejlepší scénář i nejlepší režii a obdrželi čestná uznání na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu a na Mezinárodním festivalu fantastických filmů v Sitges. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (165)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Některé pasáže ve mě vyvolávaly úsměv, smích a pošklebky na adresu holohlavého japončíka, ze kterého se stal novodobý Hercules a Chuck Norris v jednom. Což tvůrci určitě nechtěli, takže toto nebyl určitě film určený pro mě. Nebudu zde více špekulovat a slovně hodnotit. Byla to zkrátka blbost, kterou si už nechci nikdy pustit. FF mě tentokrát neoslovil. 40% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Afflicted je zaujímavý projekt. Dalo by sa povedať, že z žánru found footage za dlhú dobu zďaleka najzaujímavejší. Trailer navnadil skôr na priemernejšiu záležitosť, film samotný však vyzeral trochu inak. A spočiatku to bolo dobre. Prvých 20 minút pripomínajúcich skutočne autentickú a nebývale kvalitnú realistickú dokumentáciu výletu dvoch priateľov po svete je bez zaváhania na plný počet. Problém mám zo zvyškom, ktorý je síce pomerne nápaditý a v medziach žánru až prekvapivý, lenže príbeh je s každou ďalšou minútou nudnejší, nezaujímavejší, predvídateľnejší a celkovo proste fádny. Nechytilo ma to tak, ako som čakal, a ako mohlo, ale aj tak má film zopár vskutku výborných scén, ktoré však zvyšok v mojich očiach dosť zhadzuje. Škoda, mohla to byť aspoň dobrá pohodovka. 40% ()

Reklama

netahlo 

všechny recenze uživatele

Hodne solidne natocene na to, ze se v podstate jedna o amatersky pocin dvou filmovych nadsencu z Vancouveru, kteri si film z velke casti financovali sami! Zacatek sice ponekud vlazny, ale pote, co Derek onemocni, dostane to slusne grady, ktere vydrzi az do konce. Objekti vne za tri, ale davam ctyri za nadseni tvurcu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

No, popravě jsem si sliboval více, poté co jsem četl nadšenou recenzi naší redaktorky na Horor Webu. Bohužel je to pořád jen found footage, které je profesionálně natočené, má dobré momenty, ale ve skutečnosti nic tak nového nepřináší. Mě tenhle typ filmů prostě není schopen dostat a spíše se nudím, než aby mě mrazilo. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Derek už si od začátku hodně protiřečí. Cesta kolem světa, neznámé země, čeká na to celý život (kolik mu je?) a pak se před kamerou kasá, jak od malička cestoval s rodičema. A si na cesty potřebuje někoho teplejšího, než jsou rodiče. A ten "kamarád" zase tvrdí, jak nemá rád výšky, letadla a nebo kořeněné jídlo. Kam se vlastně sere, když to není cestovatelský tip? Kamera svatého Víta, nesympatičtí (ne)herci a nevěrohodný příběh. Námět je dobrý, ale strašně špatně zpracovaný. Přemýšlel jsem i o odpadu, ale těch 30% snad nepřeháním a určitě to už nikdy neuvidím. Je to jen na vás. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • V roce 2013 měl film premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, kde získal Cenu poroty za nejlepší kanadský celovečerní debut. (Terva)
  • Audrey (Baya Rehaz) změnila Dereka (Derek Lee) proto, že umíral a ona si myslela, že mu pomáhá. Vzhledem k tomu, že se zdráhá kohokoli měnit – Maurice (Benjamin Zeitoun) se zmíní, že to neudělala už padesát let – a přiznává, že se raději pokusila zabít, než aby zůstala ve svém stavu, nedává její důvod pro změnu Dereka smysl. Zjevně považuje smrt za lepší alternativu než být upírem, a přesto změní někoho, koho sotva zná a nemá žádnou jinou motivaci k „záchraně“. (Johnny.ARN)
  • Je velmi nepravděpodobné, že by byl INTERPOL přizván k vyšetřování Derekových (Derek Lee) a Clifových (Clif Prowse) zločinů v souvislosti s incidentem v krevní bance a sanitce. Samotný fakt, že cizí státní příslušník spáchá trestný čin, ještě neznamená, že je zapotřebí mezinárodní policie. Když už, tak by INTERPOL mohl pomoci navázat spojení s kanadskou vládou ohledně předchozí trestní minulosti těchto mužů, ale nezastával by aktivní roli při vydávání zatykačů. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama