Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 2

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (372)

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Vůbec nejde o horor, nebo thriller, kde by se vraždilo. Spíš je Coherence chytlavá mysteriózní/sci-fi konverzačka s výbornou atmosférou a napětím. Zvědavost, co z celého toho kolotoče vypadne, nemůže nikoho opustit až do úplně poslední scény. Vážím si filmů, které nejsou o rozpočtu a prachy tak nejsou rozhodující faktor proč nenatočit film, jen dostat tu myšlenku. Momentálně mám chuť nadhodnocovat a jít do plných, ale zůstanu objektivní, přece jen je prvních 15 minut kecání celkem o nepodstatných věcech, ale pak je to jízda. 80% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Výborné divadlo se dá hrát i na malé ploše. Coherence je mysteriózní sci-fi odehrávající se v jednom domě při přeletu komety atmosférou. Začnou se dít hodně divné věci a brzy jsme vtaženi do příběhu o paralelních realitách. Překvapivě hodně slušný film, který si vystačí s výbornými postavami a chytrých scénářem. Nepamatuji si, kdy naposledy jsem viděl tak dobrou minimalistickou sci-fi. Ani jsem se nenadál a byl konec. Nolanovka na vyšší úrovni. Rozpočet: 50 000 $; Box office: 140 000 $. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zápletka s kometou, skupina úmorně užvaněných šosáků a nehorázně otřesná ruční kamera (nebo snad mobilní telefon?) v prackách nějakého nekulturního dementa, mi už od začátku filmu neodbytně připomínaly hrůznou von Trierovu Melancholii. Ale zatímco na Melancholii jsem neshledal nic, za co bych jí dal aspoň jednu hvězdu, Coherence mě postupně dost zaujala. A nebýt NAPROSTO PŘÍŠERNÉ ruční kamery, asi bych jí vypětil... Hodně slušná zápletka, zlověstně paranoidní atmosféra, zajímavá hudba a jedna úžasná bloncka, které patří celý úžasný konec. I když... zápletka je sice atraktivní, ale směšně nevědecká - že prý kometa může zamíchat s alternativními realitami; pche, každý vzdělaný člověk přece ví, že to je blbost... komety přece způsobují války a morové rány. A film přináší i definitivní rozřešení jedné letité otázky: "Existují i jiné reality paralelně s tou naší, ve kterých žijí nesčetné kopie nás samých?" Odpověď (ústy jedné dámy) je jasná: Ne, "protože není možné, aby tě někdo někde jinde miloval tak moc, jako tě miluju já..." Tak, a je to. A celá teoretická fyzika i s nějakými přiblblými scifistickými teoriemi se může jít bodnout! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dať Byrkitovi melón a pomocného scenáristu a bola by to ultimatívna pecka. Brilantná zápletka, ktorá správne graduje a hlavne záver, v ktorom sa otočí dovtedajší koncept filmu, je úžasný. Čo mi vadilo: 1. hrozný handycam (JA VIEM, že to je handycam, nemusíte mi to stále zdôrazňovať trasením kamery a zostrovaním/rozostrovaním!) 2. scenár nie je vypilovaný, úvodných 15 minút nikam neposúvajú postavy a je to len priemerné blablabla; scény, kde sa má vysvetľovať mytológia toho, čo sa deje (Schrodingerova mačka) sú strašne okaté - nič také by postavy nerozprávali. 3. záverečný záber je ok, no trochu odporuje zvyšku filmu a je celkovo nadbytočný. Inak luxusná sci-fi nezávislárna. Najlepšia od Primer. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nebylo nic pro mě. Fanoušci levných filmů a chytrých scénařů si budou lahodit, já ovšem dávám přednost zábavě a akci. Herci velmi nesympatičtí, námět celkem creepy, ale nudně a nepřehledně odvyprávěn, prostě film, který by dokázal natočit lec kdo za pár šupů a stačil by mu pouze chytrý scénarista nic víc, kdyby zde alespoň někdo přišel k úrazu, ale na to hold neměl rejža koule. Při +1 jsem se bavil více. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Postava Hugha (Hugo Armstrong) v jednu chvíli kalkuluje veškeré možné kombinace označení domů na základě hodu kostkou, počtu postav a barevných tyčinek - 6 čísel kostky pro 8 lidí, a výběr je ze 3 barev. Výsledek (6^8)*3 = 5, 038, 848 kombinací. (aniabo)
  • Štáb se skládal pouze z pěti členů: dva zvukaři, kameraman, režisér a producent. (Kailo)
  • Herec, který hrál Amira, Alex Manugian, je rovněž spoluautor scénáře. Ve filmu v podstatě zastával funkci informátora/špiona, jelikož pomáhal dirigovat herce, pokud vybočovali až moc z příběhu. (Kailo)

Reklama

Reklama