Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 2

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (372)

pepo 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka vety "za málo peňazí, veľa muziky". Takto má vyzerať malé, nezávislé inteligentné sci-fi Jeden dom a jeho veľmi úzke okolie, 8 hercov, úžasný námet prepísaný do výborného scenára a obrovsky milé prekvapenie. Že to vyzerá ako ten najlacnejší found footage mi prestalo vadiť v momente ako sa rozbehla zápletka o ktorej si dopredu netreba radšej nič zisťovať. Strašne sa teším čo natočí alebo napíše Byrkit ďalšie. 9/10 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Written by Steven Moffat? Vážně to trochu působí jako nějaký z jeho lepších dílů Doctora Who, kde koherence logiky opatrně ustupuje brilantní nápaditosti s jakou rozvíjí originální zápletku. Jen místo rozjuchaného Doktora je tu v hlavní roli parta rozhádaně-přátelských párů, a díky dokumentární kameře a letmému rozebírání rozbitých vztahů tak přichází na mysl spíš depresivní Rodinná oslava od Vinterberga. Ta byla točená pod hlavičkou manifestu Dogma 95, a co je docela fascinující, Coherence by se pod jeho křídla dalo snad schovat taky, navzdory tomu že jde o hravé science fiction. 8/10 ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Pěkný psycho. Vizuálně to působí dost amatérsky, téměř jako domácí video, ale naštěstí se na to dá zvyknout. Herci hrají překvapivě dobře a nakonec filmu podaří vykouzlit napínavá, nepříjemná atmosféra. Strach z neznáma je tu natolik velký, že je film místy až hrůzostrašný a slabším povahám by mohl dělat problémy. Film má zajímavý sci-fi nápad o rozštěpení realit, se kterým se snaží hlavní hrdinové popasovat. Občas přijdou se zajímavým nápadem, ale bohužel se pak ukazuje asi největší slabina filmu a tou jsou nepříliš dobré postavy. Bylo to asi náročné napsat tak, aby jim to nějak efektivně vyšlo, což ale bohužel dopadlo tak, že se mnoho se chová hloupě nebo aspoň nesympaticky. To by mi nevadilo třeba u béčkového hororu, jenže tenhle snímek má podle mě větší ambice a větší potenciál. Celkově je to ale velmi dobrá působivá podívaná. (8/10) ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Velmi chytře promyšlená scifárna, která sice chce ve vás vyvolat zmatení, ale jediné, co ve vás vyvolá, je pocit neustále nepříjemného mrazení, kdy chcete, aby tato bláznivá noc na xtou nikdy nekončila. Výborně promyšlené charaktery, které možná chtěly ještě krapet dát na důraz, a možná by tu neškodila o něco delší stopáž. Na konci sice vůbec netušíte, o co jako jde, ale můžu říci, že ve výsledku jde o jednu z nejpříjemnějších nezávisláren, které jsem poslední dobou viděl. A to vám stačí jen jeden jediný barák a osm lidí, kteří pobíhají z jedné reality do druhé. 75% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tohle je ta pravá cesta ke sci-fi! Nízkorozpočtové konverzační drama s řadou podivuhodných událostí, které přibližně vycházejí z realistických premis. Běžná dinner party se spolu se zhasnutím světel ubere nečekaným směrem, postavy jsou nuceny zorientovat se v doposud nepředstavitelné situaci a musí improvizovat, pokud možno chytře improvizovat... Psychologický aspekt filmu je vynikající, Coherence je konečně film, kde postavy uvažují a jednají logicky. Není zde třeba žádného padoucha, neboť se jedná skutečně o souboj člověk versus science fiction. Ani tak se však nelze zcela vyvarovat selhání lidského elementu... 9/10 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Napsat scénář trvalo jeden rok a všechny scény se natáčely v chronologickém pořadí. (Kailo)
  • Štáb se skládal pouze z pěti členů: dva zvukaři, kameraman, režisér a producent. (Kailo)

Reklama

Reklama