Reklama

Reklama

Cesta na Jižní pól

(TV film)
  • Česko Napříč ledy (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvojice dobrodruhů se bez pomoci pokouší dosáhnout jižního pólu a při své cestě musejí čelit sněhovým bouřím, omrzlinám i hladu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Marze 

všechny recenze uživatele

Moderně natočená sonda do života dvou psychicky narušených jedinců, kteří táhli saně po jižním pólu za podpory mentálního kouče na telefonu. Kdo byl ten třetí kameraman? Pocit kdy jsem nemohl usnout hladem i zimou znám z jednoho workcampu v Čechách. S lidmi které bavilo táhnout saně deset dní po norské pustině jsem byl na jednom zájezdu (samí chlapy a jedna žena). My jsme místo toho lyžovali v lyžařském středisku nebo jezdili na lehko na běžkách. Dokument nedává odpověď na zajímavou otázku - jakou vnitřní motivaci tito lidé mají? ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

výkon, na němž je nejobdivuhodnější to, že se do něj pustili dva Australané, kteří vůbec nejsou zvyklí na zimu a především nikdy nestáli na lyžích.. takže klobouk dolů.. a Aleksander Gamme snad ani není člověk :) ()

Reklama

Scarsyan 

všechny recenze uživatele

A netreba zabudnúť na Aleksandra Gamme-ho, ktorý bol síce v asi štyroch scénach, ale tie stáli za to :) Naozaj, títo chalani si zaslúžia uznanie za to, čo dokázali a že sa im podarilo zachytiť to ako je človek raz hore a raz úplne na dne a jediné, od čoho závisí jeho prežitie je vaša vôľa ísť ďalej a nevzdávať sa. ()

helmiczka 

všechny recenze uživatele

Po dôkladnom zvážení kladov a záporov nemám, čo by som vytkol. Úžasné vtiahnutie do deja, má to príbeh, autenticitu... a má to Aleksandra Gammeho! :D ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy, víc tomu dát nemůžu. Je to zajímavé, koukat na tři naprosté magory, dva "v hlavní roli", ale... z ničeho nic se dozvíte, že někam zmizely dva měsíce putování, po těch pouhých několika minutách sledování obrázků. A tím to bohužel pro diváka poněkud utrpělo, protože po pár dalších minutách už je to nějakých 80 dní a vám tak chybí takových poznatků a informací o tom, co se kde a jak dělo, i když to byla jen "nudná rutina - jít ve sněhu, něco sníst, utábořit se, vyspat, vstát, sbalit, něco sníst, vyrazit, jít ve sněhu..." - a to tu trochu trestuhodně chybělo. Příliš krátký sestřih. Pokud nebylo dostatek materiálu, mohlo to být vyplněno alespoň nějakými animacemi s tím, kam za jak dlouho oni dva a Gamme ušli. ~~~ Nicméně poklona Gammeho rytířství :) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama