Reklama

Reklama

Úkryt

(festivalový název)
  • USA Shelter
Trailer

Obsahy(1)

Hannah (Jennifer Connelly) a Tahir (Anthony Mackie) se potkali na Manhattanu a zamilovali se do sebe. Jenže jejich láska se neodehrává v módních barech nad sklenkou cosmopolitanu a pak v saténovém povlečení, ale uprostřed krabic, nedopalků cigaret a zbytků z popelnic. Hannah je bývalá feťačka a stejně jako Tahir skončila na ulici jako bezdomovkyně, ve starém oblečení a s kartonovou cedulí s nápisem „bývala jsem někdo". Čím blíže si Hannah s Tahirem jsou, tím více zjišťují, jak moc se vzájemně potřebují uprostřed žalostné přítomnosti, aby dokázali budovat světlejší budoucnost v neobvyklé newyorské love story herce a režiséra Paula Bettanyho. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

castor 

všechny recenze uživatele

Bezdomovectví komorním pohledem debutujícího Paula Bettanyho. Na kost vyhublá feťačka Jennifer Connelly a silně věřící dobrák Anthony Mackie s podlomeným zdravím. Ztratila manžela a začala se plácat ve všem, co jí život poté přinesl. Nakonec skončila na ulici. Na běžný život i na to, že má někde syna, už skoro zapomněla. Pak poznala jeho a něco se zlomilo. Dokud… Bettany nedává své manželce, která se v podobných partech vyžívá, nic zadarmo. Ukázal se jako docela schopný tvůrce (vlastní scénář), který má ve všech stájích podobně kvalitní koně. Je silný v detailech, v zobrazení lidské intimity a vypjatých chvil, kdy má tahle dvojice ztracených milenců namále. Není to žádná psychologická bitva, aneb kdo snese víc ran, tihle dva prostě musí něco změnit, jinak i ta malá naděje zmizí. I za to, že jde o debut, přimhouřím obě oči. 70% ()

Baxt 

všechny recenze uživatele

První půlhodina snímku si udržuje pomalé tempo a jako exkurz do tragického života lidí bez domova je přesná. Náhlý příval komplikací, jaký krutý svět dvěma ústředním figurám přichystá, ale nebere konce. Bettany, nejen na pozici režiséra, ale i scenáristy, se do špíny noří víc a víc a utrpení svých postav odmítá kompenzovat byť jen malými záblesky naděje. Když začne užívat i tělních tekutin a emocionálního vyděračství, přechyluje se film do ubohého "torture porna", kde se autentičnost i struktura vyprávění podvolí sadistickým požadavkům. Odpudivá snaha o nezávislé umění. ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

Protože to byl letos můj jedinej febiofest film, nekoukal jsem na něj skrz festivalový brejle a přiznam se, že mě to trochu nakrkávalo. Nevzpomenu si na žádnej zásadnější moment, kterej bych neuhádnul vždycky nejdýl ve chvíli, kdy se k němu schylovalo. Člověk si říká "to přece (tvůrci) neudělaj, budou chytřejší, to by bylo hrozný klišé...počkat, no to snad? óóó, džíz, ok...". Můžeme jen doufat, že odpornost Jennifer Connelly (třeba když se našlehává rovnou do vagíny =) ) je vlastně jen kvalitní práce maskérů (hlavně Jennifer by měla doufat). Ponaučení: na nějaký "I used to be somebody" vám každej hodí bobek (všichni bezďácký fetky byly nejmíň vlkové z wall street, mhm, píšu si...) a než jedete na dovolenou, pořádně si zamkněte barák! (65%) ()

campix 

všechny recenze uživatele

Bezdomovecké romantické drama z Manhattanu. Nevím, čím jsem se nechal nalákat. Asi to bude Jennifer Connelly, ale tohle šlo naprosto mimo mě. Upřímně, tady rozhodně není nic vyloženě špatně. Jenom jsme tohle všechno viděli už mnohokrát a rozhodně jsem to viděli i daleko lépe zpracované. Nic komplexnějšího zatím není. Nenaladil jsem se na ústřední postavy a ačkoliv mám Connelly velmi rád, tak tady mě poměrně dost štvala a Mackie za mě není dobrý herec. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Tak Jennifer Connelly to právě v mém žebříčku TOP 10 hereček dotáhla na 2., tedy nejvyšší možné místo (výše už jenom moje milovaná Michelle Monaghan, se kterou se soupeřit nedá). Tento film se debutujícímu režisérovi Bettanymu povedl na výbornou, výborná "nejen" festivalová záležitost - to, že svou roli podvyživené a na drogách závislé bezdomovkyně sehraje Jennifer na jedničku s hvězdičkou, to jsem jaksi čekal, ale i tak jsem koukal s otevřenými ústy na tu přirozenost. Více ale překvapil pan Mackie, do tohoto momentu pro mě známý víceméně jenom jako okřídlený, ne příliš oblíbený superhrdina ze série Avengers. Oběma tu jejich ulici a pohnuté minulosti věřím téměř do posledního puntíku, takhle detailně rozpitvaný příběh lidí bez střechy nad hlavou jsem asi viděl poprvé......................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama