Reklama

Reklama

Totem vlka

  • Česko Talisman vlků (festivalový název) (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý Číňan Chen Zhen se za dob tzv. kulturní revoluce ocitá v oblasti Vnitřního Mongolska, kde se seznamuje s nomádským způsobem života. Mongolské stepi symbolicky vévodí vlk, který je člověku nejnebezpečnějším nepřítelem, ale rovněž dobrodincem. Právě v odvěkém zápasu s vlkem ohrožujícím stáda ovcí a koní byl člověk posílen. Chen Zhen je natolik okouzlen místním smýšlením, že se rozhodne odchytit a vychovat vlčí mládě. (Bohemia MP)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (104)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Plán opustit běžné filmové lokace a jít si pro změnu zapelášit s vlky po mongolských stepích mi vyšel tak napůl. Nemůžu upřít, že jsem se záběry na nádhernou krajinu pokochal dosyta, ale jasná věc je, že tohle byla od tvůrců sázka na jistotu. Na můj vkus příliš digitálně došlechtění vlci a scénář snažící se být emocionálně přesvědčivý. Chybělo mi jednoduše to hlavní, aby film pořádně vycenil tesáky a nenechal mě na holičkách s tím, komu že to mám vlastně v té roztříštěnosti skupinek či témat, držet pěsti. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Chytil jsi Boží stvoření a zotročil jsi ho ..." ----- Možná právě v tom spočívá náš základní problém. Protože máme v povaze CHTIVOST - odvěkou touhu vlastnit všechno, co se nám zalíbí ... a naopak zničit všechno, co se nám znelíbí - co nám stojí v cestě a co pokládáme za hrozbu ... pro nás a pro naše hmotné statky. Protože jsme zapomněli náš svět SDÍLET ... protože ho chceme OVLÁDAT - a spolu s ním i ty, kterým patřil dávno před naším příchodem. Protože náš jediný a nenahraditelný společný domov přetváříme k obrazu svému - a přitom se pramálo ohlížíme na prastaré a osvědčené ekosystémy, které se vyvíjely milióny let. Protože spolu s divočinou utlačujeme i poslední národy, které s ní ještě umějí žít v souladu. Možná právě nastává doba, kdy nám matka příroda začíná všechno vracet ... i s úroky, ale nedělám si žádné iluze, že bychom měli dobrou vůli se změnit, takže jeden - byť působivý - snímek nedokáže nijak zásadně ovlivnit naše myšlení a naše činy ... stejně jako jeden osamělý vlk nemůže spasit svůj druh. Nicméně ... ten příběh vás možná zasáhne - a třeba se k vám budou vracet ve snech ... svobodní divocí vlci z mongolských stepí - jako němá výčitka, jako výmluvný symbol všech našich vin. P.S.: Veškeré scény s vlčky jsou neobyčejně působivé, ale ne každé můžu na sto procent uvěřit. Zvířata přemýšlejí po svém a jejich chování nelze poměřovat lidskými způsoby. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Někdy je patrně použitý jen (úmyslně) zavádějící výklad - kupříkladu v případě starého vlčího páru ve skutečnosti mohlo jít "jen" o poslední zoufalý pokus, jak uniknout pronásledovatelům, nikoli o cílenou sebevraždu. Ale překonání vysoké zdi při útěku smečky z ovčí ohrady dle mého soudu už balancuje na pomezí reality a fantazie, neboť způsob provedení předpokládá cosi jako promyšlené používání nástrojů - přičemž nástroje představují těla zabitých ovcí. P.S.: Příběh vychází z autobiografické knihy, jejíž autor vystupuje pod pseudonymem Ťiang Žung. ()

Reklama

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Film s hezkým příběhem, úžasnou scénografií, místy originálně řešenou kamerou a překrásnou hudbou od Jamese Hornera, který mě v jednu chvíli upoutal natolik, že jsem měl chuť dát plný počet hvězd. Později se ale film stočil trošku jinam, než jsem podle úvodních minut odhadoval, začaly se projevovat mírné nedostatky, například občasné nepříliš zdařilé a kostrbaté pohyby vlků, a nakonec se mu nepovedlo býti tak dojemným, jak to Annaud zamýšlel. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $38miliónovTržby USA $210,591Tržby Celosvetovo $125,313,000▐ vizuál pekný, aj vĺčkovia, občas príde aj na nejaký ten dobrodružnejší úsek, či snahu o dramatizáciu ale ako celok to nechytí tak ako by malo, nemá to to tú správnu iskru, ktorá by strhla /55%/ ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce pastva pro oči v kombinaci s nezlomnou přírodou a lidskou tvrdohlavostí. Není to film, který by nějak oslnil, i tak navzdory svému rezervovanému postoji k filmům s tématikou - člověk, příroda, zvíře - mě svým způsobem oslovil. Někdo v tom může vidět klišé nebo nějaký předem vykonstruovaný nature sluníčkarismus, ale záleží na každém, jak to kdo pojme. Vizuální stránka, precizní práce se zvířaty a nádherná Hornerova hudba dělají to, co dělá z obyčejného filmu ten lepší. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (12)

  • K spolupráci na tvorbe filmu bol oslovený aj novozélandský režisér a scenárista, Peter Jackson. (MikaelSVK)
  • Film bol vydaný aj pod názvom The Last Wolf. (MikaelSVK)
  • Čínski predstavitelia filmového priemyslu pôvodne chceli, aby sa réžie filmu ujal niektorý z čínskych režisérov. Keďže však sami usúdili, že natáčanie so živými zvieratami, v tomto prípade vlkmi, je viac než náročné, zvolili osvedčeného zahraničného režiséra. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno