Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 7
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Videa (25)

Trailer 7

Recenze (1 286)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak ja osobne neviem, kde tento film zobral 77%, ale minimálne prvú polovicu by som mu dal prinajlepšom dve hviezdy. Expozícia CGI kúzelných zvieratiek, ktorá v kinematografickom priemysle nie ja naozaj žiadnou novinkou a pritom som mal pocit, že zo začiatku nám tvorcovia nič iného ukázať nevedia. Druhá časť Fantastic Beasts nabrala miernu svižnosť a aspoň sa lepšie pozerala, ale ani v nej som nepostrehol prílišné kvality v rámci scenára, jednoducho sa stále všetko dokola točilo okolo utečených zvierat a tých prazvláštnych obskurusov (a ak mali ony predstavovať hlavného záporáka, tak to nabudúce prosím viac priestoru dajte radšej Grindelwalldovi). Necítil som z filmu nostalgiu a nepriniesol so sebou ani žiaden nový, pohlcujúci príbeh, ktorý by ma prinútil tešiť sa na pokračovanie. Dejovo fakt prázdne, za tie vyše dve hodiny sa tam skutočne nič prevratné nestane. Priemer jak vyšitý, bohužiaľ, aj to som možno s hodnotením mierny. Ani úprimne neviem, ako chcú na jednotku rozumne nadviazať tak, aby to pôsobilo nenútene. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Spolupráce Yates a Rowlingová dopadla opět parádně. Film má s Harry Potterem společné spíše jen detaily ( úvodní soundtrack, skřeti, noviny s videem, názvy kouzel a magický efekt po střetu hůlkami), každopádně jde z filmu cítit podobná atmosféra mini odkazů jak to bylo u Hobita. Redmayne je opravdu třída, zpočátku mi jeho projev přišel zvláštní, přesto ukazuje, že své herecké kvality má, potěšily i dvě roztomilé sestřičky a vtipná vložka filmu Dan Fogler. Líbil se mi celý koncept chytání monster do kufru v celém New Yorku, zajímá mě či v dalším díle bude jiné město. Potvory jsou natočeny bravůrně a je se na co koukat. Farrel v roli záporáka také slušný. Po druhé projekci s titulky možná i zvýším. Story 8/10, Atmosféra 9/10, Gore 0/10, Vizuál 9/10, Akce 8/10, Napětí 7/10,Humor 6/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 0/10.Jsem rád,že se zde opět klube náběh na slušnou sérii, všechny dobré už skončily.85% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Neurazí, ale nadchnout také nedokáže. David Yates, který má na svém kontě čtyři potterovky, se vymanil z dětského světa a rozhodl se spolu s J. K. Rowling dojit z látky, která ani nemůže být neúspěšná. Neměl to na úvod snadné. Máme se sejít ještě mnohokrát, což bych bral s obavou, páč hned první díl nenabídl vnitřně nic moc zajímavého. Jen masivní přehlídku digitálních triků a příběhový průměr i mdlé tlachání. Hůlky vytahujeme jen občas, dramatické je to jen sporadicky, postavy jsou často nevýrazné (samozřejmě nemyslím Dana Foglera a Alison Sudol). Neříkám, že to není jak po technické, tak po dirigentské stránce sebejisté, ale já si staromilsky rodinnou fantasy prostě představuji trochu jinak. Asi chyba na mém přijímači. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekal a ničeho pořádného se mi ani nedostalo. Snad jen ta Amerika dvacátých let byl udělaná hezky... Celé mi to připadala jako americká odpověď na mánii (a s ní spjaté tržby), kterou rozpoutal Harry Potter. Tak co se ještě nesvézt po té už doznívající Brity rozpoutané čarodějnické vlně že? Zvířátka byla zajímavá ať už šlo o Žlababu či další havěť, ale celé mi to přišlo tak nějak na jedno brdo. Redmayna mám rád, ale tady se celou dobu tvářil mírně retardovaně, fakt mi to tak připadalo. Efekty byly velkolepé, ideální pro velké plátno. Jenže co umějí nadupaná pécéčka za kouzla už víme delší dobu a tak si myslím, že rozložení a složení baráku z kousků nebo rovnou celé ulice NY dnes už nemůže nikoho udivit neřku-li šokovat. Je to jak kdyby jste si v cukrárně po dobrém dortíku a kávě dali ještě jeden kousek. Chutnat vám sice bude, bude v něm všechno jak má být, ale vy jste zkrátka přeslazeni a tak to nikdy nebude jako to první zakrojení do dezertíku... Já jsem těmito filmy také přeslazen a ani je extra nevyhledávám. Tenhle film ocení spíše mladší generace, protože o nějaký super nápad nebo art tu opravdu nejde. Tři stříbrné skořápky. * * * ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

David Yates je zpátky ve formě. Fantastická zvířata jsou překvapivě soběstačnou a nesmírně okouzlující fantasy, která umí stejnou měrou pobavit i vyděsit a místo známého světa se spoléhá hlavně na nové hrdiny. Ano, budování série naštěstí hraje druhé housle. A i když film sem tam zaškobrtne, celkový dojem je tak pozitivní, že si Rowlingová zaslouží další ohromnou pochvalu. (8/10) ()

Galerie (152)

Zajímavosti (34)

  • Mlok Scamander (Eddie Redmayne) je nositelem Merlinova řádu druhého stupně, který dostal jako uznání za své služby při studiu kouzelných zvířat. (gecko)
  • Daniel Radcliffe (Harry Potter) prý cítil závist, když zjistil, že Eddie Redmayne (Mlok Scamander) dostal tak krásný kostým. Prý ho dlouho štvalo, že musí natáčet jen v džínách a tričku. (Ciliatus)
  • Eddie Redmayne (Mlok Scamander) sa dosť natrápil so správnym pohybom čarovného prútika. Páčilo sa mu, s akou ľahkosťou to robila Emma Watson (Hermiona) v sérii filmov o čarodejníkovi menom Harry Potter. Dva týždne strávil pozeraním príslušných scén a následným napodobňovaním. (krasomama)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama