Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenze (140)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Dvojice nindžů, tulák Jubei a tvrdohlavá Kagero, se vydává na pomstu a každý z nich má k tomu jiný důvod. Musí během své cesty porazit ty nejzáludnější bojovníky celého východu. Větší překážkou se ale stává jejich vztah, protože Kageřina tvrdohlavost nezná mezí. Její nespokojenost a umanutost je jen kvůli jedinému důvodu. Celé její tělo je jedovaté, takže se nesmí nikdy milovat s žádným mužem. Dvojice tím vytvořila napínavou chemii mezi sebou během celého příběhu a to v Anime nebývá k vidění. Krvavé souboje, nelítostnost a stylizace nemá chybu. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Od kreslených filmů nečekám výraznou hudbu, o to větší překvapení se skrývalo v tónech, jež dokázaly rozvibrovat emoce a posunout děj do nových dimenzí. Dalším překvapení je, že ačkoliv se vyhýbám animé, jejichž smysl spočívá v porcování démonů a stříkání krve, toto pojetí zvládá úchvatně balancovat mezi krvavou surovostí a povzneseným světem krásna. Okamžitě si mě získal i dokonale zenový hrdina bleskurychlých reflexů a bezchybného máchnutí mečem, který umí projevit citlivost a zůstává čestný a jehož kreslená podoba je tak působivá, že si jde snadno za ním představit podobu muže z masa a kostí. Osobně mi pak imponovala stejně silně i postava ledové a nesmluvavý amazonky s bezchybnými slovy a pohyby, která vlivem osudu zapomněla, jak projevit zranitelnost... ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Další skvělá manga, další maximální zážitek. Svistot desítek čepelí, brutalita, která (zvlášť v animaci v podání japonců) nezná mezí, omračující nálož obřích poprsí, bezskrupulózní drsní hrdinové, fascinující monstra a nápady... To je hrubý nástin Ninja Scrollu, příběhu od tvůrce nejlepšího horrorového anime, Vampire Hunter D. A je to hodně vidět: akce má grády, hlavní bossové jsou patřičně japonsky originální a hroziví, a hen tai se ani v tomto snímku nezapře. To vše navíc okořeněné napínavou story, chytrými a vtipnými dialogy, a samozřejmě kvalitní kresbou. Ihned po skončení filmu jsem si začal vyhledávat kvanta podobných anime, a rozhodně se jim začnu více věnovat, protože i když jsem jich už viděl desítky, čeká na mne minimálně ještě jednou taková nálož bombastických příběhů a nezaměnitelných stylizací. Japonsko GO! ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Svižný a stručný film, který se vyznačuje dost zapeklitým příběhem - několik klanů bojujících o nadvládu. Ale i bez pochopení příběhu stojí za to - jednak je to v podstatě série důvtipných soubojů protagonisty s různými "bossy" a také díky japonské kresbě, která neztrácí tvář před konkurencí v Disneyho ateliéru, kde už si pomalu začínali pomáhat 3D grafikou. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Těžko mohu hodnotit originalitu filmu, když už mám za sebou několik jiných shonenů, které jsou právě tomuto mnohými prvky podobné a očividně z něj i čas od času čerpají. Být to můj první, tak budu asi plesat, ale přesto bych byl některými drsnějšími scénami dosti vyveden z míry. Lehce jsem měl problémy udržet pozornost a nechat se vtáhnout, přestože vlastně nebylo co vytknout. Snad jen lehká zmatenost větším množstvím jmen. Mě by prospělo drobné natánutí, abych se lépe orientoval ve vztazích, ale kdo hledá akci, tak musí být spokojen s filmem, jak je. Jen doufám, že se filmu budou vyhýbat lidé, kteří se rádi pitvají v porušování některých logických základů. Ti by si film moc neužili. Já jsem se dokonce i přes nezapojenost dokázal dojmout a tak musím hodnotit kladně. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • V domovském Japonsku nebyl film zdaleka natolik úspěšný a tak dobře hodnocen jako v USA. (Hromino)
  • Postava Júbei Kibagami je inspirována skutečnou historickou postavou Jagjú Júbei Mitsujošim, který v období Meidži patřil mezi nejslavnější a nejlepší samuraje své doby. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (více)

Reklama

Reklama