Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenze (140)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Drsné a dospělé anime, kde se krví a nahotou nešetří, se standardním příběhem a velmi zajímavými postavami. Proto mě trochu štvalo, že i když každý z osmi démonických záporáků disponuje úžasnou a originální superschopností, souboje s nimi jsou až na výjimky hodně krátké a jinak se vůbec neprojeví. Ale celkově super. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

óch, tak toto je jeden z najlepších samurajských anime filmov aké boli kedy ,podľa môjho vkusu, natočené. Má to presne všetky prvky ktoré by som rád v takýchto fantasy epických anime z Japonskej kultúry rád videl. Zaujímavé a silné charaktery, mocné monštrá a protivníci, intrigy, láska, zrada, veľa súbojov ešte viac krvi a málo omáčky okolo toho. Ninja Scroll má toto všetko, takže pokiaľ máte tieto prvky radi ale nie ste do Japonskej či anime kultúry fanatik ako ja a nechce sa vám prehrabávať hodinami a hodinami filmov, tak určite siahnite po tejto snímke. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Kultovní anime je plné ninjů se zvláštními schopnostmi, kteří se ve středověkém feduálním Japonsku oplétají okolo nedobrovolného hlavního hrdiny. Příběh je plný akce a vášně. Animace ani po deseti letech prakticky nezestárla a je stále stejně dynamická jako pořádné švihnutí katanou. Díky tématu tragické a (takřka) nenaplněné lásky tihje ninjové i dojímají. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

"Detektivka" ze starého Japonska, obohacená o mýtické a nadpřirozené prvky, celá samozřejmě v duchu bojových umění. Velmi brutální a syrová, místy trochu překombinovaná, rozhodně žádná pohádka pro děti. Samotného mě až na svou atmosféru moc nezaujala, nejspíš tím, že bojová umění neprožívám tolik jako ostatní, ale ve svém žánru patří rozhodně k nadprůměru. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Další skvělá manga, další maximální zážitek. Svistot desítek čepelí, brutalita, která (zvlášť v animaci v podání japonců) nezná mezí, omračující nálož obřích poprsí, bezskrupulózní drsní hrdinové, fascinující monstra a nápady... To je hrubý nástin Ninja Scrollu, příběhu od tvůrce nejlepšího horrorového anime, Vampire Hunter D. A je to hodně vidět: akce má grády, hlavní bossové jsou patřičně japonsky originální a hroziví, a hen tai se ani v tomto snímku nezapře. To vše navíc okořeněné napínavou story, chytrými a vtipnými dialogy, a samozřejmě kvalitní kresbou. Ihned po skončení filmu jsem si začal vyhledávat kvanta podobných anime, a rozhodně se jim začnu více věnovat, protože i když jsem jich už viděl desítky, čeká na mne minimálně ještě jednou taková nálož bombastických příběhů a nezaměnitelných stylizací. Japonsko GO! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Postava Júbei Kibagami je inspirována skutečnou historickou postavou Jagjú Júbei Mitsujošim, který v období Meidži patřil mezi nejslavnější a nejlepší samuraje své doby. (Zdroj: ČSFD)
  • V domovském Japonsku nebyl film zdaleka natolik úspěšný a tak dobře hodnocen jako v USA. (Hromino)

Související novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (více)

Reklama

Reklama