Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka sedmnáctiletého vysokoškoláka Jonese Dillona (Elijah Wood) je alkoholička, otce nikdy nepoznal a před realitou uniká Jones nejraději do vlastního světa fantazie. Hned první školní den je vyloučen z univerzity. Pronajme si byt ve starém domě, kde bydlí i temperamentní, ale potrhlá fotografka (Franka Potente) a ctižádostivá herečka (Mandy Moore). Jones se s nimi bezhlavě vrhá do bezstarostného života, který je jedním nekončícím večírkem plným pokušení. Ale sladkých sedmnáct netrvá věčně a tenhle nadržený postpuberťák bude muset jednou dospět. A skutečný život už možná čeká za rohem. (Magic Box)

(více)

Recenze (82)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 4/10/// +částečně obsazení, hudba, trošku příběh, fantazijní vsuvky, pro mě očekávaný konec -slabý děj i na romantickou komedii, teměř všechny plus můžou vyznít i jako mínus/// Frodo Pytlík v roli nezkušenýho mladíka je stejný Looser, jako je herec. No naštěstí tady pobral nějaké simpatie a obstojně zahrál. Podobně bych pochválil Mandy Moore, na kterou se těším v jejích dalších rolích. No a vedlější postavou jsou celkem fain. Zato Franka Potente mi do role vůbec nesedla a navíc věkový rozdíl byl znát. Jestliže je fain aspoň hudba, tak horší je to s dějem. Z počátku pár vtipných trapasů se rozvleče do něčeho co není ani Teen komedie, ani pořádná romantika. Konec je očekávaný, přesto tady mi nevadí./// Celkem 48%/// ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Musím film podpořit čtyřma hvězdičkama, protože nic podobného jsem nikdy neviděl. Originalita se cení. Není to teenagerská komedie, není to romantická komedie, není to drama o dospívání, není to ani artová záležitost. Je to prostě od každého něco málo a dohromady je to super. Franka Potente je neskutečně přitažlivá takovým přirozeným způsobem a Mandy Moore je přitažlivá takovým roztomilým způsobem. No a Frodo je prostě Frodo. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

What about you, Blanche? Are you making anyone miserable on a regular basis? 1) Bohem všech herců políbený 21letý Elijah Wood na mě upřel své šmolkově modré oči a já věděl, že film nesmím propást. Ukázalo se, že Američané umí udělat teenagerovský snímek o dospívání vkusně a vtipně. Občas to zajiskřilo i v dialozích. Bohužel chytrý scénář, sexy Wood i celkový příjemný dojem v tomto případě nehodí více, než tři hvězdičky. 2) Brad: It's been three years since I had sex, Jones. Jones: Woah. Brad: Did you say "woah"? Three years of celibacy deserves more than "woah". "Woah" doesn't come close. Jones: Try seventeen. Brad: What, years? Jones: The first twelve are pretty easy. Brad: What about the, uh... [indicates the girl upstairs] Jones: [shakes head] Brad: So you're a... Jones: [nods] Brad: Woah. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

No to mě pleskni plastovým sandálem přes ksicht. Tohle je jedna z nejzvláštnějších komedií co jsem poslední dobou viděl. Zvláštní, nikoliv dokonalá, úsměvná, nikoliv vtipná. Má celkově neobvyklou osu děje, atmosféru rozhozenou na několika myšlenkových rovinách a to co si podle názvu zahrává s další řadovou teenagerkou se v průběhu minut mění na zdařilou náznakově romantickou podívanou obdařenou leckdy slušnými hereckými výkony. Navíc rozsah postav, jejich charakterů a k tomu zvlášť dobře zvolený hudební doprovod, dává v kombinaci s docela ucházejícím scénářem poměrně překvapivých 90 minutek. Snílek a svérázný hobití klučina Elijah „Frodo“ Wood tady není žádný druhý úchylák Stifler a i když nemá za zadkem kupu speciálních efektů (od kterých si jistě mile rád odskočil na tenhle vedlejšák), do role zapadl úplně přesně. Kupodivu úplně opačný charakter v podobě o sedm let starší, ale přesto značně půvabné Franky Potente přihazuje filmu úplně jinou tvůrčí náturu, něž by do něj leckdo řekl. To hledání cesty k vlastní máti a to nekonečné propojování leckdy duchaplných dialogů se na pozadí uvěřitelného příběhu postaralo o průměrný film. Navíc když vezmu v potaz kam byl původně mířený, spíš k trestu zapomnění zapadlý do regálů ve videopůjčovnách, než aby svítil z rubrik zasvěcených časáků, dostanu pokaždé těch 60%. Občas slabé momenty padají na vrub té popové krásky Mandy Moore, která dodává postavě takový elán, jaký je spíš v každým řadovým teenage seriálu. Ale ona stejně nehraje v ději první housle. Jeffrey Porter zvládl režii na obvyklé hranici umu a tak dávám 3 hvězdičky, zarovnané. Buď je tohle laciná tlachárna s uslintaným, slaďoučkým koncem, nebo celkem slušný, podivný románek s obstojným scénářem? Klidně si vyberte... ()

valesv 

všechny recenze uživatele

Ani pořádně nevím, proč je mi tento ,,špatně" hodnocený film tak sympatický.. Možná proto, že když jsem ho viděl prvně, byl jsem v podobném věku hlavního hrdiny a také v podobné situaci - sám v bytě, akorát mým sousedkám bylo kolem osmdesáti:-) Čtvrtá hvězda je za půvabnou a přirozenou Franku Potente. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Na obálce filmu mají obě hlavní hrdinky opačnou barvu vlasů, než mají ve skutečnosti ve filmu. (Aknah)

Reklama

Reklama