Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nezaměstnaný divadelní režisér přijme z nouze práci v ústavu pro mentálně postižené. Přesto však doufá, že se mu podaří dát dohromady velkou show, o které celý život snil. A právě na svém novém působišti dostane nápad: secvičí Mozartovou operu Takové jsou všechny. A jako herce angažuje své svěřence! (oficiální text distributora)

Recenze (8)

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Tuctová komedie to určitě je, ale přesto se něcím odlišuje. Kdyby to natočily v hollywoodu tak by se na to nedalo koukat, takhle to byl sice nevýrazný ale uvolňující, pohodový, hodně milý. Abych to nepřehnal tak ne zase nějak přehnaně. Každopádně je to jeden z těch filmů, který Vám doma či v kině vykouzlí velmi intimní atmosféru a vy se skutečně můžete věnovat akorát odpočinku a vzletnému přemýšlení při sledování. Mám rád toto pomalé tempo vyprávění, záměrně nedramatizující. Jinak příběh je o několika chovancích psychiatrické léčebny, kteří se pod vedením jednoho z nich snaží nastudovat a sehrát velice náročnou operu Cosi fan tute. Nehodou, která skončí vypálením starého kostela, kde zkoušeli, také skončí oficiální práce. Ta se stěhuje do takového undergrundíku uprostřed léčebny. Pokračují v noci v Cosi a přes den dělají na oko oficiální kabaret. Charaktery osob jsou načrtnuty v úsporném stylu avšak nikoliv povrchně. ()

Triny 

všechny recenze uživatele

Wheee! Výborný filmes, i když se to podle hodnocení nemusí zdát! taky bych si jednou chtěla zahrát takového blázna.. asi to bude těžší než se zdá...:) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Austrálie není pouze Russel Crowe, Heath Ledger, Cate Blanchett nebo Geoffrey Rush. Austrálie jsou taky zajímavé filmy jako například Záře, Dobrodružství Priscilly - královny pouště, Šílený Max nebo tato úsměvná komedie o začínajícím režisérovy, který společně s bandou pacientů ústavu pro mentálně postižené přes zákaz vedení po večerech tajně nacvičuje Mozartovo Cosi fan Tutte. Mark Joffe přistupuje k závažnému tématu laskavě s lehce černým humorem (zaplať pánbůh ne Hollywoodským), kdy například scéna konkurzu v první čtvrtině filmu hraničí s naprostou dokonalostí. Do hlavních rolí obsadil jednoho z nejlepších australských herců současnosti Bena Mendelsohna, v té době příliš neznámou Toni Collette, dokonalého pyromana Davida Wenhama nebo ve své roli excelujícího Barryho Otta (http://www.imdb.com/name/nm0653222/). ()

BrunoA 

všechny recenze uživatele

Tuctová komedie, která se sice dotýká "závažného" tématu, ale není schponá překročit žádná klišé a zaběhané režijní i scénáristické postupy. Nuda. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočený podle divadelní hry Louise Nowra. (McMastamind)

Reklama

Reklama