Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Carthorias 

všechny recenze uživatele

Dost smutný film, na úroveň romantických komedií až nezvykle moc. Toni Colette jako hlavní pilíř filmu je úchvatná, její kamarádka Rhonda dobře tvrdí muziku ve středu pole, zbytek postav tvoří jakési panoptikum jako vyhrabane odkudsi ze smetiště filmových zmetku. Ona i Muriel je valnou většinu filmu krajně nesympaticka a psychicky narušena postava. Čestnou výjimku tvoří patrně nejtragictejsi postava, matka Muriel, ta je zase pro změnu k politování. Body získává film především za originalitu, například během filmu neuvidíte ani jeden makeover, hlavní kamarádka hrdinky si nezačne nic s hlavním kamaradem hrdiny, není tady žádný maturitní ples atd. Pokud to shrnu, bylo mi více smutno než veselo, ale nedokážu posoudit jestli je to dobře nebo špatně. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to tváří jako přihlouplá romantická komedie o ošklivém káčátku, končí to jako trochu naivně optimistická óda na přátelství, provozují se v tom tanečky na Abbu a navštěvují svatební salóny, ovšem v jádru toho všeho je čistokrevné sociální drama v nejlepší britské tradici. Až se jeden diví, jak něco tak málo povrchního mohlo tak komerčně uspět. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem tak náhodně nějaký filmy od protinožců a narazil jsem na tohle. Odrazoval mě už samotnej název, ale nakonec po přečtení některejch komentářů jsem se odhodlal na to podívat. No a ten film vůbec nebyl špatnej. Měl jsem obavy, aby to nebyla nějaká přeslazená romantická sračka, ale tohle je dost neobvyklá komedie. Hodně postav nedopadne zrovna nejlíp. Někdo skončí na vozejku, další spáchá sebevraždu... V závěru je tam trochu i nějaký to moralizování, ale celkově film vyvolá spíš úsměv. Navíc jsem taky viděl konečně Rachel Griffiths někde jinde, než jako Brendu v 6 feet under. Co se týče písniček od Abby, tak můj názor je neutrální (nenadchne, neurazí). Ale hudbu ve filmech beru jako takovej doplněk. Měla by se tam hodit, podtrhnout atmosféru, atd... Tady mi přišlo, že tam vyloženě nacpali písničky od Abby bez nějakýho ladu a skladu. Hlavně, aby jich tam bylo hodně. Přesto ty 4 hvězdy nakonec dám. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Muriel to má v životě opravdu těžké, a když už se zdá, že svítá na lepší časy, tak všechny její naděje zmizí v temnotě. Avšak ona se nevzdává a každé její životní škobrtnutí je další ponukou k lepšímu. Toni Collette je skvělá herečka a do role Muriel se úžasně vžila a věrně ji během filmu sekundovala stejně skvělá Rachel Griffiths. Chvílemi jsem se od srdce smál, zatímco v jiných chvílích mi moc do smíchu nebylo a soucítil jsem s osudy jednotlivých postav. Zkrátka příjemná australská oddychovka, která vedle milého příběhu a solidních herců nabízí nestárnoucí hudbu od ABBY. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Mjurijel či Marijel se vdává.... a mně je to vcelku u zadele, jak jsem záhy zjistil. Pominu-li to, že jsem stáhnul verzi, která teda rozhodně nebyla v HD, tak to od samého začátku bylo docela utrpení. Napřesdržku byla Mjurijel, celá její rodina s tatínkem v čele, sestra nebo co to bylo za bečku, jakbysmet, maminka nebyla o nic lepší, ty Mjurijeliny "kamarádky" byla taky slušná sebranka. Ona sama .... já nevím, já proti Toni Collette vlastně nic nemám, ale když odhlídnu od toho, že byla jak bedna kytu, tak po většinu filmu vypadala spíš jak transvestita. Asi nejlíp se na ni koukalo v těch několika záběrech bez make-upu. Že by to byla komedie k popukání, hodna percentilu aktuálně 72%, to si teda rozhodně nemyslím. Ta jedna hvězdička je spíš jen za těch pár písniček ABBY, které to fakt do smysluplnosti neslepily a katastrofě nezabránily. Celkově je to velice nesourodá po většinu času trapná slátanina. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)
  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)

Reklama

Reklama