Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Taková "jiná", ne zrovna hollywoodská romantická komedie. A asi dobrá, jelikož nás přiměje snášet tu otravnou tlustou dilinu fantazírující o svatbě při písničkách od ABBy. Ona sice určitým vývojem projde (z krávy na menší kravku), ale až v úplném závěru, po několika tragických životních lekcích, snad konečně nachází odvahu k trvalejší změně. Jinak výborným, často lehce zkarikovaným vedlejším postavičkám vévodí živelná kamarádka Rachel Griffiths. Lepší 3*. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Pred Vianocami vyšla Muriel za nejakých Baťovských pár korún a ja som mal fakt radosť. Nakúpil som ju všetkým možným kamarátom s tým, že im konečne nedám žiadnu čistú depku a oni Muriel okomentovali takto: 1) sračka 2) no prepáč Fláji, ale toto stálo za 20min. pozerania 3) trochu som bol sklamaný (diplomat LubošKO :-))). No dobre, ak nemusíte Abbu, dobre, dobre, ak nemusíte lineárne vyrozprávané príbehy o "Popoluške", dobre, dobre (hoc je jasné, že Toni a Libuška sú každá z úplne iného cesta). Chce to kopu nadhľadu, nechce to žiadne veľké očakávania. A potom si Murielinu cestu jej oneskorenou pubertou užijete. Puberta vs. žena, ktorá vie čo chce, ale nevie, kde a ako to nájsť. Toni Collette, ktorá je proste z najlepších, s Rachel Griffiths, ktorá je kamarátka s naj libidom na svete, s ostatnými postavičkami, ktoré často hraničia až s karikatúrami, ale tak jedinečnými, že som ich proste miloval od začiatku do konca. Nie je to dokonalé, ale ak sa budete usmievať, tak je to proste ono...a ak si poviete NECH ŽIJÚ KAMARÁTI, tak to je presne tá pridaná hodnota, ktorá stojí za to...Za všetko hore napísané, za maminky, ktoré zostanú (ne)vedome uväznené vo svojich nedokonalých životoch (a za ich smutne pravdivé vykreslenie), za zoznamovaciu scénu na plavárni s Davidom Van Arcklom (tu je Toni neskutočná)...je toho dosť, na čom sa budete pochechtávať i toho, čo Vás citovo vyžmýka (ak tú líniu nájdete)...vrátane pocitu uväznenia vo vlastnom tele, vo vlastnej hlave, vo vlastnej rodine.. a za toto všetko 5 * ()

Reklama

Erian 

všechny recenze uživatele

Muriel je obyčejná holka...no, tak trochu víc divná než její okolí a má podivnou rodinu, nepřítomnou maminku, potrhlé flákačské bratry a sestry, otce záletníka (Dedree, to je náhodička!). Ona sama je při těle, má zajímavý vkus na oblečení a chce se mermomocí vdát. Ve filmu excelují Toni Collette a Rachel Griffiths, které se přesvědčivě chopily výzev, které stály před nimi, další hereckou hvězdou je pak nezapomenutelná Abba. Toni Collette kvůli roli Muriel znatelně přibrala a dokázala ve své umaštěnosti, ecentrickém oblečení a hloupém vzezření vzbudit lítost, která se záhy mění v obdiv, když se z ní stane sice stále obtoustlá, leč již pohlednější a upravenější dívka. Dívka, která si dokázala uspořádat život, změnit jméno, ujasnit priority, která začala se sérií lží, jen aby mohla snít svůj sen a která za svým snem šla, lásku nezískala, jenom pozlátko, kterým mohla mávat před borynkami z předměstí, a která nakonec poznala, že pravé přátelství je víc než přetvářka. Přijde mi, že ač se Muriel se vdává tváří jako komedie, je zároveň i sondou do našich duší, ve kterých pátrá po našich křivdách a bolístkách, i po tom, co bychom byli schopni udělat pro své "štěstí". Vždycky se u Muriel hodně nasměju a zároveň zesmutním, když dochází k hrdinčinu prozření po sebevraždě její matky. Ale písničky Abby mě znovu dostanou do toho správného rozpoložení. Muriel baví a já se bavím:) ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Mjurijel či Marijel se vdává.... a mně je to vcelku u zadele, jak jsem záhy zjistil. Pominu-li to, že jsem stáhnul verzi, která teda rozhodně nebyla v HD, tak to od samého začátku bylo docela utrpení. Napřesdržku byla Mjurijel, celá její rodina s tatínkem v čele, sestra nebo co to bylo za bečku, jakbysmet, maminka nebyla o nic lepší, ty Mjurijeliny "kamarádky" byla taky slušná sebranka. Ona sama .... já nevím, já proti Toni Collette vlastně nic nemám, ale když odhlídnu od toho, že byla jak bedna kytu, tak po většinu filmu vypadala spíš jak transvestita. Asi nejlíp se na ni koukalo v těch několika záběrech bez make-upu. Že by to byla komedie k popukání, hodna percentilu aktuálně 72%, to si teda rozhodně nemyslím. Ta jedna hvězdička je spíš jen za těch pár písniček ABBY, které to fakt do smysluplnosti neslepily a katastrofě nezabránily. Celkově je to velice nesourodá po většinu času trapná slátanina. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Film figuruje v tisícovke filmov, ktoré musíte vidieť než zomriete. Pritom navonok vyzerá ako stovky podobných svadobných romantických filmov. Ale to zase Muriel nie je. Je naopak tak nejako sa viac približujúca našej bežnej.realite. Balansuje medzi smutnými až tragickými momentami života, nebotyčnou trápnosťou a nadhľadovým humorom. Do toho porcia piesní skupiny ABBA. Vo výslednici príjemný film. Možno trochu nadhodnocujem, pretože takto nejako si predstavujem normálny, dobrý, jemne nadpriemerný film o predsvadobných peripetiách, no nakoľko v tomto žánri prevládajú neriedené výkaly, nazývajúce sa filmami, Muriel si určite 80% zaslúži. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)
  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)

Reklama

Reklama