Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klaun a mistr slapstickových gagů Norman Wisdom již ve filmu Problémy v obchoďáku vytvořil typickou postavu malého človíčka stojícího proti celému světu a ztvárnil ho s jadrností a za pomoci taškařic jako z němých grotesek. Zásah v pravou chvíli zaznamenal největší divácký úspěch v celé Wisdomově kariéře a v době svého uvedení v Londýně lámal rekordy v návštěvnosti. Velkoměstská nemocnice a dobrácký nemotora - slibná kombinace pro crazy komedii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

ripo 

všechny recenze uživatele

tento film som videl po prvý krát približne v roku 1973 ... Mojou otázkou bolo: "Kedy to budú vysielať znovu ?" Prešiel dlhý, predlhý čas a ja som bol zvedavý, či ten film bude s povodným dabingom (nesklamal som sa - bol) a či aj teraz, po 35 rokoch si odo mňa zaslúži moje pôvodné, vysoké hodnotenie. Opäť som sa nesklamal. Bola tam i trocha nostalgie, to nepopieram, ale smial som sa i teraz, po rokoch ... Nešika Pitkin sa snaží pomôcť aj za cenu prírodných katastrôf. Jeho snaha je však korunovaná úspechom. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Těžká klasika u které se musí snad zasmát i ten největší suchar, protože Pitkinovy patálie jsou zkrátka nezapomenutelné. Už jen když si vzpomenu na cukající oko v "lehátkové scéně" nebo náročnou chvíli v roli zubaře, se mi chce znovu smát. Norman Wisdom je jako naprostý nešika nesmírně sympatický a bavil mě královsky. Ale jak už tu někdo napsal - nejvtipnější scény jsou ty, u kterých se nemluví. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Groteska nebyla nikdy mým šálkem čaje a tohle je prostě jak z němého filmu. Už úvodní nakládání do sanitky mě připadalo pekelně stupidní, stejně jako celá postava Pitkina, který se zoufale snaží dostat do nemocnice. Nemá to žádný příběh a OK, párkrát jsem se i zasmál (ples na konci), ale jinak nic pro mě. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nazval bych to groteskou druhé generace. Pro tehdejšího diváka (jsme v šedesátých letech) už by němá groteska nebyla atraktivní, kromě toho éra němých filmů dávno pominula. Divákovi je tak servírována groteska se zvukem, smíchem, hudbou, obsahově plnější, na vtipné scény ale chudší. Z počátku jsem kroutil hlavou, ale nakonec mě Pitkin přeci jen přesvědčil, především zmiňovaná scéna s fousáčem v zubařském křesle se povedla. Když se u komedie od srdce (několikrát) zasmějete, that´s all right! Edit po dabované verzi: Eduard Cupák řádně zavzpomínal na o tři roky starší roli Josephine v Někdo to rád horké, a střihl si pitvořícího Pitkina. Skvělý dabing tomuhle filmu sluší (a je ve Wisdomově tvorbě dost možná jediný starý, předrevoluční), Normana ale přesto doporučuji i v originále. ()

hiczech 

všechny recenze uživatele

Juchůů! Po mnoha letech jsem se konečně dočkal toho, že po mém bodování se pohnula procenta v hodnocení filmu a že to uvidím na vlastní oči :) Ale zpět k filmu. Jako kluci jsme se TEHDY s kamarády v kině váleli smíchem a řvali u toho přitom jak tarzani - jak nás film dostal. A po mnoha letech to u mne nedopadlo jinak. Prostě klasika, která se zakousla do dětského podvědomí docela hluboko :) Jen jsem místo válení se pod stolem aspoň trochu posprejoval monitor... Takže tak nějak. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama