Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klaun a mistr slapstickových gagů Norman Wisdom již ve filmu Problémy v obchoďáku vytvořil typickou postavu malého človíčka stojícího proti celému světu a ztvárnil ho s jadrností a za pomoci taškařic jako z němých grotesek. Zásah v pravou chvíli zaznamenal největší divácký úspěch v celé Wisdomově kariéře a v době svého uvedení v Londýně lámal rekordy v návštěvnosti. Velkoměstská nemocnice a dobrácký nemotora - slibná kombinace pro crazy komedii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

hiczech 

všechny recenze uživatele

Juchůů! Po mnoha letech jsem se konečně dočkal toho, že po mém bodování se pohnula procenta v hodnocení filmu a že to uvidím na vlastní oči :) Ale zpět k filmu. Jako kluci jsme se TEHDY s kamarády v kině váleli smíchem a řvali u toho přitom jak tarzani - jak nás film dostal. A po mnoha letech to u mne nedopadlo jinak. Prostě klasika, která se zakousla do dětského podvědomí docela hluboko :) Jen jsem místo válení se pod stolem aspoň trochu posprejoval monitor... Takže tak nějak. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nesmírně povedená britská komedie o panu Pitkinovi (Norman Wisdom), který se neustále snaží být prospěšný ve všech možných profesích (pracuje v masně, dělá dobrovolného zdravotníka, v nemocnici je zdravotní sestrou i zubařem, ...) a ve všech je zcela neúspěšný a vždy vše pokazí. Až jednou se díky němu v nemocnici zasměje malá holčička trpící psychickými problémy a Pitkinovo vítězství je na světě. Neuvěřitelně humorný film, stále se je čemu smát. Je třeba ale mít na mysl, že jde o komedii založenou na skečích a neuvěřitelné nešikovnosti hlavního hrdiny. Film byl v televizi se starým dabingem s geniálním hlasem Eduarda Cupáka. Hudba: Philip Green ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak jsem pro sebe objevil Normana Wisdoma, o němž jsem do té doby neměl vůbec tušení. Rozhodně zajímavá komická osobnost, i když groteska za každou cenu mi nesedí a přehnaná nešikovnost je v podstatě to, co mi na ní vadí nejvíce. Ale Normanovi se stejně podařilo mě třeba v úvodní scéna v řeznictví strhnout na svou stranu. ()

sanikope 

všechny recenze uživatele

Prva scéna keď Pitkin zareve 'chopper' ma naozaj pobavila. Nasledne po zač. titulkoch scéna s policajtom a naťahovačka s nositkami ma takmer unudila k smrti po nej som sa vsak naladil na atmosferu grotesky a do konca som sa už len rehotal nad neschopnosťou všetkych hrdinov a dôvtipom hlavného hrdinu Pitkina ktorý si robí zo všetkeho len dobrý deň. ()

Amras 

všechny recenze uživatele

Tento film je úžasnej! Už jen při úvodní scéně na operačním sále se téměř nemůžu smíchy udržet. Tento film jsem viděl asi již třikrát, ale pokaždé se zasměji. Přiznám se ale, že když jsem ho viděl poprvé, měl jsem rozporuplné pocity. Teprve až po druhém shlédnutí jsem usoudil, jaká je to dobrá komedie. Nezapomenutelný výkon Normana Wisdoma jako pan Pitkin. Je to jedna z nejlepších britských komedií, které jsem kdy viděl. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama