Reklama

Reklama

Ptačí svět

  • Francie Le Peuple migrateur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obdobný tvůrčí tým, který si získal pozornost uměleckým dokumentem o tajemných obyvatelích hmyzí říše MICROCOSMOS (1996), natočil podobně laděný snímek věnovaný ptákům a jejich obdivuhodné schopnosti migrace. Ta je nejen důkazem výjimečné orientační schopnosti a téměř nekonečné životaschopnosti opeřenců, ale i metaforou naděje na návrat. Pro řadu druhů znamená životní nezbytnost podmiňující úspěšnou reprodukci a umožňuje jim přežití v často extrémních podmínkách. Pro člověka se však může stát poetickým obrazem života odhodlaného přetrvat navzdory nepřízni počasí, podnebí i osudovým náhodám. Ve filmu, který ke svým divákům hovoří prostřednictvím poetických obrazů a hudby a především obraznosti samotné přírody, se průvodního slova ujal režisér Jacques Perrin. Snímek získal v roce 2001 Césara za nejlepší střih a nominaci na Césara pro režiséry a autora hudby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Oproti meditativně-filosofujícím dokumentárním veledílům jako Baraka nebo Powaqqatsi je Ptačí svět sice monotematický a jeho "děj" ve mně nevzbuzuje tak existenciálně silné pocity, ale některé jeho záběry jsou natolik dechberoucí a jeho hudba tak podmanivá, že musím pálit všemi pěti, nedá se svítit. 90%. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Onehdá jsem měl velmi blbou náladu a rozhodl jsem se ji odstranit podíváním se na přírodopisný dokument. To byla největší chyba. V tom dokumentu se zvířata navzájem jen žrala nebo pářila, prala a jakýsi nesympatický hlas ještě dovysvětloval, co že se tam vlastně děje, kdyby někdo náhodou při pohledu na lva žeroucího antilopu nevěděl, že se dívá na lva žeroucího antilopu. Měl jsem tenkrát smůlu, že jsem narazil na nějaký obyčejný dokument a ne na Ptačí svět. Takhle nadpozemsky krásný film jsem totiž neviděl od Amélie z Montmartru. Jediné co mě mrzí je to, že jsem neměl tu čest vidět ho na velkém plátně. Film Ptačí svět mě obohatil o velmi cennou věc - teď už vím, že, ač to zní sebepatetičtěji, až příště budu mít špatnou náladu, stačí se podívat na oblohu... ()

Reklama

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument zo sveta všakovakeho vtáctva. Perfektné zábery rôznych druhov vtákov zasadených do nádhernej scenérie rôznych kontinentov a podfarbene občasnou hudbou, ktorá však perfektne dotvára dokonalý zážitok z tohto dokumentu a mohlo jej byt ovela viac. Pri niektorých scénach som mal až slzy na krajíčku. Je pravda že tie skvele scény mohli trvať aj dlhšie pre umocnenie zážitku ale to je len malá trieska v oku tohto dielka. Čo sa týka estetického zážitku pre mňa lepšie ako Microcosmus. 10/10 nemôžem len odporučiť každému kto má len trochu rád prírodu. ()

Otan 

všechny recenze uživatele

Já jsem se strašně bál,že po Microkosmu se toto tak úžasně nepovede,ale nakonec jsem hodně spokojený.Nádherný svět,který máme nad hlavou a na který vidím je,když přiletí ptáci zobnou do naší budky.Podle mne úžasná kamera,zejména vedle letících ptáků a skvěle nasnímán smutek hus,sledující své odlétající sestry...95% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ptačí svět, to je obrazově nádherná mozaika záběrů, která má tvořit úchvatnou směs příběhů ptáků z nevšedního pohledu, což se však tvůrcům bohužel nepovedlo. Jeden nádherný, až magický, záběr střídá druhý, což ovšem nijak nezachraňuje nudu, která se začne rozlévat už po pár minutách. [TOP 19/6 77%] ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Kvůli natáčení se muselo vyrobit několik speciálních ultralehkých letadel, na kterých doprovázel štáb ptáky ve vzduchu. (EMMY)
  • Kameraman byl zavěšen při leteckýh scénách ve vzduchu vpředu před pilotem, aby mohl natáčet v úhlu 180 stupňů kolem sebe. (EMMY)
  • Natáčelo se ve 40 zemích světa. Na filmu se podílelo 14 kameramanů, 7 asistentů režie, 11 asistentů kamery a 350 dalších pracovníků. (EMMY)

Reklama

Reklama