Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Konec legendy

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Densecu no saigo hen (více)
Trailer 1

VOD (1)

Kenšin se u svého mistra učí nejnovější techniky, které bude potřebovat, aby zabránil Šišiovi svrhnout vládu a vydat Japonsko napospas chaosu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (54)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jen několik drobných postřehů.. Všechny postavy mě bavily, záporáci byli temní a budili hrůzu, nejednoznačné entity bez diskuze nejzajímavější a zároveň působivé, no a klaďasů tu není přehnaně, jen pár.. Odbočky ve vyprávění příběhu mi vůbec nevadily, spíš to bylo naopak, chtěla jsem vědět víc a víc.. Hudba se povedla, natočené je to pěkně a pochvalu jistě zaslouží i skvostná výprava.. Krom toho já bych určitě udělila Kenšinovi milost, Takeru Sató mi svým slibem „už nikdy nezabiju“ natrhnul kaťata.. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

To, čo si požičal predchádzajúci film sa iba nabalilo a vychrstlo to k záveru tohto snímku plnou silou. Audio-vizuál nemá v súčasnosti obdoby. Nezostáva to nič dlžné tradičnej samurajskej filmovej tradícií a zároveň moderne cool. Zatiaľ najlepší film zo série (2 mám ešte pred sebou) a sakramensky poctivá filmárčina kombinovaná so schopnosťou prečítať a hlavne precítiť históriu. Možno trochu zromantizovať, určite zdramatizovať. Tu bolo všetko v rovnováhe. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že je pro mě film lehké zklamání. Viděla jsem ho více jak jednou a stále si z něj odnáším ten stejný pocit. Na několika místech a není jich jen pár, filmu dochází dech a působí velmi zdlouhavě. Je tu vše, co mám na hraných filmech o Kenšinovi ráda, ale není tu bohužel nic navíc. Akce, toliko podobná již té, které jsme viděli v předcházejících filmech, hezká hudba, krásné prostředí. Bohužel pro mě byl zajímavější střet Kamiki Rjúnosukeho (Seta Seidžiró) a Sató Takerua (Kenšin) než to poslední, kdy se na Šišia sesypali všichni, kdo uměli trochu lépe bojovat. Ten poslední velkolepý souboj na mě působil spíše jako fraška než cokoliv jiného. Rozhodně to není špatný film, ale po tom, jak mě navnadil druhý film, jsem čekala přece jen něco lepšího. Ale kdo mě zná, určitě ví, že 3* není u mě označením něčeho hrozného. Silné 3*. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud budete mít náladu na asijskou šermovačku a narazíte na filmy s Kenšinem, měli by jste vědět, že seriál i filmy jsou na motivy mangy - japonského komiksu z devadesátých let. Ano, odehrávají se na pozadí historických událostí, ale jinak je to beletrie, podobně jako třeba Tři mušketýři. Kenšin je postava zmítaná rozpory...zabiják ve službách dobra, by se dalo říct. No a stejně rozporuplně vnímám tento film já. Možná je to tím, že sám autor dnes vnímá samurajský kodex optikou moderního Japonce. Dozvíme se, že aby jsi byl svobodný, nesmíš se bát smrti, že musíš být schopen položit za svou věc a přátele život, jinak nebojuješ naplno a o chvíli později, že tvůj život je stejně důležitý jako život druhých a že svou smrtí své přátele zarmoutíš...že ti tvůj život nepatří a jsi povinen nenechat se jen tak zabít. Jistě by to šlo nějak skloubit, ale v ten okamžik mi to přišlo jako protiřečení si. Závěrečný souboj byl...podobně WTF. Čtyři na jednoho....to mi evokuje spíš Teplice, než Japonsko. Přesto nejde neocenit velmi slušně vypadající souboje...v jinak místy televizním pojetí. Pravda, v závěrečném, soubou 4 vs 1 to občas vypadalo spíš jako jakýsi japonský Pešek, než boj o život...ale nezapomínejme.... j-komiks. I přes jistou kvalitu, mě Potulný samuraj Kenšin: Konec legendy, na další díly, nebo seriál nenalákal. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonci umějí historická dramata a stejně tak umí i akci. To se jim podařilo v tomhle filmu spojit a jen se ukazuje, že série je skutečně silná. A to jsou zde přitom některé postavy, které skoro až zavání mangou. Snímek je ale drsný, je pořádně dynamická a hodně dobře se na něj kouká. Milovníky akce neurazí, spíš nadchne. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama