Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Konec legendy

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Densecu no saigo hen (více)
Trailer 1

VOD (1)

Kenšin se u svého mistra učí nejnovější techniky, které bude potřebovat, aby zabránil Šišiovi svrhnout vládu a vydat Japonsko napospas chaosu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (54)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že je pro mě film lehké zklamání. Viděla jsem ho více jak jednou a stále si z něj odnáším ten stejný pocit. Na několika místech a není jich jen pár, filmu dochází dech a působí velmi zdlouhavě. Je tu vše, co mám na hraných filmech o Kenšinovi ráda, ale není tu bohužel nic navíc. Akce, toliko podobná již té, které jsme viděli v předcházejících filmech, hezká hudba, krásné prostředí. Bohužel pro mě byl zajímavější střet Kamiki Rjúnosukeho (Seta Seidžiró) a Sató Takerua (Kenšin) než to poslední, kdy se na Šišia sesypali všichni, kdo uměli trochu lépe bojovat. Ten poslední velkolepý souboj na mě působil spíše jako fraška než cokoliv jiného. Rozhodně to není špatný film, ale po tom, jak mě navnadil druhý film, jsem čekala přece jen něco lepšího. Ale kdo mě zná, určitě ví, že 3* není u mě označením něčeho hrozného. Silné 3*. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie také silné ako by som čakal. Kenshin je výborná postava. Scény s učiteľom majú dokonca akúsi prozaickú hodnotu a vytvárajú až éterické momenty. Rovnako aj finále je natočené s prehľadom a akčné scény sú perfektné. Ale vo všetkých týchto silných scénach sa nachádza aj kopec pátosu, zbytočných rečí a hlavne trestuhodne málo živelnej motivácie, ktorá hnala samurajov v starších filmov. Moderná verzia prináša dychberúce šermiarske súboje a krásne prostredie Japonska. NIekoľko súčasných krások - hlavne Jú Aoi a podmanivú hudbu, ale to je asi tak všetko. Záporák je smiešny a nevzbudzuje strach ani trošičku.( rovnako to bolo aj v prvej časti). A postaviť dva diely na tom, aby sa ho jeden človek snažil poraziť mi prišlo nedostačujúce. Netrpel som pri tom, ale už sa k tomu asi nikdy nevrátim. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl něco vytknout, tak, že se Kenshin recykluje a v určitých okamžicích jsem měl pocit déjà vu. Jsem však fanouškem této série, takže mi vůbec nevadilo vidět některé dějové prvky "podruhé". V konečném důsledku bylo fajn, že v druhém filmu přibylo více postav, protože jejich existence děj obměnila. Líbí se mi Kenshin, který na plátně vůbec nenudí, líbí se mi Kaoru (jako postava i jako dívka), je mi líto, že nebyla víc Megumi, Sanosuke je faj a stávám se stále větším fanouškem Hajime Saita, který je jako postava neskutečně cool. Když porovnám s prvním filmem, tak ve druhém a tomto nebyli zdaleka tak kvalitní záporáci. Na druhou stranu mi nakonec přestala vadit Misao a i ostatní nindžové byli docela přijatelní. Rád se na ně na všechny podívám v některém dalším pokračování. Trailer na oba filmy: https://www.youtube.com/watch?v=hzLWOMzvuLI ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Původní manga či anime mi nic neříká, skouknul jsem to na doporučení a zhodnotím všechny tři části naráz. První byla fajn, zajímavý vývoj příběhu i postav včetně hlavního záporňáka, akce samozřejmě nijak nevadila - zejména řežba na zahradě s ústřední hudbou byla opravdu libová :-) Dvojka už mi ale přišla taková moc natahovaná, nudnější a příběhově nezajímavá, rovněž ta "oživlá ohořenina" moc realistická nebyla a ani mi ta postava moc nesedla včetně dalších vedlejších záporňáků, nějak na mne působili včetně soubojů s nimi jako taková vycpávka slabšího příběhu a vypadali někdy až moc praštěně. A v plné nahotě tu vyplulo na povrch, že Emi Takei bojovnice zkrátka není, tragédie ty její akční scény :-) Závěrečná část se nese řekl bych v duchu dvojky a samostatnou kapitolou je zde pak Sishio a závěrečný souboj s ním - jako chápu že to byl hlavní zloduch a závěr filmu, ale ta jeho neporazitelnost už byla fakt příliš - nakládal tam čtyřem bojovníkům naráz - nu což, bylo potřeba ten souboj a akci patřičně natáhnout že. Takže 83%, 72% a 70%. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jestli u mě dvojka fungovala o kapku méně než brillantní jednička, tak trojka je ještě o píď slabší. To nekonečné, zacyklené a šroubovité "filosofování" před, v průběhu a po každém souboji už tentokrát překročilo pro mě únosnou hranici a z velkého finále se mi tak stala úmorná čekačka na to až se postavy vykecají po stopadesáté zase a znova o tom samém (už nezabiju, v nové éře není místo pro.. atd).. A hlavně tvl nezapomeň vysvětlit, že máš katanu s obráceným ostřím- to totiž ke konci třetího dílu asi pořád někteří neví, nebo co :D . No né, aby bylo jasno, je to dobrej film. Souboje jsou parádní, postavy sympatické, děj správně manganoidní, stylizace funguje atd.., ale osobně bych to dokázal prostříhat o minimálně 20minut vatoidního žvatlání. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama