Reklama

Reklama

Les sebevrahů

(TV film)
  • Česko Smrtící Halloween (více)
Trailer

Americká vysokoškolačka Maiko, která studuje v Japonsku, riskuje vlastní život ve snaze zachránit duši své mrtvé matky, jež se rozhodla dobrovolně odejít z tohoto světa v nechvalně proslulém "Lese sebevrahů". Hluboko v pustém lese na úpatí hory Fuji se za potemnělého zimního odpoledne rozléhá neklidný šepot. Tady, uprostřed bludiště z kořenů, si osamělá žena sáhne na život. Její tělo splyne s větvemi a duše s houštinou. O několik let později se dívka Maiko vydává v doprovodu svých přátel ze školy do Lesa sebevrahů. Maiko zde touží na Halloween vykonat démonický rituál, který má podle místních pověr osvobodit duši její matky ze spárů lesa. Zatímco si mladí návštěvníci s kamerou klestí cestu mezi stíny, začnou se dít podivné věci - zuřivý šepot a zlověstné pohledy duchů pro ně mají být varováním, že tu nejsou vítáni. Uprostřed záplavy stromů povstane oceán ztracených duší, které hustými větvemi obemknou Maiko i její přátele v těsném sevření. Cesta k životu je náhle zahrazena těmi, kteří nemají co ztratit. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

misterz 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo nie najhoršia lesná vyvražďovačka. Ani námet samovražedného lesa nie je najhorší. Prostredie lesa a slušné masky sľubovali výbornú, duchársku atmosféru, avšak nemyslím si, že by v tomto smere bol možný potenciál využitý naplno. Dalo sa spraviť viac. Ľakačky nefungovali tak ako mali, úsmevná bola aj občasná iracionalita postáv, hlavne tých troch chalanov. Úžasný nápad spraviť si taký žart, v takom čase a na mieste, ktoré nemá práve najlepšiu povesť. Aj napriek tomu silný priemer a celková spokojnosť. 65/100 ()

herr_carter odpad!

všechny recenze uživatele

"Maiko?mami?Maiko?Maiko?....mami??!??"...........právě jsem ocitoval jeden z těch více inteligentních dialogů v jinak naprosto sračkoidním filmu. Člověk si říká, že dá šanci i filmu s ratingem pod 40 %, jelikož ví, že místní hodnocení hororů je mnohdy zkreslené, tady je ovšem ještě celkem vysoké. Po nějaké době jsem byl zase svědky tupé, nudné a k posrání vtipné záležitosti, která se pyšní nulovým scénářem a herci tak debilními, že by neprošli ani castingem na Babovřesky 5: Staré krávy jsou zpět.................moje hodnocení = 0 z 10. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keď má režisér peniažky, dokáže nakrútiť pecky ako ISOYG 1 a 2, keď sa dá z finančných dôvodov späť na TV produkciu (ktorou vlastne aj začínal), divák má obavy, čo z toho vznikne, ale našťastie je už dostatočne skúsený, takže "vtipné" prepadáky typu Ogre, Wyvern, či Sasquatch Mountain sa našťastie nezopakujú. Teda aspoň zatiaľ. Skupinka teenagerov si to s kamerami namieri do "suicide forest", naserú zlých duchov a môže sa začať peklo. Duchárska lesná naháňačka / vyvražďovačka šikovne prepojená s námetom ázijských vlasatíc príjemne prekvapila. Plus pekná hlavná hrdinka, duchovia s kvalitnou démonickou vizážou, živý les, potrebná porcia gore, dostatočne akčný záver a príjemná postupná masakráž jedného hrdinu po druhom. Kto doteraz videl niečo lepšie od Syfy, sem s tým. Mne sa ale nestáva často, že by som sa pri nejakom lacnom televíznom béčku tak dobre bavil. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér Monroe není v hororovým žánru žádným zelenáčem, vždyť má na svém kontě docela povedený remake I Spit on Your Grave i jeho volné pokračování, ale v jeho kariéře se najde i dost podprůměrných filmů. No a ve spojení se společností Syfy, jsem cítil ve vzduchu pěkný průser. Zvláště když jde o film natočený pro televizní účely. Naštěstí to nedopadlo úplně katastrofálně, ale žádná pecka to tedy rozhodně není. Přesto si myslím, že Grave Halloween měl určitě navíc. Námět vypadal slibně, legendární les Aokigahara ještě není tak okoukané téma (letošní The Forest se mi moc nelíbil) a kombinace duchařiny a slasheru taky nevypadala zprvu vůbec jako špatný nápad. Ovšem po jeho shlédnutí mám k tomuto filmu opravdu spoustu výhrad. Překousnu fakt, že se film ve skutečnosti natáčel v Kanadě a ne u hory Fuji – prostředí lesa bylo docela pěkné, dokonce i další černovlasou Asiatku, která na nás místo studny vykukuje zpoza stromů, ale docela dost mi vadil špatný výběr druhořadých herců a klasicky šablonovité nelogické prvky, kterých je tu opravdu spousta. Od stupidního chování postav, přes nepochopitelné ztracení lidí stojících jen několik centimetrů od sebe až po naprosto nudnou první polovinu filmu. Zpočátku jsem měl opravdu velké obavy, že zas budu nucený čumět na další frašku typu Záhada Blair Witch (kterou z duše nesnáším). Naštěstí je tu i několik velice pěkných momentů a béčkových gore scén. 40% ()

HiddenDragon odpad!

všechny recenze uživatele

KLAPKA: "Zahada Blair Witch" po trisetpadesateosmeeee!! ...Hovadina nejvyssiho kalibru. Ostatne o tom vypovida i portfolio rezisera, ktereho by meli ritualne popravit za zbytecne plytvani celuloidem a mrhani casu divaka. V zivote nepochopim, proc nekdo tyhle sracky toci. Ono to nejenze neni strasidelne, ale je to i tak stupidne natocene, ze jsem vlastne v tomhle filmu vubec nic nepochopil. Hrdinkou je adoptovana Maiko (Kaitlyn Leeb), ktera ma do Japonky tak daleko asi jako Snehurka. No je to Kanadanka mankote - ostatne cele je to pry v Kanade tocene (kez by aspon ti straspytlove tocili primo v inkriminovanem lese...). Co dela spolu s dalsimi Americany na jap. univerzite se nikdo nedovi. Asi nejaka staz. Kazdopadne az ze San Francisca prijela hledat na upati hory Fuji (https://en.wikipedia.org/wiki/Aokigahara) strom, na kterem se obesila jeji prava matka. Jak to zjistila, to taky film nerekne. Asi je to v dopise, co dostala, kdovi. Kazdopadne matka stale pod onim stromem hnije, takze urady Maice krabicku s pozustalosti ocividne neposlaly. No samozrejme si bere na cundr kamaradku, ktera z toho chce udelat diplomku nebo co. K tomu zvukar, kameraman a par dalsich maniku, aby bylo koho vrazdit. Jo abych nezapomnel, musi to delat na Halloween, to asi aby byla vetsi prdel (Maiko chce udelat nejaky ritual pro zachranu duse mrtve matky, ovsem nikde jsem o nem nic nenasel, tak ho pokladam za vymysl autora). Mrtvym se vsak nelibi role komparsistu ve studijnim projektu a brzy zacnou jednoho po druhem masakrovat. No...popravde se vlastne ti blbci masakruji sami stylem "bacha kam slapes....JAUVAJS!" Samozrejme zde nefunguje kompas, mobil, a strazci lesa jsou stejne divni jako jeho (ne)mrtvi obyvatele. Ke konci to nabere trosku na obratkach a po zdanlive stastnem shledani hl. hrdinu na zombie party konecne i ti nejvice odolni chcipnou. A jestli si myslite, ze prezije Maiko, tak jenom napul. Ma to totiz samozrejme divny otevreny konec, aby se naplnila rutina zanru. No proste cele to opravdu pusobi desne amatersky, jako nejake stredoskolske video plne jap. pseudomytologie o svete mrtvych. Kazdopadne me mrzi, ze je ten les tak z ruky. Pokud je v nem takova sranda jako ve filmu, docela bych tam jel nekdy na prochazku :) [ostatni zajemci mohou virtualne cerpat z dalsich filmu o tomhle lesiku - viz Zajimavosti] ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • V Japonsku skutečně existuje les sebevrahů. Japonsky se nazývá Aokigahara a nachází se na úpatí hory Fudži. Rozloha lesa je asi 14 čtverečních kilometrů. Jakmile do lesa vstoupíte, je v něm naprosté ticho – žádné zvuky zpěvu ptáků nebo zvuky zvířat. Počet sebevražd, které se zde odehrály, každoročně stoupal a japonská vláda umístila po obvodu lesa cedule v japonštině a angličtině, které nabádaly, aby se sem lidé nevydávali. Existovalo vládní oddělení, jehož jediným úkolem bylo pravidelně chodit do lesa a odstraňovat co nejvíce těl. (Johnny.ARN)
  • Přestože se děj filmu odehrává kdesi v Japonsku, celý film se natáčel v kanadském Vancouveru. (Johnny.ARN)
  • Ke konci filmu policista posadí Maiko (Kaitlyn Leeb) do hlídkového vozu, jehož motor běží a z výfuku se kouří. Když však nasedá do auta, aby odjel, je před odjezdem slyšet zvuk startování motoru. Není důvod startovat motor, když už běží. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama