Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny jednoho dne uvidí v televizi rozhovor s Brazilcem Carlosem, novou hvězdou fotbalového klubu Belfast United. Ten tvrdí, že fotbal není jen běhání za míčem, ale tanec. Danny to vezme vážně a přihlásí se do kurzu latinskoamerických tanců. Netuší, jak mu toto rozhodnutí kompletně změní život. Na tanečních hodinách se seznámí s Oliverem a jeho přítelkyní Lucy, která touží vyhrát oblastní taneční soutěž. Oliver je při přátelském fotbalovém utkání zraněn a musí do nemocnice. Danny ho jde navštívit a potká se tam s Lucyiným otcem Sidneyem, členem správní rady klubu Belfast United. Mladík je mu sympatický, a když zjistí, že je talentovaný fotbalista, rozhodne se pro něj něco udělat. Aby se Lucy nemusela vzdát svého snu, Danny jí nabídne, že zastoupí zraněného Olivera. Dívka nejdříve váhá, nakonec nabídku přijímá. Její otec přivede na Dannyho školní zápas kouče Belfastu United Franka Mallina, kterému se nadaný hoch zalíbí. Pozve Dannyho na zápas, který se ale hraje v den tanečního finále... (TV Nova)

(více)

Recenze (34)

kinn.society 

všechny recenze uživatele

Nemusí se Vám to líbit, dobrý, můžete to ve vší Vaší "odbornosti", která mimochodem opravdu v umění dává smysl, hodnotit jako šablonovité předvídatelné schéma (což je mimochodem celá naše česká moderní kinematografie, která se bohužel dodnes nenaučila ani od těchto západních romantických jednohubek alespoň ty nerealistické scény i celek uchopit nenásilně), mně je to jedno, ale proč to urážíte? Jasně, pokud se na to díváte v čase, kdy si o náklonosti středo/vysoko školačky můžete v lepším případě už jen nechat zdát (a že jste měli jen štěstí, protože ta pekelně hezká blondýna z Vaší školy tenkrát byla zvídavá, a ještě nepoznala skutečný svět, který by ji ukázal, jestli za to skutečně stojíte) kdy navíc víte, že to filmem servírované kouzlo sice možná existuje (a Vy jste měli to kur....vský štěstí, že na něj můžete alespoň vzpomínat, na ty okamžiky, protože, a tady je potřeba se zastat všech cyniků, ono to prostě reálně nikdy nemůže vydržet věčně (ale může se to transformovat do něčeho ještě pevnějšího, to zase ano, takže se nepřestávejte snažit), ale tyhle filmy jsou potřeba, protože se na ně bude někdy dívat někdo ve věku, kdy má ještě šanci, že neskončí jako ubožák, pro kterého bude vrcholem lásky to, že po příchodu z hospody nebo dnešních hipsterských odnoží této aktivní pasivity, začne na nějakém nečekaně překvapivém místě nebo čase prstit svoji partnerku, a to jen proto, aby ji dal najevo, že by se měla postarat o něho (sebešpatný vztah jako nejlevnější řešení potřeby sexu, a potřeba sexu, vyvolávána jinými, jako sebešpatný důvod proč toho druhého v tom vztahu držet/trápit) - ano, překvapivé prstění k lásce patří, ale není to láska. Chci říct, přeju všem ženám, aby muži viděli tyhle filmy ve chvíli, kdy to s nimi může ještě nějak pozitivně otřást, aby to, co je bude ve vztahu spojovat, bude NEJEN ztopořený penis, protože ten, jak všichni víme, je samozřejmě pro lásku rozhodně třeba, o tom žádná, ale taky se umí ztopořit nejen z lásky, a většinou, bohužel pro hodné a milé ženy co si to nezaslouží, spíše rozpojuje, než spojuje. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Sice neubližná, ale slaboučká, romantická komedie, které chybí konzistence a alespoň špetka originality, která by jakkoli divákovi ozvláštnila dění okolo romantického jiskření, tance i fotbalu. Takto z Mamba vzešlo pouze prostoduché "obtahování šablony" romantického subžánru o lásce napříč společenskými vrstvami. ()

Reklama

dogma97 

všechny recenze uživatele

Hm, taneční romantická komedie? Dejme tomu, ale že by filmu něco podstatného chybělo? Řekl bych, že ten mrňavý nepřitažlivý chlapec se jaksi za celou dobu nenaučil tancovat, což v tom příběhu (finále taneční soutěže, závěrečná show na stadiónu) je dost podstatná vada. Angažmá v ryze fotbalovém filmu by mu slušelo o hodně lépe. 25% + hvězdička navíc za několik vtipných hlášek jeho kamarádů. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Film nebyl špatný, jen bych si ho více představovala v odpoledních hodinách, a ne večer v hlavním vysílacím čase, a další výtka, ktzerou dám, je herec, který snad měl představovat kluka, který umí tančit mambo, a přitom to bylo tak strašně prkenný, a bylo vidět, že tento tanec viděl poprvé a musel se ho aspon trochu naučit pro roli, ale budiž, ale koukatelný to bylo a to je to hlavní ()

thesmile 

všechny recenze uživatele

Možná jsou ty čtyři hvězdičky moc, ale je to fajn oddechovka pro nedělní odpoledne a dokonce jsem se i při téhle naivní romantické komedii zasmála.. navíc mě příjemně překvapila ta taneční soutěž, čekala jsem, že to všecko dopadne dokonale a ejhle.. no jo, nic není dokonalé a tohle se taky může stát :) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama