Reklama

Reklama

Hyubnyeo : kalui kieok

  • Jižní Korea 협녀 : 칼의 기억 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Psychologické drama o lásce a nenávisti. Paradox boje o moc a lásky až za hrob je popsán na starém příběhu tří přátel, Tří mečů a má epilog v okamžiku, kdy dcera zabíjí své rodiče, původně zrádce Tří mečů. Ke všemu je k pomstě vychována svou matkou. Skoro až zenový příběh.
"Nejlepší věci přicházejí pomalu, aniž by to člověk věděl."
"To co ti způsobuje největší bolest, tě oslabuje, zbav se toho." (PP66)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

PP66 

všechny recenze uživatele

Mistrně postavené psychologické drama lásky a nenávisti. Paradox boje o moc a lásky až za hrob je popsán na starém příběhu tří přátel, Tří mečů a má epilog v okamžiku, kdy dcera zabijí své rodiče, původně zrádce Tří mečů. Ke všemu je k pomstě vychována svou matkou. Korejcům tleskám až skoro za zenový příběh. "Nejlepší věci přicházejí pomalu, aniž by to člověk věděl." "To co ti způsobuje největší bolest, tě oslabuje, zbav se toho" ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když tenhle styl vidím, tak si na to musím nějakou dobu zvykat. To "létání" mi nikdy nějak zvlášť nesedělo... Ale po nějaké době si na to vždy zvyknu, přijmu to a už si jen užívám film. Ten je velmi povedený, krásně vypadá a přináší i zajímavý příběh o pomstě, lásce, zradě a chamtivosti. Herci se nešetřili a podali velmi kvalitní výkony. Celkově se mi film líbil a rozhodně z něj nejsem zklamán. - 85 % ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý, jak dopadne velký Korejský souboj blockbusterů The Assasination vs Memories of the Sword. Kdo prohrál je z mého hodnocení zcela zřejmé. Film má solidní vizuál, potěší i Rko, ale akční scény jsou pro mne zklamáním. Nejen, že Wu Xia patří mezi můj vůbec nejméně oblíbený druh martial artu, ale dokonce i kamera a střih je na tom poměrně bídně,což k celkovému looku filmu příliš nechápu. Zamrzí také, že Byeong-heon Lee více hraje, než bojuje, ale záporné role mu naštěstí sedí, takže budiž. Z akčních scén, kterých bylo poměrně málo mě zaujalo před finále, které je příjemně brutální a je ve stylu samurajských řežeb, samotné finále je už příliš přitažené za vlasy a lítá se jak v Matrixu,což 2x nemusím. 55% Slabounké místy i dosti rozvleklé. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Už jsem lítací asijský film neviděla roky. A tenhle rozhodně nebyl zklamáním. Překrásné barvy a celá vizuální stránka, bezchybná kamera a příběh o lásce hodný antického dramatu, výborné herecké výkony zejména Byeong-heon Leea. (nebudu na tebe sprostá, ale ráda bych byla, v obsahu se pointa neprozrazuje PP66!!!!) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

A je to tu. Už aj Kórejčania sa po vzore Hongkongu dali na wuxia filmy. A tak nie je zvláštne vidieť také donebavolajúce koniny ako skákanie ľudi na stromy, hore, dolu, do strán, let ponad jazerá či sekanie protivníkov, aj keď je človek takmer úplne slepý. Sotva 20-ročná útla dievčina katuje skúsených mužských protivníkov na počkanie a jej ďalší výcvik u sivovlasého dedka trvá odhadom tak jedno-dve popoludnia. Keby som si to všetko odmyslel, príbeh je síce divoký, miestami koketuje s telenovelou ("ja nie som tvoja matka, tvojím nepriateľom je tvoj otec"), príliš sa zaoberá retrospektívami a tým, čo niekedy v minulosti bolo, má viacero korkolomne sa chovajúcich postáv, ale na druhej strane je vizuálne zaujímavý, dej dostatočne akčný a napriek 2-hodinovej stopáži svieži. Lenže odmyslieť sa to nedá. Kórejčania mali pekne krásne ostať pri vlastných vyhotoveniach historických drám. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama