Reklama

Reklama

Mumford&Sons: koncert v Red Rocks

(koncert)
  • USA Mumford & Sons: The Road to Red Rocks
Hudební / Dokumentární
USA, 2013, 88 min

Obsahy(1)

Absolutní radost z hudby v koncertním chrámu! Populární Mumfordi hrají v přírodním amfiteátru v Coloradu. Mumford & Sons dělají pozitivní hudbu. Strašně nakažlivou, živočišnou, hranou od srdce. Zkrátka, věříte jim každý tón, každé gesto! Při sledování jejich vystoupení v Red Rocks Amfiteátru si starší ročníky možná řeknou: „Parádní atmosféra, jako kdysi v Lochotíně" a ti mladší patrně: „No konečně vysílají nějaký koncert Mumfordů". Oba tábory mají pravdu.

Původ kapely byste možná tipovali někam do Západní Virginie. Ale jsou ze Západního Londýna. Existují osm let. Hned první rokem existence si je vybrali dramaturgové festivalu v Glastonbury. Už debutové album (Sigh No More -2009) dosáhlo na BRIT Award, druhá deska Babel se stala nejrychleji prodávanou za rok 2012 na ostrovech a v USA získala cenu Grammy. Je s podivem, že na dlouhou dobu byli tihle sympatičtí Britové v naší kotlině na okraji zájmu rádií a televizí. Snad proto, že hrají folkrock či folk nebo bluegrass. Tak proč je vysílat mimo specializované stanice? Mumford & Sons relativizovali pojem mainstream. Vždyť například zmiňované druhé album se stalo nejrychleji prodávaným ve Velké Británii za rok 2012. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

V titulcích filmu uvedeno: český název Mumford & Sons; originální název The Road To Red Rocks; režie Frederick Scott, Nicolas Jack Davies; rok výroby 2012. ()

j0nathan 

všechny recenze uživatele

Mumfordy jsem si po jejich první desce hned oblíbil, ale koncert je něco lepšího a hlubšího, jelikož můžete mnohem lépe nasát tu neskutečnou atmosféru a energii, která z jejich písní čiší. Zažít jejich vystoupení na vlastní kůži je jednou z mých životních priorit. Už sice jednou navštívili Prahu, ale bylo tak rychle vyprodáno, že mi zbyly jen videa z koncertu na Utube, ze kterých mi naskakovala husí kůže. Co by teprve bylo, kdybych tam byl osobně? To bych se asi posral. :)) Update: byl jsem na jejich koncertě v Praze v O2 a bylo to kulervoucí! A už se těším na Vídeň 2019! :) ()

Reklama

Gunslinger 

všechny recenze uživatele

Niečo neskutočné.. Ako rád by som si tiež raz zabékal na niečom takomto, one day.. Celkovo výborný koncert, márne hľadám negatíva.. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ano, obsah tohoto koncertu ní mluví přímo z duše. Je to nakažlivé, živočišné a hlavně od srdce. A to mi dnes bohatě stačilo. Jedna z mých nejoblíbenějších kapel, při vystoupení, kde marně hledám jakoukoliv chybičku. Jednou větou naprosto perfektní a dokonalé. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama